IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

OXY си е за надолу, като падне на $42. тогава вече става за покупки.
    На 42 долара забрави да го видиш

Коментар

• Nah,,, Ще се въздържа засега от пазаруване и ще кътам кешовицата. Тя не е и много - 7% от портфейлат, като не броим облигациите. Дори смятам да разпродам малко БГ акции и да увелича кешовицата. Американските хартии ще ги кътам засега. Гледам като гладен сокол GOOG. 107Б оперативен паричен поток, 120Б кешовица по сметки. Тия ритат пачки по коридорите.

AI is the name of the game, а тия заедно с META са с най-благосклнонни оценки. Може и двете да купя, ама засега чакам на пусия. Според мен нафтата ще пада още а от там и нафтените компании. Момчета и момичета, ИИ променя играта тотално, това го разбрах в целия му блясък наскоро и отгоава се опитвам да открия кои компании ще захлебят най-добре. GOOG & META ще са едни от тях. В това вече съм сигурен след като изчетох половината мрежа по въпроса в изминалите 1-2 месеца. Там ще го играя buy and hold - играта е дългосрочна. Ще има оценки по десетки трилиони в следващите 3-5 години.
      Last edited by keizer; 11.12.2023, 23:19.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

,Нищо няма да подава ,само ъп от тук нататък.
        OXY си е за надолу, като падне на $42. тогава вече става за покупки.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

С какъв времеви хоризонт или ценови таргет ?
          Отдолу ако подаде арматурата,мисловен стоп имаш ли ?
          ,Нищо няма да подава ,само ъп от тук нататък.

Коментар

Купих на 56.98 затворен ордер
            С какъв времеви хоризонт или ценови таргет ?
            Отдолу ако подаде арматурата,мисловен стоп имаш ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Няма такова нещо
              Дългосрочно тук трябва да купуваш САМО над тази трендлиния

Запиши си ги тея неща https://invst.ly/12mep7

По краткосрочно ....около тази пък тренд линия трябва да си доста внимателен.15 пъти я тестват и ако затвори месец под нея,отваря път към бездната

https://tvc-invdn-com.investing.com/...07200875ff.png
              Купих на 56.98 затворен ордер

Коментар

Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна
                Няма такова нещо
                Дългосрочно тук трябва да купуваш САМО над тази трендлиния

Запиши си ги тея неща https://invst.ly/12mep7

По краткосрочно ....около тази пък тренд линия трябва да си доста внимателен.15 пъти я тестват и ако затвори месец под нея,отваря път към бездната

https://tvc-invdn-com.investing.com/...07200875ff.png

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Да, ще хвърля боб, за да знам кога ще е най-добрата цена.
                  Не е нужно то се вижда ,какъв е фундамента сега и след Нова Година ,има и финансови анализи доста които са точни и се виждат и движенията и сега и в миналите месеци и горе долу ориентираш ,има ги и отчетите черно на бяло на Berkshire

Коментар

Под 56 имаше и без гимнастики последните дни ,по данни до края на декември можем да видим още понижения ,днес имаше отскок заради новината следващите дни цената ще падне пак
                    Да, ще хвърля боб, за да знам кога ще е най-добрата цена.

Коментар

Продадох 58 пут преди седмица, ако се изпълнят цената ще ми дойде под 56.
                      Под 56 имаше и без гимнастики последните дни ,по данни до края на декември можем да видим още понижения ,днес имаше отскок заради новината следващите дни цената ще падне пак

Коментар

Бъфета купува акции когато всичко е ужким много зле ,но на финала той се смее последен ,за мен картинката е проста ,от тук нататък има попътни ветрове за Окси ,и то с доста по-голяма сила от конкуренцията в сектора ,комплексни причини
                        Тук ключа са покупки под 58 долара
                        Продадох 58 пут преди седмица, ако се изпълнят цената ще ми дойде под 56.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Не ме притеснява изобщо. Това е една могъща компания. 60B оперативен паричен поток, 32Б наличности по сметки. Но дядото избра OXY. На хартия OXY е по-зле от ексон, значи има някаква причина той да е избрал точно тази компания. Защо се пита в уравнението...
                          Бъфета купува акции когато всичко е ужким много зле ,но на финала той се смее последен ,за мен картинката е проста ,от тук нататък има попътни ветрове за Окси ,и то с доста по-голяма сила от конкуренцията в сектора ,комплексни причини
                          Тук ключа са покупки под 58 долара
                          Last edited by nkavrakov1982; 11.12.2023, 18:05.

Коментар

• Току що го получих на пощата:
                            • Occidental Petroleum (OXY) shares were in focus, slipping 0.5% ahead of the opening bell. The company said it would buy privately-owned Permian producer CrownRock for about $12B in a cash-and-stock deal. Occidental (OXY) said the acquisition was immediately accretive to free cash flow and was expected to add production of approximately 170 Mboed in 2024. OXY's move represents yet more consolidation in the U.S. oil and gas sector following two mega-mergers in October - Exxon Mobil's (XOM) $59.5B deal for Pioneer Natural Resources (PXD) and Chevron's (CVX) $60B deal for Hess (HES).
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Какво те притеснява exxon? Стабилен бизнес и те също ще участват в проекти за де-карбонизация.
                              Не ме притеснява изобщо. Това е една могъща компания. 60B оперативен паричен поток, 32Б наличности по сметки. Но дядото избра OXY. На хартия OXY е по-зле от ексон, значи има някаква причина той да е избрал точно тази компания. Защо се пита в уравнението...

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
                                Какво те притеснява exxon? Стабилен бизнес и те също ще участват в проекти за де-карбонизация.

Коментар

Working...
                                X