IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Здравей. Избрах Байер заради очакванията ми, че при една евентуална нова криза (най-вероятно дългова), фармацията ще бъде малко по-слабо засегната от другите сектори. Горе-долу по тези кретерии си избирам компаниите, защото няма как на 100% да съм сигурен накъде ще вървят цените на акциите на отделните компании. Даймлер е имала и по-ниски нива, но е имала и по-високи. Инвестирам дългосрочно, и движенията надолу не ме притесняват толкова. Факт е че е неприятно когато акциите падат, но стратегията ми е такава. От петролните към момента следя Repsol. Equinor също, но от Елана спряха да я предлагат на борсата в Осло, и единствения вариант е да я купя през борсата в САЩ, а там бюрокрацията е доста голяма, така че предпочитам Repsol или да допълня още малко Total.
    Ок, прочети статията: https://www.fool.com/investing/2018/...ewable-en.aspx

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Здравей, mancev! Имаш акции в 20 компании, 5 чужди = 43,09% от портфейла, най-голяма инвестиция имаш във фармацията 31,63%, най-голям дял от портфейла ти заемат компании от групата на Софарма = 27,05% + 5% Кеш От поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави

п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?
      Здравей. Избрах Байер заради очакванията ми, че при една евентуална нова криза (най-вероятно дългова), фармацията ще бъде малко по-слабо засегната от другите сектори. Горе-долу по тези кретерии си избирам компаниите, защото няма как на 100% да съм сигурен накъде ще вървят цените на акциите на отделните компании. Даймлер е имала и по-ниски нива, но е имала и по-високи. Инвестирам дългосрочно, и движенията надолу не ме притесняват толкова. Факт е че е неприятно когато акциите падат, но стратегията ми е такава. От петролните към момента следя Repsol. Equinor също, но от Елана спряха да я предлагат на борсата в Осло, и единствения вариант е да я купя през борсата в САЩ, а там бюрокрацията е доста голяма, така че предпочитам Repsol или да допълня още малко Total.

Коментар

Айде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?

Bayer - 24,46%
        Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
        Telenor - 6.53%
        Корадо България АД- 6.39%
        Софарма трейдинг АД - 5,84%
        Daimler - 5.35%
        Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
        Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
        British American Tobacco - 4,41%
        Градус АД - 4,40%
        Стара планина холд АД - 3,28%
        Total - 2,34%
        М+С хидравлик АД - 1,64%
        Софарма АД - 1,33%
        Елана агрокредит АД - 1,06%
        Спиди АД - 0,99%
        Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
        Монбат АД - 0,84%
        Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
        Арома АД - 0,26%

Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.
        Здравей, mancev! Имаш акции в 20 компании, 5 чужди = 43,09% от портфейла, най-голяма инвестиция имаш във фармацията 31,63%, най-голям дял от портфейла ти заемат компании от групата на Софарма = 27,05% + 5% Кеш От поста ти оставам с впечатление, че избираш компаниите в които инвестираш по два критерия: редовен дивидент и ниска цена спрямо върховите нива. Надявам се да не е така. Например Daimler е бил на много по-ниска цена по време на кризата 2008-2009г. Ще се радвам да споделиш с повече подробности, защо инвестира най-голяма част от порфейла си в Bayer. Поздрави

п.п Към кои петролни компании имаш интерес ?
        Last edited by Innocent; 09.12.2018, 09:26.

Коментар

Към момента е около 5%...
          И моят е там някъде, но усилията ми ще са насочени в посока бавно и без паника да го увелича с едни нови около 20%. Може би до края на любимият на всички месец Май-Всичко-продай това ще правя. А след това ще видим...
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Здравей Манчев! Можеш ли да кажеш какъв е делът на кеша в портфейла ти?
            Към момента е около 5%...

