Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеОк, но аз си представям последователността като суровини->инфлация, а не като инфлация->суровини. Просто досега всякакви валутни манипулации не могат да доведат до инфлация, та не мисля, че спад на долара сам по себе си ще е достатъчен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнениее те масово фалорват. всеки ден се zанимвам с некви мини в америка и браzилиа. писна ми ве4еТрябва и някой големи производители да пофалират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩо мислиш така - това че в бюджета на Саудитска Арабия не постъпват пари от продажби на петрол, не значи че не постъпват пари от къси продажби на фючърси върху петрол. Все пак ако ти определяше цената на нещо и си решил да го сриваш би било достъ тъпо да не заложиш яко на срив
Това ще е сигурен индикатор , че е временно явление ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПозитивно за суровините ще бъде само масови фалити на добивни компании с ниска рентабилност. Това може и да се случи, но може и да не се случи. Но при всички положения не изглежда като нещо което да е на дневен ред поне първата половина на 2016. Най рано през втората половина на 2016 мисля че може да се очаква някакво съвземане при част от суровините, а може би 2017 ще е тяхната година - особено ако инфлацията се засили прилично - което не е невероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПозитивно за суровините ще бъде само масови фалити на добивни компании с ниска рентабилност. Това може и да се случи, но може и да не се случи. Но при всички положения не изглежда като нещо което да е на дневен ред поне първата половина на 2016. Най рано през втората половина на 2016 мисля че може да се очаква някакво съвземане при част от суровините, а може би 2017 ще е тяхната година - особено ако инфлацията се засили прилично - което не е невероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнениеFerrexpo?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДо кога ? Както са го подкарали с тия цени няма да могат да си измият прозорците на небостъргачите, ..а те са канят да строят нови...
Къде виждате дъното на газта ?
Коментар
-
Позитивно за суровините ще бъде само масови фалити на добивни компании с ниска рентабилност. Това може и да се случи, но може и да не се случи. Но при всички положения не изглежда като нещо което да е на дневен ред поне първата половина на 2016. Най рано през втората половина на 2016 мисля че може да се очаква някакво съвземане при част от суровините, а може би 2017 ще е тяхната година - особено ако инфлацията се засили прилично - което не е невероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДоста странна комбинация, освен ако умишлено не си търсил негативни корелации между част от бетовете
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не мисля че суровините ще са нагоре. Просто тренда им към спад ще се прекъсне. По-слабото сторителство в Китай ще си тежи върху металите. А между другото очаквам и доста обезценки на юана от Китай - така че това евентуално поевтиняване на долара не мисля че ще се отрази кой знае колко позитивно върху суровините.
Реално най-големия риск който виждам е наистина бурна обезценка на китайския юан - от да кажем 10-20%. Предполагам че ще го правят плавно, а не както лятото - но пак това ще удря доста суровините.
Петрола смятам че се движи от геополитика - не от пазарни неща. А до като Иран и Русия печелят от петрола и се бъркат на Саудитска Арабия, то Саудитска арабия ще натиска петрола.
Къде виждате дъното на газта ?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко тези неща станат факт ще се отразят много позитивно на очакванията за световният растеж, което в комбинация със слабия долар ще натисне нагоре цените на акциите въпреки текущото свиване на маржините, просто ще се мине в друга нагласа защо трябва да се купува. А аз поне не мога да си представя всички суровини да са нагоре, а петрола надолу за по-продължителен период независимо кой какво иска. Това рабира се не значи, че съм прав, просто се старая да опростявам нещата.
Реално най-големия риск който виждам е наистина бурна обезценка на китайския юан - от да кажем 10-20%. Предполагам че ще го правят плавно, а не както лятото - но пак това ще удря доста суровините.
Петрола смятам че се движи от геополитика - не от пазарни неща. А до като Иран и Русия печелят от петрола и се бъркат на Саудитска Арабия, то Саудитска арабия ще натиска петрола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащо, всъщност си е много добре навързано. Развиващите се пазари падат защото долора поскъпва. Реално бета срещу развиващите се пазари от тази година е заради долара. Ако долара почне да поевтинява то това ще вдигне инфлацията в САЩ и ще доведе до рязък ръст на пазарните лихви. А ако пазарните лихви рязко се покачат то това ще натежи на пазара на акции в САЩ - по-слабия долар в същото време ще даде известен стимул на американската икономика, но пък там компаниите така и така са скъпи, а повишаващата се инфлация ще доведе до натиск върху заплатите и свиване на профит маржините. Все пак не очаквам срив на пазара на акции в САЩ - или дори навлизане в мечи пазар а да кажем едни -5-10% на годишна база.
А петрола ще се срива защото Саудитска Арабия иска това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНапример поне към момента стратегията ми за 2016 е отиграване на повишаване на развиващите се пазари, спад на долара, рязко вдигане на пазарните лихви, спад в САЩ, срив в петролаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар