IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При мен няма големи промени и продължавам да се стремя към 70% банки / 30% имоти въпреки че след спада при имотите тази година ми се върти в главата да взема да увелича техния дял

Последните месеци основно допълвах Commerzbank но сега мисля че след последния подскок при банките по-скоро е време за АДСИЦ :P

Като позиции банките си остават Deutsche, commerz & societe generale, имотите wereldhave

Краткосрочно банките може да увеличат съществено провизиите предвид рецесията, от друга страна вече ги няма отрицателните лихви... все пак мисля че оценките са доста атрактивни P/tangible book към 0.35-0.4 и цели за рентабилност от 7-10% в добра година, или в добра година P/E от 4-5 на текущите цени

Имотите наистина човек става разноглед, има много компании на наемна доходност от 5-8%, а като сложим и ливъриджа дивидентите са по 8-10%. Отделно доста от тях са заключили ниските лихви за няколко години напред, а индексират наемите сега, така че ефекта от високите лихви, малко изненадващо и за мен, но е провлачен във времето. Все пак ще трябва да рефинансират на 3-5% лихва и тогава дяволът ще е в детайлите.

Като доходност за годината все пак на плюс 2.8%, разбира се на фона на стотиците хиляди убити в Украйна, милионите разселени и икономическите щети за трилиони няма особено значение, но виждате и след ковид, и след войната светът продължава да се върти, ще видим докога аз тази година започнах да отделям по съществено за благотворителност така че ако всичко се срине да не е било напразно цялото инвестиране подозирам че и голяма част от инфлацията дойде от нежеланието на хората да спестяват дългосрочно предвид несигурното бъдеще :P И се насочиха към текущо потребление

Желая ви здраве и по-големи печалби през 2023

Коментар

• Персоналния ми фонд се увеличи с още четири компании днес с дивидентна доходност от 7% до 9%

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Какъв бреф... имотите ще страдат следващите 3 до 10 г
        Тя затова и цената страда ! Два лева ми се струват добра цена тук за вход, за никъде не бързам !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

От тогава като нова компания добавих BREF и още увеличих теглото на някои от чуждите, които имам.
          Какъв бреф... имотите ще страдат следващите 3 до 10 г

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Изпуснал съм го, не влизам често тук, тъй като не е от най-актувните теми. В момента, когато сте го поствали имах доста други ангажименти и не четях редовно.
            От тогава като нова компания добавих BREF и още увеличих теглото на някои от чуждите, които имам.
            Last edited by Zdravko74; 23.11.2022, 13:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
              Тази тема съвсем я забравихме ! Отдавна не съм си споделял портфейла, а настъпиха много промени последните месеци ! Портфолиото от компании набъбна много сериозно, почти съм като дивидентен фонд !

ХЕС - 12%
              Софком - 11%
              Корадо - 10,5%
              М+С - 7,5%
              Адванс Тер.- 7%
              Илевън - 5%
              БФБ - 5%
              Алтерко - 4,5%
              Браво - 4,5%
              Импулс - 3,5%
              Монбат - 3,5%
              HR Капитал- 3,5%
              Спиди - 2,5%
              AT&T - 1,5%
              BNP Paribas - 1%
              Rio Tinto - 1%
              Orange - 1%
              Mercedes-Benz Group - 1%
              BASF - 1%
              AXA - 1%
              Total 1%
              Societe Generale - 1%
              Telefonica - 1%
              Altria Group - 1%
              Deutsche Pfandbriefbank - 1%
              Brit.Amer.Tobacco - 1%
              Covestro - 1%
              Allianz - 1%
              ING Groep - 1%
              Pro Sieben - 1%
              IBM - 1%
              Freenet AG - 1%
              EON - 1%
              Ст.планина - 1%
              BMW - 0,5%
              Телелинк - 0,5%
              Изпуснал съм го, не влизам често тук, тъй като не е от най-актувните теми. В момента, когато сте го поствали имах доста други ангажименти и не четях редовно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
                ... е . А ако пускаш и актуализации / след като приключиш с покупките/ продажбите, разбира се/ при дадена компания, цена няма да имаш. Така няма да даваш и терен за хейтове.
                15-ка, ама ти искаш направо да играя със свалени карти На този тесен пазар не бих си го позволил!
                Колкото до хейтърите, въобще не ми дреме за тяхното мнение.. Те винаги ще намерят повод да се плюнчат.. Просто трудно се бяга от заложения в гените Ганьовски манталитет