Коментар

• Здравей Манчев! Можеш ли да кажеш какъв е делът на кеша в портфейла ти?
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Айде малко да "повдигнем темата" че е доста назад. Ще ми бъде интересно да видя какви са настроенията и на другите участници във форума, изращайки една не толкова добра година, и с очаквания за дори по-лоши времена?

Bayer - 24,46%
                Софарма имоти АДСИЦ - 19,88%
                Telenor - 6.53%
                Корадо България АД- 6.39%
                Софарма трейдинг АД - 5,84%
                Daimler - 5.35%
                Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,04%
                Хидравлични елементи и системи АД - 4,67%
                British American Tobacco - 4,41%
                Градус АД - 4,40%
                Стара планина холд АД - 3,28%
                Total - 2,34%
                М+С хидравлик АД - 1,64%
                Софарма АД - 1,33%
                Елана агрокредит АД - 1,06%
                Спиди АД - 0,99%
                Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,88%
                Монбат АД - 0,84%
                Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,41%
                Арома АД - 0,26%

Иначе промените в портфейла са съществени. Като за начало компанията ми с най-голям дял вече е Bayer. Доста се двоумях дали да заложа на компания в сферата на недвижимите имоти, или фармацията, като в крайна сметка фармацията надделя. Избрах Bayer поради доста ниската от върховите си стойности цена, като се надявам в дългосрочен план цената да расте. В краткосрочен, може би ще падне още малко. Daimler закупих поради подобни причини - редовен дивидент и ниска цена (спрямо върховите стойности). Total макар и по-малки като процент в портфейла също ги закупих дългосрочно, и евентуално може да добавя още някоя и друга петролна акция, ако цената на петрола продължи да пада. Другите компании съм ги анализирал в по-предни постове. Ще ми е интересно да споделите вие как се "подготвяте" за евентуална криза, и какви са очакванията ви. Аз лично смятам през следващата година да заложа предимно на кеш-а, като дори не смятам да ре-инвестирам дивидентите, а да изчакам доста по-ниски цени в бъдеще.

Коментар

• Аз му го казах защо..Защото се преекспонира сам във всички теми..Не искам да му казвам да си направи една тема и само там да пише като архитекта..Ти как мислиш защо всички му казват едни неща , нали не подозираш, че е заговор срещу Императора.., В един истински инвестиционен форум трябва да има мярка и в писането и в хвалбите.. Почети малко темите и сам ще разбереш..При целите ми големи симпатии смятам , че прекалява..
                  Last edited by Kiro; 09.09.2018, 22:05.

Коментар

• Не мога да разбера защо се занимавате всички вкупом с Импето?! Наспамиха се 1/2 от темите с агресивна реторика. Пише, обявява, на който не му харесва може да го блокне и да не чете. Тези ескалиращи напоследък публични заяждания не правят чест никому.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Лобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:

Той си е много прав човека да ти иска кодове.Така се прави по Белия свят.
                      А не аз в началото да гадая какво е това "жаби" и още не знам си кви наименования.
                      Къде пише че София Комерс-Заложни къщи АД-София (6SOA ) са някви си "Жаби" според селския ти сленг?

И кажи си кодовете който държиш най накрая ,откога си влезнал, кога си долял и къде, и той ще ти каже колко си вътре точно
                      И си предлага услугите безплатно човека на всичкото отгоре,а му се караш.

Ако нямаше какво да криеш,досега да си ги казал 10 пъти

Коментар

Да, твоето гласче много се чува - с многото въпроси - Огнян Донев се чудеше де да се скрие от тебе.

Аз не знам дали ще изчезна, ама ти ще отпаднеш по естествен път - "инвеститорът" в Огнян Донев, като се пенсионира човека, ще си станеш най-обикновен аграр. Хвалиш се, че си на борсата отпреди мене, ама не смееш да мръднеш и с милиметър напред, да не те изядат, вкопчил си се в Чичо ти като пиявица. И преди ти казах - тия, дето са били с памперси, когато ти си почнал да инвестираш, са те изпреварили на светлинни години.

Лобосов - ако не можеш да намериш пет компании по име, това не е мой проблем. Ето ти линк:

http://en.boerse-frankfurt.de/

има си търсачка, въвеждаш името на компанията и си гледаш каквото искаш. Обяснявай как за 12 месеца съм на загуба от акция, която държа от 12 дена.

Вълчане - знаем те. Правил си по 3000% на година, сега се спука от хвалби как си взел 4% дивидент от Атерата.

Не ми отговаряйте, няма да си губя повече времето с вас.
                        Абе кат влезиш в сайта дет си дал и напишеш кока кола и колко ти излизат ,можеше спокойно да чукнеш на твоята и да ми кажеш ISIN или SYMBOL .
                        Може ли да си толкова време на борсите а да не знаеш нито за ISIN ili SLYMBOL и цял ден само глупости пишеш ми вземи ги научи тез неща то е смешно
                        Тоя май думка на демо не знам ква платформа ползва ама ми е чудно как открива компаниите щом не знае нито за
                        ISIN или за SYMBOL и това за 20 години ли бе казал ,че е на борсата
                        Last edited by X_Y; 10.09.2018, 10:19.

Коментар

• Импов ти се преекспонира и пак започна да ни натрапваш жабите си..А бе не може ли да спреш да набутваш центове и жаби.. Ти даже и Бъфет отсвири и се изкара по велик от него.. за да ти го казват толкова хора значи грешиш.. и те бяхме помолили нещо за жабите..
                          Last edited by Kiro; 09.09.2018, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            По ОС не ти се чува гласчето, като писенце си, по-нисък то най-ниската тревичка.
                            Тук ставаш супер герой. Нещо клавиатурата да не ти е виновна, сама да пише тези оди на възхвала???
                            Я вземи изчезни от този форум, бая глупости издрънка заради едно калпаво портфейлче.
                            Да, твоето гласче много се чува - с многото въпроси - Огнян Донев се чудеше де да се скрие от тебе.

Аз не знам дали ще изчезна, ама ти ще отпаднеш по естествен път - "инвеститорът" в Огнян Донев, като се пенсионира човека, ще си станеш най-обикновен аграр. Хвалиш се, че си на борсата отпреди мене, ама не смееш да мръднеш и с милиметър напред, да не те изядат, вкопчил си се в Чичо ти като пиявица. И преди ти казах - тия, дето са били с памперси, когато ти си почнал да инвестираш, са те изпреварили на светлинни години.

http://en.boerse-frankfurt.de/

има си търсачка, въвеждаш името на компанията и си гледаш каквото искаш. Обяснявай как за 12 месеца съм на загуба от акция, която държа от 12 дена.

Вълчане - знаем те. Правил си по 3000% на година, сега се спука от хвалби как си взел 4% дивидент от Атерата.

Не ми отговаряйте, няма да си губя повече времето с вас.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Вълчане - ти си на борсата от два месеца, взе да даваш акъли за събития отпреди 12 години.
                              Е,аз съм от два месеца на БФБ ,ама 20г се занимавам с финанси професионално.Още ти като си живял на село и си гледал на черно бял ТВ.Камо ли да знаеш какво е компютър.
                              Трябва да четеш и попиваш всичко което ти казвам и съветвам,а не да се радваш на 0.5% тримесечен дивидент на акция която е -50% за годинта

Коментар

• Импе стига лъга питахте каква доходност имаш на външните пазари и ти 2 дена не знаеш кво да ми напишеш кво толкова има да сметнеш с колко си започнал и колко имаш в момента ,кат не ти е ясно кажи не знам и тва е а не само фермани с глупости да пишеш ,после ти поисках 8 те кода на компаниите от които чакаш дивиденти но пак се оказа мисия не възможна.
                                Толкова акъл даваш а не си знаеш кодовите на компаниите и 2 дена тук само глупостите ти четем ,верно имаш нужда от лекар -препоръка е .

Коментар

Working...
                                X