IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wallbanger Разгледай мнение
    Да споделя и аз моят портфейл ... като първо мнение
    FIB - 14.94%
    CHIM - 81.77%
    ZHBG - 3.28%

Препоръки - нямам, успех пожелавам!

Доста смело Надявам се да си го формирал на цени близки до сегашните. Успех и от мен!
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Пак некой нема да ме разбере! - затуй ще допълня !

От карма се не бяга , но кога я знаеш - па и опознаеш - може да ти служи /трудна задача/ , но си я тури на ухо-не тежи- нек си виси !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост

Не че ми е засърбяло егото - ни най малко,/ винаги съм се придържал към въздържаност спрямо неволи/ , но ми дойде първосигнално репликата за "топките" и "деликатеса" .... Дай Боже да ти ги не сдъфчат!
        Другото е тръпка и за спорта, ХАЗАРТА е карма - не мош избяга от нега !

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Не ми става ясно. Не следя портфейла ти ама които проверих са паднали доста от миналата година когато беше обявил подобен портфейл на същия ливъридж. На същият ливъридж беше и когато цените бяха с 60% по-високи. Сега ако не си продавал вече ливъриджа трябва да е станал 200% или да си 300% в тези акции. Ако пък си продавал имаш 70% загуба на собственият капитал и сега от тук нататък ти трябва тройно увеличение на цената за да излезеш на нула ако си без ливъридж или поне двойно ако си на 160%. Правилно ли смятам?
          Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Когато си оценяваш ливъриджа какви стойности вземаш за Топливо, Елтос, Билборд... Там ликвидността е малка и няма гаранция, че в случай на принудителни продажби ще успееш да си вземеш текущата цена. То и аз съм безнадежден оптимист, но с моите 118% по твоята методология съм направо консервативен на фона на теб.
            Ами правя си някаква моя субективна оценка.. а и разчитам да не се налагат принудителни продажби.. виж постепенни за поддържане на ливъриджа в управляеми граници по-може

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Положителни примери могат да се намерят даже и от участието ни в масовата приватизация. Една бонова книжка от Албена инвест вече струва 212 лева (25 акции по цена от 8.5 лева за бройка). И то без дивидентите, които холдинга раздаваше горе долу всяка година. Има и други подобни случаи. Не целия бизнес е Коко Банев, Мултигруп и подобни герои. Който е избирал правилно печели. Отнасяйте се по същия начин и при избора на пенсионен фонд. Не е все едно къде точно се осигурявате, макар и системата да е леко сбъркана.

я вижте без нищо ад ес прави каква доходност има тук за 20 години
              ако я бяхте направили и вие - щяхте да ходите по срещи на големите инвеститори
              да, така е - в минното поле наречено масова приватизация има 1-2 мини които не избухнаха
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Положителни примери могат да се намерят даже и от участието ни в масовата приватизация. Една бонова книжка от Албена инвест вече струва 212 лева (25 акции по цена от 8.5 лева за бройка). И то без дивидентите, които холдинга раздаваше горе долу всяка година. Има и други подобни случаи. Не целия бизнес е Коко Банев, Мултигруп и подобни герои. Който е избирал правилно печели. Отнасяйте се по същия начин и при избора на пенсионен фонд. Не е все едно къде точно се осигурявате, макар и системата да е леко сбъркана.

я вижте без нищо ад ес прави каква доходност има тук за 20 години
                ако я бяхте направили и вие - щяхте да ходите по срещи на големите инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  И аз да скандализирам с "консервативния" си портфейл - за първи и последен път

. %
                  ЦКБ 33
                  Raiffeizenbank 12
                  UniCredit bank 35
                  Santander bank 20

При текущите нива - общо малък + за тази година
                  Райфа, Уникерит и Сантандер ме заинтригуваха

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    За хибриден не се сещам, по-рисков- Еврохолд пуснаха скоро частно предлагане, явно са записани, защото увеличаваха капитала на дъщерни след това.
                    ОК, ще гледам някои коко Бонд на италианските банки

Коментар

• За хибриден не се сещам, по-рисков- Еврохолд пуснаха скоро частно предлагане, явно са записани, защото увеличаваха капитала на дъщерни след това.

Коментар

• CCB 7,35%
                        ATERA 15,72%
                        SFI 15,48%
                        SOFCOM 9,29%
                        FIB 6,50%
                        0EA 20,65%
                        КЕШ 25,06%

от септември 2015 досега +2,2%

Коментар

За твоите мащаби- нищо. Иначе краткосрочно-за до края на годината- Софком, Индустриален Холдинг, Елана, може да се получи някакъв мърляв портфейл за 3% на шестцифрени суми в лева.
                          Някои с хибриден като ПИБ преди?

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                            Кво ще препоръчате
                            За твоите мащаби- нищо. Иначе краткосрочно-за до края на годината- Софком, Индустриален Холдинг, Елана, може да се получи някакъв мърляв портфейл за 3% на шестцифрени суми в лева.

Коментар

Имаме, що?
                              Кво ще препоръчате

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                                Някой от вас има ли облигации на български фирми
                                Имаме, що?

Коментар

Working...
                                X