If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост
Не че ми е засърбяло егото - ни най малко,/ винаги съм се придържал към въздържаност спрямо неволи/ , но ми дойде първосигнално репликата за "топките" и "деликатеса" .... Дай Боже да ти ги не сдъфчат!
Другото е тръпка и за спорта, ХАЗАРТА е карма - не мош избяга от нега !
Не ми става ясно. Не следя портфейла ти ама които проверих са паднали доста от миналата година когато беше обявил подобен портфейл на същия ливъридж. На същият ливъридж беше и когато цените бяха с 60% по-високи. Сега ако не си продавал вече ливъриджа трябва да е станал 200% или да си 300% в тези акции. Ако пък си продавал имаш 70% загуба на собственият капитал и сега от тук нататък ти трябва тройно увеличение на цената за да излезеш на нула ако си без ливъридж или поне двойно ако си на 160%. Правилно ли смятам?
Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост
Когато си оценяваш ливъриджа какви стойности вземаш за Топливо, Елтос, Билборд... Там ликвидността е малка и няма гаранция, че в случай на принудителни продажби ще успееш да си вземеш текущата цена. То и аз съм безнадежден оптимист, но с моите 118% по твоята методология съм направо консервативен на фона на теб.
Ами правя си някаква моя субективна оценка.. а и разчитам да не се налагат принудителни продажби.. виж постепенни за поддържане на ливъриджа в управляеми граници по-може
Положителни примери могат да се намерят даже и от участието ни в масовата приватизация. Една бонова книжка от Албена инвест вече струва 212 лева (25 акции по цена от 8.5 лева за бройка). И то без дивидентите, които холдинга раздаваше горе долу всяка година. Има и други подобни случаи. Не целия бизнес е Коко Банев, Мултигруп и подобни герои. Който е избирал правилно печели. Отнасяйте се по същия начин и при избора на пенсионен фонд. Не е все едно къде точно се осигурявате, макар и системата да е леко сбъркана.
я вижте без нищо ад ес прави каква доходност има тук за 20 години
ако я бяхте направили и вие - щяхте да ходите по срещи на големите инвеститори
да, така е - в минното поле наречено масова приватизация има 1-2 мини които не избухнаха
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Положителни примери могат да се намерят даже и от участието ни в масовата приватизация. Една бонова книжка от Албена инвест вече струва 212 лева (25 акции по цена от 8.5 лева за бройка). И то без дивидентите, които холдинга раздаваше горе долу всяка година. Има и други подобни случаи. Не целия бизнес е Коко Банев, Мултигруп и подобни герои. Който е избирал правилно печели. Отнасяйте се по същия начин и при избора на пенсионен фонд. Не е все едно къде точно се осигурявате, макар и системата да е леко сбъркана.
я вижте без нищо ад ес прави каква доходност има тук за 20 години
ако я бяхте направили и вие - щяхте да ходите по срещи на големите инвеститори
За твоите мащаби- нищо. Иначе краткосрочно-за до края на годината- Софком, Индустриален Холдинг, Елана, може да се получи някакъв мърляв портфейл за 3% на шестцифрени суми в лева.
За твоите мащаби- нищо. Иначе краткосрочно-за до края на годината- Софком, Индустриален Холдинг, Елана, може да се получи някакъв мърляв портфейл за 3% на шестцифрени суми в лева.
Коментар