Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Здравей, mancev! Имаш акции в 20 компании, 5 чужди = 43,09% от портфейла, най-голяма инвестиция имаш във фармацията 31,63%, най-голям дял от портфейла ти заемат компании от групата на Софарма = 27,05% + 5% КешОт поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави
п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеАйде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?
Bayer - 24,46%
Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
Telenor - 6.53%
Корадо България АД- 6.39%
Софарма трейдинг АД - 5,84%
Daimler - 5.35%
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
British American Tobacco - 4,41%
Градус АД - 4,40%
Стара планина холд АД - 3,28%
Total - 2,34%
М+С хидравлик АД - 1,64%
Софарма АД - 1,33%
Елана агрокредит АД - 1,06%
Спиди АД - 0,99%
Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
Монбат АД - 0,84%
Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
Арома АД - 0,26%
Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.От поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави
п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?Last edited by Innocent; 09.12.2018, 09:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Към момента е около 5%...Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеЗдравей Манчев! Можеш ли да кажеш какъв е делът на кеша в портфейла ти?
Коментар
-
Айде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?
Bayer - 24,46%
Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
Telenor - 6.53%
Корадо България АД- 6.39%
Софарма трейдинг АД - 5,84%
Daimler - 5.35%
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
British American Tobacco - 4,41%
Градус АД - 4,40%
Стара планина холд АД - 3,28%
Total - 2,34%
М+С хидравлик АД - 1,64%
Софарма АД - 1,33%
Елана агрокредит АД - 1,06%
Спиди АД - 0,99%
Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
Монбат АД - 0,84%
Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
Арома АД - 0,26%
Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз му го казах защо..Защото се преекспонира сам във всички теми..Не искам да му казвам да си направи една тема и само там да пише като архитекта..Ти как мислиш защо всички му казват едни неща , нали не подозираш, че е заговор срещу Императора.., В един истински инвестиционен форум трябва да има мярка и в писането и в хвалбите..
Почети малко темите и сам ще разбереш..При целите ми големи симпатии смятам , че прекалява..
Last edited by Kiro; 09.09.2018, 22:05.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не мога да разбера защо се занимавате всички вкупом с Импето?! Наспамиха се 1/2 от темите с агресивна реторика. Пише, обявява, на който не му харесва може да го блокне и да не чете. Тези ескалиращи напоследък публични заяждания не правят чест никому.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЛобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:
Той си е много прав човека да ти иска кодове.Така се прави по Белия свят.
А не аз в началото да гадая какво е това "жаби" и още не знам си кви наименования.
Къде пише че София Комерс-Заложни къщи АД-София (6SOA ) са някви си "Жаби" според селския ти сленг?
И кажи си кодовете който държиш най накрая ,откога си влезнал, кога си долял и къде, и той ще ти каже колко си вътре точно
И си предлага услугите безплатно човека на всичкото отгоре,а му се караш.
Ако нямаше какво да криеш,досега да си ги казал 10 пъти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да, твоето гласче много се чува - с многото въпроси - Огнян Донев се чудеше де да се скрие от тебе.
Аз не знам дали ще изчезна, ама ти ще отпаднеш по естествен път - "инвеститорът" в Огнян Донев, като се пенсионира човека, ще си станеш най-обикновен аграр. Хвалиш се, че си на борсата отпреди мене, ама не смееш да мръднеш и с милиметър напред, да не те изядат, вкопчил си се в Чичо ти като пиявица. И преди ти казах - тия, дето са били с памперси, когато ти си почнал да инвестираш, са те изпреварили на светлинни години.
Лобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:
http://en.boerse-frankfurt.de/
има си търсачка, въвеждаш името на компанията и си гледаш каквото искаш. Обяснявай как за 12 месеца съм на загуба от акция, която държа от 12 дена.
Вълчане - знаем те. Правил си по 3000% на година, сега се спука от хвалби как си взел 4% дивидент от Атерата.
Не ми отговаряйте, няма да си губя повече времето с вас.
Може ли да си толкова време на борсите а да не знаеш нито за ISIN ili SLYMBOL и цял ден само глупости пишеш ми вземи ги научи тез неща то е смешно
Тоя май думка на демо не знам ква платформа ползва ама ми е чудно как открива компаниите щом не знае нито за
ISIN или за SYMBOL и това за 20 години ли бе казал ,че е на борсатаLast edited by X_Y; 10.09.2018, 10:19.
- 1 like
Коментар
-
Импов ти се преекспонира и пак започна да ни натрапваш жабите си..А бе не може ли да спреш да набутваш центове и жаби..Ти даже и Бъфет отсвири и се изкара по велик от него..
за да ти го казват толкова хора значи грешиш..
и те бяхме помолили нещо за жабите..
Last edited by Kiro; 09.09.2018, 21:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПо ОС не ти се чува гласчето, като писенце си, по-нисък то най-ниската тревичка.
Тук ставаш супер герой. Нещо клавиатурата да не ти е виновна, сама да пише тези оди на възхвала???
Я вземи изчезни от този форум, бая глупости издрънка заради едно калпаво портфейлче.
Аз не знам дали ще изчезна, ама ти ще отпаднеш по естествен път - "инвеститорът" в Огнян Донев, като се пенсионира човека, ще си станеш най-обикновен аграр. Хвалиш се, че си на борсата отпреди мене, ама не смееш да мръднеш и с милиметър напред, да не те изядат, вкопчил си се в Чичо ти като пиявица. И преди ти казах - тия, дето са били с памперси, когато ти си почнал да инвестираш, са те изпреварили на светлинни години.
Лобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:
http://en.boerse-frankfurt.de/
има си търсачка, въвеждаш името на компанията и си гледаш каквото искаш. Обяснявай как за 12 месеца съм на загуба от акция, която държа от 12 дена.
Вълчане - знаем те. Правил си по 3000% на година, сега се спука от хвалби как си взел 4% дивидент от Атерата.
Не ми отговаряйте, няма да си губя повече времето с вас.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВълчане - ти си на борсата от два месеца, взе да даваш акъли за събития отпреди 12 години.
Трябва да четеш и попиваш всичко което ти казвам и съветвам,а не да се радваш на 0.5% тримесечен дивидент на акция която е -50% за годинта
Коментар
-
Импе стига лъга питахте каква доходност имаш на външните пазари и ти 2 дена не знаеш кво да ми напишеш кво толкова има да сметнеш с колко си започнал и колко имаш в момента ,кат не ти е ясно кажи не знам и тва е а не само фермани с глупости да пишеш ,после ти поисках 8 те кода на компаниите от които чакаш дивиденти но пак се оказа мисия не възможна.
Толкова акъл даваш а не си знаеш кодовите на компаниите и 2 дена тук само глупостите ти четем ,верно имаш нужда от лекар -препоръка е .
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар