If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вчера препрочетох "Банкери" на Хейли. Препоръчвам я на тези които смятат че този път е различно, както и на тези които смятат че има някаква връзка между финансовите отчети и състоянието на дадена компания. По нищо не може да се разбере че е писана преди 40 години.
Вчера препрочетох "Банкери" на Хейли. Препоръчвам я на тези които смятат че този път е различно, както и на тези които смятат че има някаква връзка между финансовите отчети и състоянието на дадена компания. По нищо не може да се разбере че е писана преди 40 години.
Прав си. За какво им е експерт? Да намерят глупак, който взема сто процента грешни решения. Да го изслушват внимателно и да правят обратното. Върши по-добра работа от експерта и ще се навие и на 450 лева заплата.
Да, но поне 1000 трябва да му дават за черната работа. Какъв е проблема ако не е експерт. Имаше преди време един експеримент с една маймуна - бяха я сложили да трейдва. Беше съкрушила всичките присъстващи експерти
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
За какво пък им е притрябвало експерт!???, виждаме до къде го докараха експертите в лимън и сие, да си вземат дилетант, по-добре
Прав си. За какво им е експерт? Да намерят глупак, който взема сто процента грешни решения. Да го изслушват внимателно и да правят обратното. Върши по-добра работа от експерта и ще се навие и на 450 лева заплата.
"Липсата на аргументи и използването на цитати в замяна...е последното убежище на глупавия"
Това е преди всичко комплимент.
"Да спечелиш всичките си битки не е върха. Да победиш врага без сражение – ето това е върховно постижение." Сун Дзъ
Голяма част от нещата, които пишеш, са ала-бала и няма нужда от аргументи, излишни спорове и надприказване. Достатъчно е човек периодично да те връща към "проблема" и да ти гледа сеира, докато се опитваш да приложиш някакъв смисъл към празнодумието си. Ти сам владееш всички необходими аргументи, за да станеш за смях. Достатъчно е човек лекичко да те побутва.
Аз пък се чуствам изключително щаслив че съм живял по това време т.е в тези времена.
Както каза веднъж един "колега" по телевизията...приятел...ако не бях живял по това време не знам дали щях да направя толкова пари.
На мен това време ми даде много възможности и аз се възползвах от част от тях. Сега смятам че е по трудно...но пък кой беше милиярдер беше казал че всяко време има различни възможности и всичко друго е оправдание.
Аз пък все още не мога да преценя как да го класифицирам Може би : жизнен опит, не че има някакво значение
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Помня, разбира се... Помня еуфорията, надеждата, вярата в промяната и всичко останало. Истината е, че ние сме най-прецаканото поколение. Бяхме възпитавани при тоталитаризма, съзрявахме и учихме при псевдо демокрацията, а накрая осъзнахме, че ще работим и оцеляваме при дивия капитализъм. И тепърва ни предстои да осъзнаем, че ние сме се превърнали в съвременни роби. Роби на собствения си начин на живот.
Май вече доста се отклонихме от темата ... Очаквам предупреждение, че не е по темата
Аз пък се чуствам изключително щаслив че съм живял по това време т.е в тези времена.
Както каза веднъж един "колега" по телевизията...приятел...ако не бях живял по това време не знам дали щях да направя толкова пари.
На мен това време ми даде много възможности и аз се възползвах от част от тях. Сега смятам че е по трудно...но пък кой беше милиярдер беше казал че всяко време има различни възможности и всичко друго е оправдание.
Виж аз бях писъл...корупцията е в основата на държавата, Ние не само че не можем да я премахнем...ние може би е не трябва да я премахнем щото не знем последниците...това е друга тема.
Проблема с корупцията особенно у нас не е че съществува. Проблелма е че при нас е начин на живот и е повсеместна. А в същото време ние не печатаме пари и имаме ограничени такива т.е всяка кражба се отразява директно и пряко върху държавата. В щатите или Русия ако гепиш 100 милиона няма никой да ги усети.
Т,е ние трябва да я ограничим само до много високите етажи...и да хавнем всички по малки за да могат гражданите да придобият дори фалшивото чуство за справдливост.
Та в Русия. Путин краде...какво означава краде е друг въпрос но разбира се никой няма на света не само в Русия ...къде да е който да работи политик на такова ниво на заплата...това трябва да си толкова тъп да мислиш че някой ще поема някаква такава отговорност за 5 хиляди лева заплата.
Т,е разбира се че путин е корумпиран...всички са корумпирани но какъв е проблема на САЩ че путин бил корумпиран?
Кой не беше корумпиран помниш ли? Горбачов и Елцин. Те какви бяха? Приятели...защо? Защото сбъданаха мечатата и мокрите сънища на поколения амеркикаци да видят СССР на колене и разпаднал се.
Ак поговорим за тоталиризам....да помислим и за Саудитска Арабия? Те са приятели нали? Що не кажат САЩ ...абе ей...саудитци вие не сте демократични и подтискате жените...и населението..? А? Що нямат проблем с тях? Засега!!!
Кой не скача е червен...нали помниш))
Помня, разбира се... Помня еуфорията, надеждата, вярата в промяната и всичко останало. Истината е, че ние сме най-прецаканото поколение. Бяхме възпитавани при тоталитаризма, съзрявахме и учихме при псевдо демокрацията, а накрая осъзнахме, че ще работим и оцеляваме при дивия капитализъм. И тепърва ни предстои да осъзнаем, че ние сме се превърнали в съвременни роби. Роби на собствения си начин на живот.
Май вече доста се отклонихме от темата ... Очаквам предупреждение, че не е по темата
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар