IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Е те няма да успеят. Няма нито един инструмент в арсенала на централните банки, който да позволява това.

Има един единствен вариант това да се случи и това е ако всички инвеститори са идиоти. А те не са. поне не всичките
    Ми не е сигурно. То ако беше сигурно балонът нямаше да се надуе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Open market operations е основаната операция, която Федът върши от десетилетия. Мисля, даже и по времето на златния станадарт.
      Това е друго. И като цел и като изпълнение. Ти представяш ли си какво ще стане ако ФЕД, ЕЦБ и BOJ почнат и да продават - не само да купуват ДЦК. Защото тези операции включват и двете посоки, и раздуването на баланса на централните банки определено не е цел при тях.

Коментар

Ако успеят да направят така, че балонът да издива бавно ще ги хвалят завинаги. Ако не - ще ги пляют.
        Е те няма да успеят. Няма нито един инструмент в арсенала на централните банки, който да позволява това.

Има един единствен вариант това да се случи и това е ако всички инвеститори са идиоти. А те не са. поне не всичките

Коментар

Не, не е нормална операция.
          Open market operations е основаната операция, която Федът върши от десетилетия. Мисля, даже и по времето на златния станадарт.

Коментар

Не, не е нормална операция. И си има причина да не е нормална - винаги предизвиква или инфлация или балони. А и двете неща са не само извън цалите на централните банки, а и са неща с които всъщност централните банки трябва да се борят.

Гледай сега както го хвалят КИ то - като се срине балона и ще почнат да го плюят - а балона ще се срине - по един или друг начин.

Грийнспън го хвалиха през цялото време до като бе шеф на ФЕД и като напусна го хвалеха - две години по късно се скъсаха да го плют и защо щото бил държал лихивите прекалено ниски прекалено дълго - ми тея сега какво правят - а те ги държат много по-ниски за много по-дълго и балонът е много по-голям
            Ако успеят да направят така, че балонът да издива бавно ще ги хвалят завинаги. Ако не - ще ги пляют.

Коментар

Мисълта ми беше, че механизмът на КУ си е съвсем нормална операция за ЦБ - купуване на активи. Ненормалното е, че взеха да купуват 10 годишни облигации и други неща. Ненормално е и в какви количества го правят.

А как ще свърши? Не знам. Може и да не е толкова ужасен края. По времето на Втората световна война Федът изкупува огомно количество дълг и държи лихвения процент на 2%. След това полека, но много ловко връща нещата към нормалното им състояние, което връщане започва 1952 до към 1960.

Интересното е, че и тогава много хора са предвиждали срив...
              Не, не е нормална операция. И си има причина да не е нормална - винаги предизвиква или инфлация или балони. А и двете неща са не само извън цалите на централните банки, а и са неща с които всъщност централните банки трябва да се борят.

Гледай сега както го хвалят КИ то - като се срине балона и ще почнат да го плюят - а балона ще се срине - по един или друг начин.

Грийнспън го хвалиха през цялото време до като бе шеф на ФЕД и като напусна го хвалеха - две години по късно се скъсаха да го плют и защо щото бил държал лихивите прекалено ниски прекалено дълго - ми тея сега какво правят - а те ги държат много по-ниски за много по-дълго и балонът е много по-голям

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                А ти взе ли ги?)) Щото ако си ги взел...евала - имал си късмет ( не ъкъл ) - спечелил си...браво. Ако не си ги взел...снимай ги на телефона за спомен)))
                Ако не излезете прави с Равновесие, че всичко ще се срине, може и да ги продам на 1600. Може и на 1700.

Ако не - ще стана много дъргосрочен по принуда А лошото е, че не съм сигурен дали прайслайн ще прокопса дългосрочно.

С други думи трябва да продавам май. Но спекулирам, че може и по-нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                  Мишо това наистина е интересно. Но с това се отваря темата, а не се затваря.
                  По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
                  И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
                  Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
                  След това и корпоративни облигации.
                  След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
                  След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
                  След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
                  Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
                  По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
                  Къде точно е границата?

Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане

Мисълта ми беше, че механизмът на КУ си е съвсем нормална операция за ЦБ - купуване на активи. Ненормалното е, че взеха да купуват 10 годишни облигации и други неща. Ненормално е и в какви количества го правят.

А как ще свърши? Не знам. Може и да не е толкова ужасен края. По времето на Втората световна война Федът изкупува огомно количество дълг и държи лихвения процент на 2%. След това полека, но много ловко връща нещата към нормалното им състояние, което връщане започва 1952 до към 1960.

Интересното е, че и тогава много хора са предвиждали срив...

Коментар

Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка на всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Този актив не се хвърля от хеликоптери в икономиката (макар, че има и такива идеи), а се дава на търговските банки срещу други активи.

Според мене това е интересно да се знае и да се разбира.
                    Мишо това наистина е интересно. Но с това се отваря темата, а не се затваря.
                    По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
                    И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
                    Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
                    След това и корпоративни облигации.
                    След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
                    След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
                    След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
                    Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
                    По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
                    Къде точно е границата?

Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане

Коментар

• А ти взе ли ги?))

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Щеше да си взел едни близо 15% и то не върху първоначалната ти инвестиция/спекулация, а върху парите, които си взел като си продал.

Остави ги централните банки. Повечето милиардери хал-хабер си нямат от централно банкиране. Но ако не разбираш каква магия е капителизацията - зле!
                      А ти взе ли ги?)) Щото ако си ги взел...евала - имал си късмет ( не ъкъл ) - спечелил си...браво. Ако не си ги взел...снимай ги на телефона за спомен)))

Коментар

• Ей затова оставям

Верно е това
                        Ей затова оставям ученето на теб))

Коментар

Нали рокфелер е казал от много работа/учене няма да имаш време да правиш пари ))
                          Верно е това

Коментар

Ако допуснем че съм го държал до сега щях да имам едни допълнителни 10 % и то само и единствено ако днеска съм го продал.
                            Щеше да си взел едни близо 15% и то не върху първоначалната ти инвестиция/спекулация, а върху парите, които си взел като си продал.

Остави ги централните банки. Повечето милиардери хал-хабер си нямат от централно банкиране. Но ако не разбираш каква магия е капителизацията - зле!

Коментар

• Аз това го разбирам

Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка ни всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Този актив не се хвърля от хеликоптери в икономиката (макар, че има и такива идеи), а се дава на търговските банки срещу други активи.

Аз това го разбирам незнам дали не и по добре от теб...ама хич не ми дреме.

Времената са други.

Ти чети...като имам нещо неясно ще те питам - щото аз съм анагажиран с по прозаични неща - да правя пари.

Нали рокфелер е казал от много работа/учене няма да имаш време да правиш пари ))

Коментар

А точно пък ФЕДА...ти е най якия пример .))

Браво.

Ей така да го докараме и тука да си имаме ФЕД - супер.
                                Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка на всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Last edited by Misho ILIEV; 17.09.2016, 00:01.

Коментар

Working...
                                X