Коментар

• Аз съм кеш около 54%.
                  Най-тежка ми е SIN.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    При мен Трейдинг беше втора по тежест, но този месец кеширах всичко на 5.60
                    Благодаря на Чичо, че осигури нужната ликвидност. Хубава компания, но се задават още тегави месеци. С продажба и на част от Агрия, за пръв път от много години имам солидно количество кеш.. Някъде към 16-17% от портфейла. Омръзна ми вече и нагоре и надолу, все да съм с акции до козирката.
                    Доходност от началото на годината 45.7%
                    Някой се чудеше в темата, кой ли продава на 5.60.
                    И аз излязох изцяло на 5.60 тази седмица, а имах сериозно количество. Няма да бързам да купувам други неща-ще изчакам известно време. Компанията се подобрява, но според мен ще има още доста за отписване от баланса.
                    Успех на държащите!​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      При мен Трейдинг беше втора по тежест, но този месец кеширах всичко на 5.60
                      Благодаря на Чичо, че осигури нужната ликвидност. Хубава компания, но се задават още тегави месеци. С продажба и на част от Агрия, за пръв път от много години имам солидно количество кеш.. Някъде към 16-17% от портфейла. Омръзна ми вече и нагоре и надолу, все да съм с акции до козирката.
                      Браво, от преди много години съм запомнил един твой израз "падах по гъз" по време на краха. Според мен си постъпил правилно и явно си си взел поука, което е най-важното и градивно нещо при неуспехите, а и в живота като цяло. Чичо, Агрия, а и Монбат действително помогнаха много /за което е редно да им благодарим/, за да не сме едни поне 10-15% надолу. Ще ми е интересно ако пуснеш портфейла си към днешна дата. А ако пускаш и актуализации / след като приключиш с покупките/ продажбите, разбира се/ при дадена компания, цена няма да имаш. Така няма да даваш и терен за хейтове.

Коментар

• При мен Трейдинг беше втора по тежест, но този месец кеширах всичко на 5.60

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                          Добре постъпих, като направих трейдинга най-тежката ми позиция Абе разбирам ги нещата
                          Аз пък много се кефя как се хвалиш . Това го казвам без ирония.
                          Портфейла ти ми харесва с 1 изключение - БСО. Прекрасна компания, но държавнаааааа! Не виждате ли, че се прави всичко възможно, за да се откраднат парите? Не помните ли, че преди години без енергийната борса и с обороти на половина, тя даваше дивиденти, а сега е нон-стоп на загуба? Какво говори това - раздут щат, огромни заплати и кражби...

Коментар

• Добре постъпих, като направих трейдинга най-тежката ми позиция Абе разбирам ги нещата

Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                            Към момента е така:
                            SFT 31.54%
                            BSE 25.91%
                            A4L 19.27%
                            BREF 6.28%
                            SCOM 5.57%
                            FZLS 3.91%
                            BGXS 2.29%
                            КЕШ 5.23%

Коментар

• Към момента е така:
                              SFT 31.54%
                              BSE 25.91%
                              A4L 19.27%
                              BREF 6.28%
                              SCOM 5.57%
                              FZLS 3.91%
                              BGXS 2.29%
                              КЕШ 5.23%

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                                Съвсем омазахте нещата тук с Путинофилски простотии и опорки ! Темата е съвсем друга и ще помоля модераторите да премахнат всички коментари, които не са по нея !
                                Липсваше им лудия даскал на някой хора, ето им го!

Коментар

Working...
                                X