If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така звучи много страшно, но ако кажеш също, че имат 65 млрд. евро equity става малко по-малко страшно.
Освен това гледам имат 5 млрд. евро провизии за глоби. И също не се знае дали сумата ще е $14 млрд. или по-малко.
Има на книга, реално пазара вярва че има 18 милиарда в тези 18 милиарда е имало калкулирани 2 милиарда за тази глоба.
И ДБ казват че няма да платят тази сума, не защото вярват че могат да се договорят за по-малко - а просто защото не могат да я платят. Ако САЩ им кажат духайте супата или плащате или ви забраняваме да правите бизнес в САЩ и с долари. И ДБ ще духат супата.
Добре противно на очакванията, но защо и по какъв механизъм. КУ на японците за мен означава увеличаване на йените в обръщение, т.е. поевтиняване на валутата им. Тук става обратното. Става обратното защото:
1. парите от КУ не вилзат в обръщение и търсенето е увеличено
или
2. само защото търсенето изпреварва предлагането.
Т.е. ако можеш моля обясни защо, тъй като не само е противно на очакванията, а и противно на икономическата логика.
Ако причината е, че без КУ ще им се срине икономиката и респективно йената. Това означава, че йената изобщо не се влияе от количествата допълнително парично предлагане, а само от това дали го има или не.Това ми се струва доста екстремно и няма как да свърши добре... А вероятно същото важи и за еврозоната... Само, че това според мен пак не обяснява поскъпването на йената.
Понеже тук стана модерно да хвърляме боб: Следващия балон ще е злато
виж анализа на BOJ от септември тази година, който постнах в тази тема преди няколко дена. Валутните курсове се променят само от сделки на спот пазара, а това което се случва последните месеци е масово използване на FX суапи - те не променят валутния курс - поне не в желаната посока - тях просто ги няма на валутния пазар. Реално всъщност засилват търсенето на местна валута, която всъщност служи като гаранция за влизане в суапови сделки срещу долара, и получените от тези сделки долари се инвестират в САЩ.
Казвам че мотивите йената да е скъпа не са щото е сейф хевън. Никакъв сейф хевън не е йената да не говорим икономиката на япония. Голямата игра е количествените облекчения. И тя е в сила цяла година.
Ако япония даде назад с облекченията противно на очакваното - йената ще стане 120 за долар за отрциателно време
Добре противно на очакванията, но защо и по какъв механизъм. КУ на японците за мен означава увеличаване на йените в обръщение, т.е. поевтиняване на валутата им. Тук става обратното. Става обратното защото:
1. парите от КУ не вилзат в обръщение и търсенето е увеличено
или
2. само защото търсенето изпреварва предлагането.
Т.е. ако можеш моля обясни защо, тъй като не само е противно на очакванията, а и противно на икономическата логика.
Ако причината е, че без КУ ще им се срине икономиката и респективно йената. Това означава, че йената изобщо не се влияе от количествата допълнително парично предлагане, а само от това дали го има или не.Това ми се струва доста екстремно и няма как да свърши добре... А вероятно същото важи и за еврозоната... Само, че това според мен пак не обяснява поскъпването на йената.
Понеже тук стана модерно да хвърляме боб: Следващия балон ще е злато
виждате ли как се предизввиква мечи пазар. ДБ има 18 милиарда капитализация САЩ им налагат глоба от 14 милиарда. ДБ бе в основата на спада на пазарите от началото на годината заради експозицията си към Гленкор и същевременно е една от най-големите и същевременно най-нестабилни банки в европа. И да не забравяме - европейското законодателство забранява на Германия в момента да я спаси.
виждате ли как се предизввиква мечи пазар. ДБ има 18 милиарда капитализация САЩ им налагат глоба от 14 милиарда. ДБ бе в основата на спада на пазарите от началото на годината заради експозицията си към Гленкор и същевременно е една от най-големите и същевременно най-нестабилни банки в европа. И да не забравяме - европейското законодателство забранява на Германия в момента да я спаси.
Което не е лошо и в известна степен всички го правим. Но при тебе виждам как ги правиш, как ги взимаш адски насериозно, защитаваш ги със зъби и нокти и т.н.
Аз съм все пак и на 40% дълъг А при тебе няма нищо късо та кой си взима по на сериозно и слага по-малка вероятност да греши
Което не е лошо и в известна степен всички го правим. Но при тебе виждам как ги правиш, как ги взимаш адски насериозно, защитаваш ги със зъби и нокти и т.н.
Коментар