Първоначално изпратено от Д.Петков
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Nah,,, Ще се въздържа засега от пазаруване и ще кътам кешовицата. Тя не е и много - 7% от портфейлат, като не броим облигациите. Дори смятам да разпродам малко БГ акции и да увелича кешовицата. Американските хартии ще ги кътам засега. Гледам като гладен сокол GOOG. 107Б оперативен паричен поток, 120Б кешовица по сметки. Тия ритат пачки по коридорите.
AI is the name of the game, а тия заедно с META са с най-благосклнонни оценки. Може и двете да купя, ама засега чакам на пусия. Според мен нафтата ще пада още а от там и нафтените компании. Момчета и момичета, ИИ променя играта тотално, това го разбрах в целия му блясък наскоро и отгоава се опитвам да открия кои компании ще захлебят най-добре. GOOG & META ще са едни от тях. В това вече съм сигурен след като изчетох половината мрежа по въпроса в изминалите 1-2 месеца. Там ще го играя buy and hold - играта е дългосрочна. Ще има оценки по десетки трилиони в следващите 3-5 години.Last edited by keizer; 11.12.2023, 23:19.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
,Нищо няма да подава ,само ъп от тук нататък.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
С какъв времеви хоризонт или ценови таргет ?
Отдолу ако подаде арматурата,мисловен стоп имаш ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКупих на 56.98 затворен ордер
Отдолу ако подаде арматурата,мисловен стоп имаш ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Няма такова нещо
Дългосрочно тук трябва да купуваш САМО над тази трендлиния
Запиши си ги тея неща https://invst.ly/12mep7
По краткосрочно ....около тази пък тренд линия трябва да си доста внимателен.15 пъти я тестват и ако затвори месец под нея,отваря път към бездната
https://tvc-invdn-com.investing.com/...07200875ff.png
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТова плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна
Дългосрочно тук трябва да купуваш САМО над тази трендлиния
Запиши си ги тея неща https://invst.ly/12mep7
По краткосрочно ....около тази пък тренд линия трябва да си доста внимателен.15 пъти я тестват и ако затвори месец под нея,отваря път към бездната
https://tvc-invdn-com.investing.com/...07200875ff.png
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Да, ще хвърля боб, за да знам кога ще е най-добрата цена.
Коментар
-
Под 56 имаше и без гимнастики последните дни ,по данни до края на декември можем да видим още понижения ,днес имаше отскок заради новината следващите дни цената ще падне пак
Коментар
-
Продадох 58 пут преди седмица, ако се изпълнят цената ще ми дойде под 56.
Коментар
-
Бъфета купува акции когато всичко е ужким много зле ,но на финала той се смее последен ,за мен картинката е проста ,от тук нататък има попътни ветрове за Окси ,и то с доста по-голяма сила от конкуренцията в сектора ,комплексни причини
Тук ключа са покупки под 58 долара
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Не ме притеснява изобщо. Това е една могъща компания. 60B оперативен паричен поток, 32Б наличности по сметки. Но дядото избра OXY. На хартия OXY е по-зле от ексон, значи има някаква причина той да е избрал точно тази компания. Защо се пита в уравнението...
Тук ключа са покупки под 58 долараLast edited by nkavrakov1982; 11.12.2023, 18:05.
Коментар
-
Току що го получих на пощата:- Occidental Petroleum (OXY) shares were in focus, slipping 0.5% ahead of the opening bell. The company said it would buy privately-owned Permian producer CrownRock for about $12B in a cash-and-stock deal. Occidental (OXY) said the acquisition was immediately accretive to free cash flow and was expected to add production of approximately 170 Mboed in 2024. OXY's move represents yet more consolidation in the U.S. oil and gas sector following two mega-mergers in October - Exxon Mobil's (XOM) $59.5B deal for Pioneer Natural Resources (PXD) and Chevron's (CVX) $60B deal for Hess (HES).
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Какво те притеснява exxon? Стабилен бизнес и те също ще участват в проекти за де-карбонизация.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
Коментар
Коментар