IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    .....виждам потенциал в дадени компании за сериозен ръст, който се надявам да осребря докато дивидентаджийскиите акции падат.
    взел си неща, които очакваш да падат?!?!?

Разбрах порфейла ти е збирщайн от такива които чакаш да падат и такива да се качват
    Нещо като орел рак и щука

Голямо бъдеще го чака
    Едно такова никакво

Целта от 15% е смешно ниска. Аз гоня 100%, и когато господ даде 500-700% съм много доволен.

Вече обаче гоня 30% на година, потенциала се поизчерпа....

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      Аз на това му викам портфейл МАНДЖА С ГРОЗДЕ
      С извинение, но ти липсва ТЕМА, ИДЕЯ на портфейла
      баш си е Збирщайн
      Безмислен портфейл, а всъщност сетих се , идеята е Манджа с грозде
      нито дивидентен, нито с избушеняци, а комбинация от двете

Каква е целта ти?
      Да биеш SOFIX?
      Да не фалираш?
      Да имаш достатъчно позиции, за да не скучаеш ако ти е само 1-на?
      Чул си, че портфейла е най-добрата стратегия? Да не би да си учил в УНСС, прочети съвременна литература.
      Защо залагаш на пасивен портфейл, с малкото капитал, си благословен да влизаш и излизаш всеки ден, почти.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
      Идеята е този портфейл да бъде дивидентен.
      "Манджа с грозде" е защото виждам потенциал в дадени компании за сериозен ръст, който се надявам да осребря докато дивидентаджийскиите акции падат. Един вид вярвам, че Бреф, СФимоти, Атера и др. ще падат и докато това се случва, съм взел такива, които според мен биха пораснали. Идеята е някой ден /в равновестната за мен точка/ да продам всички рискови /Хим, Евроинс, ХИм 2 и т.н./ и с парите да си купя по-евтини дивидентни.

П.П. Основната идея е да изкарва 2-3 пъти по-голяма доходност от депозита - 15%
      Last edited by 15%; 18.09.2013, 21:28.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Моят портфейл също претърпя промени и реших да го споделя за "оплаквания и препоръки" . Предвид смукача, смятам да въведа нова екстра към него, а именно средни цени на покупка. Те са смятани автоматично и включват покупко-продажбите по дадена позиция, т.е. ако някъде са твърде високи или ниски, това е калкулирано в год. доходност, която също пиша:

АИХ - 17 % на 5,33
        Атера - 9 % на 2,24
        Бреф - 9 % на 0,55
        Хим - 7 % на 1,20
        Емка - 9% на 1,53
        Евроинс - 8% на 0,93
        ПИБ - 4% на 2,15
        Ланд - 8% на 0,80
        Софарм - 3% на 2,81
        СФимоти - 4% на 2,39
        Унифарм - 2% на 3,20
        Хим прив. - 5% на 1,77
        Кеш - 15%

Год. доходост за последната година - 19-20% без дивидентите. Наистина не съм ги смятал и тях, но може би са около и под 10%.
        Очевидно не се хваля с този резултат, просто ще ми е любопитно нечие мнение - какво да се увеличи, кое да се намали и т.н.
        Аз на това му викам портфейл МАНДЖА С ГРОЗДЕ
        С извинение, но ти липсва ТЕМА, ИДЕЯ на портфейла
        баш си е Збирщайн
        Безмислен портфейл, а всъщност сетих се , идеята е Манджа с грозде
        нито дивидентен, нито с избушеняци, а комбинация от двете

Каква е целта ти?
        Да биеш SOFIX?
        Да не фалираш?
        Да имаш достатъчно позиции, за да не скучаеш ако ти е само 1-на?
        Чул си, че портфейла е най-добрата стратегия? Да не би да си учил в УНСС, прочети съвременна литература.
        Защо залагаш на пасивен портфейл, с малкото капитал, си благословен да влизаш и излизаш всеки ден, почти.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Атера - след 9-10месеца дивидент от 20стинки и това е! там няма шанс за капиталова и дивидента ще намалява
          ЛАНД - харесвах го защото нямаше дългове и балансираше между земя и имоти! Вече управата се смени, взеха голям заем и набухаха всичките автокъщи на Еврохолд като имоти - избягах ги!
          Уни-е "майката" на СФАРМ, но ще бъде погълната от нея - по скоро бих избирал между Медика и СФТРД ако искам да е от групата

кеш-а ти е колкото ник-а
          Атера - и аз мисля като теб, но в даден момент бе доста над 50% и това е моят "санитарен минимум". Изкарала ми е голям %.
          Ланд - почти същото като Атера - ако Еврохолд не го бяха взели, целият ми кеш би бил там!
          Унифарм - ще бъде погълнат от Софарм, но мисля, че същото ще се случи и с Медика. СФТРД за мен е изпуснат влак. Освен всичко, очаквам тук най-сериозните дивиденти от групата на цяровете. Наистина изкл. слабо ликвидн, но ще се взимат перфектни дивиденти докато бъде погълнат, а тогава няма никакви проблеми!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Ами за да събера едногодишния ми доход като НАБИЯ в "студен резерв" разбирай замръзнал депозит + още поне 5К за БФБ.
            аааа това ли!
            ами разчитам само на себе си, а на мен разчитат мойте две момичета - така че ми трябва някаква сигурност. Ти пък имаш имоти!

Коментар

не те разбирам?
              Ами за да събера едногодишния ми доход като НАБИЯ в "студен резерв" разбирай замръзнал депозит + още поне 5К за БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                За сметка на това ти си оставил такъв "студен резерв", че за да съм на това ниво ще ме откажеш да вляза в борсата до 3 години!
                не те разбирам?

Коментар

хубав портфейл - браво за добрите цени на ЕМКА и Албена ИХ!!!
                  компаниите над които бих помислил(и мисля) аз са следните:
                  Атера - след 9-10месеца дивидент от 20стинки и това е! там няма шанс за капиталова и дивидента ще намалява
                  ЛАНД - харесвах го защото нямаше дългове и балансираше между земя и имоти! Вече управата се смени, взеха голям заем и набухаха всичките автокъщи на Еврохолд като имоти - избягах ги!
                  Уни-е "майката" на СФАРМ, но ще бъде погълната от нея - по скоро бих избирал между Медика и СФТРД ако искам да е от групата

кеш-а ти е колкото ник-а
                  За сметка на това ти си оставил такъв "студен резерв", че за да съм на това ниво ще ме откажеш да вляза в борсата до 3 години!

Коментар

Моят портфейл също претърпя промени и реших да го споделя за "оплаквания и препоръки" . Предвид смукача, смятам да въведа нова екстра към него, а именно средни цени на покупка. Те са смятани автоматично и включват покупко-продажбите по дадена позиция, т.е. ако някъде са твърде високи или ниски, това е калкулирано в год. доходност, която също пиша:

АИХ - 17 % на 5,33
                    Атера - 9 % на 2,24
                    Бреф - 9 % на 0,55
                    Хим - 7 % на 1,20
                    Емка - 9% на 1,53
                    Евроинс - 8% на 0,93
                    ПИБ - 4% на 2,15
                    Ланд - 8% на 0,80
                    Софарм - 3% на 2,81
                    СФимоти - 4% на 2,39
                    Унифарм - 2% на 3,20
                    Хим прив. - 5% на 1,77
                    Кеш - 15%

Год. доходост за последната година - 19-20% без дивидентите. Наистина не съм ги смятал и тях, но може би са около и под 10%.
                    Очевидно не се хваля с този резултат, просто ще ми е любопитно нечие мнение - какво да се увеличи, кое да се намали и т.н.

хубав портфейл - браво за добрите цени на ЕМКА и Албена ИХ!!!
                    компаниите над които бих помислил(и мисля) аз са следните:

кеш-а ти е колкото ник-а

Коментар

• Моят портфейл също претърпя промени и реших да го споделя за "оплаквания и препоръки" . Предвид смукача, смятам да въведа нова екстра към него, а именно средни цени на покупка. Те са смятани автоматично и включват покупко-продажбите по дадена позиция, т.е. ако някъде са твърде високи или ниски, това е калкулирано в год. доходност, която също пиша:

АИХ - 17 % на 5,33
                      Атера - 9 % на 2,24
                      Бреф - 9 % на 0,55
                      Хим - 7 % на 1,20
                      Емка - 9% на 1,53
                      Евроинс - 8% на 0,93
                      ПИБ - 4% на 2,15
                      Ланд - 8% на 0,80
                      Софарм - 3% на 2,81
                      СФимоти - 4% на 2,39
                      Унифарм - 2% на 3,20
                      Хим прив. - 5% на 1,77
                      Кеш - 15%

Last edited by 15%; 18.09.2013, 20:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Недърво, Мравков - компанията се развива добре и мисля има добри перспективи.

Влязох с малко, защото мисля, че дивидентаджийската доходност ще е под средната, която съм си заложил.
                        Импе разгледай E4AP,ако търсиш „дивидентаджийска доходност“.А от дървета разбирам все пак съм термит Не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

ДЪРРРРРВО
                          Недърво, Мравков - компанията се развива добре и мисля има добри перспективи.

Влязох с малко, защото мисля, че дивидентаджийската доходност ще е под средната, която съм си заложил.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            А знаеш ли какво са Бръзи мишоци?
                            ДЪРРРРРВО

Коментар

• А знаеш ли какво са Бръзи мишоци?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikodim Разгледай мнение
                                Ваше императорско Величество, какви са тези "жабоци" ???

Златни Жабоци, бе... София Комерс.

Коментар

Working...
                                X