Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Аз държа нещата с години. Капацитетите от трейдинга идват и си отиват (с подвита опашка)
Примерно SPGI ги държа от 2013, купени на $56-60. Сега са на $354
Адидас съм купувал на €68.5 през 2012 и после 2013 и 2014 съм добавял на 81, 77 и 56. Сега са на €245, ама пак ще си отидат на 320, а после и на €400. Неизбежно е
Е, Адидас леко ги разиграх покрай пандмията, продадох малко на 241 и после пак влязох почти на дънтото. Ама това да нацелваш дъното при реална търговия (не говорим за лаладжиите на демо) не е лесна работа, както ти сама си се убедилаLast edited by Money; 22.07.2020, 12:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗащо й е на една дей трейдърка нещо, което се държи стабилно? Ако си сериозен инвеститор — да, ама за трейдинг
Аз като се хванах с тази шитня дори не бях чувала понятието day trading. Не съм си и представяла, че нещо може да се купи и продаде в същия ден и до сега това ми е странно. За мен има смисъл само ако става дума за моментен балон който качва с над 20% курса в рамките на ден. Примерно с тия медицинските новини за лек или ваксина. С нафтата това не само че може да се прави както вчера се видя, но е и must. Иначе няма много смисъл щото изпускаш големи печалби.
Не бих се нарекла дей трейдърка. Идеята не ми беше инвестирам за пенсия, а да пусна в оборот спестяванията си и да се издържам от тях (но май няма да ми се получи, щото рогатия яко ме работи и ми саботира бизнеса. Друго обяснение за импулсивните, нелогични и против стратегията ми и здравия разум сделки просто не виждам). Свекъра печели средно по 1 милион лева годишно като отделя по 1 час сутрин да си погледне акциите. Само с датски акции оперира. С печалбата си купува коли, ремонтира си къщата, а сега и ще събаря вилата и ще строи нова. Не че му трябва - просто има много пари и вместо да го остави на внуците си бърза всичко да изконсумира преди да е пукнал. Иначе с пенсията спокойно може да се издържа. Ама на - широко дупе - иска още и още. И казала на българския ми зет, че играта на датските борси била само за датчани - българи не можело. Хаха - ми е ето че може. И аз не съм единствената българка в Дания играеща. Има бая българи, които въртят милиони. Ама що да не метне наивния ми зет - за датчаните ние сме тук да им слугуваме за без пари - само българин би се навил да му върши черната работа, и нямаме право да се възползваме от благинките, от които датчните се ползват. Отврат са тия датчани ама това е друга тема.
Коментар
-
Днес ми е последен активен ден за търгуване тази седмица. Вчера гръмна огромен корупционен скандал в Щатите, за милиарди. Републиканец е, мамка му, и нищо чудно Охайо да падне. Връзката с NYSE е, че First Energy се сурна до нивата от март. Реакцията е прекалена и ще има някакво връщане. Дори да няма обаче, компанията става за държане. Не са луди да я разпарчатосат, а и корупцията при регулираните доставчици е нещо съвсем ествествено.
... взети на 33,10. На тази ангебот цена се замислям дали изобщо има смисъл да продавам.Last edited by terziеv; 22.07.2020, 12:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗа долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC
https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21
Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominated
Muller, не знам за теб кое е интересно, но като цяло целият датски пазар се държа доста стабилно през кризата и много компании стигнаха абсолютен рекорд - освен VESTAS, ORSTED, DSV, NOVO, GMAB, GN, NZYM, RBREW... Може и други да има
Коментар
-
За долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC
https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21
Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominatedLast edited by Money; 22.07.2020, 09:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеЗа потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеЗа потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Е то от стоте изброени все ще има нещо да скочи за един ден, само че нито ще го продадеш нито си го купил с целия си капитал, даже не знам дали купуваш или само ей така изброяваш.
Та като не казваш с какъв процент от портфейла си, какво и на каква цена купуваш са празни приказки.
---
И за да не съм капо... Канадските слънчеви батерийски имат добри показатели. Изпуснах ги на 15, но подобни модерни неща ще вървят все нагоре. Днешният спад беше заради продажба на един грамаден пакет и едва ли ще продължи и утре. За мен още е малко скъпо.Last edited by terziеv; 21.07.2020, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
С други думи щом пазарът купува новопласирани облигации, значи го прави защото това дига Шарпа на портфейлите? Това е презумпцията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Ефективният портфейл не е 60/40 или други твърдо съотношение, а този с най-добър Шарп. Явно при текущото ценообразуване съотношението е 25/75, а не 60/40.
Двойно по добър шарп тоя век, вече 20г....защо пък не още поне половината на това.
Коментар
Коментар