IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз 100 % 6С4

Коментар

• Ето и моя скромен портфейл. Софарма, ЧЕЗ Електро и Разпределение са ми отскоро.

0SP *2.95%
      1CZ. *10.33%
      3CZ* 12.01%
      ATERA*/*6A6. 6.66%
      BREF*/*5BU. *25.35%
      LACH*/*4KX* 1.58%
      **SFARM*/*3JR. 3.47%
      *SFI*/*6S6. *8%
      **SFTRD*/*SO5. 29.1%

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        То тук за мен е на нива където може да се почне внимателно изграждане на къса секторна позиция.
        Почнал съм- CEQP, SM, SWN, DNR, DYN, WPX

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
          Основни позиции: инфраструктура, логистика и петролни компании.
          То тук за мен е на нива където може да се почне внимателно изграждане на къса секторна позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
            20 позиции в момента.

19% борсова земя ( атера)
            9% Бреф
            5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
            23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
            19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
            14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
            11% cash $

Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
            Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
            4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
            Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.
            Моят портфейл си е все същия, с малко допълвания по опредлени позиции. За момента е на + 9% от началото на годината, без дивидентите.

Основни позиции: инфраструктура, логистика и петролни компании.
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Банда, как са портфейлите?
              Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
              20 позиции в момента.

19% борсова земя ( атера)
              9% Бреф
              5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
              23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
              19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
              14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
              11% cash $

Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
              Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
              4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
              Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                Доста смело Надявам се да си го формирал на цени близки до сегашните. Успех и от мен!
                С доста осредняване

Коментар

Банда, как са портфейлите?
                  Спинкат

Коментар

• Банда, как са портфейлите?
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
                      Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
                      И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
                      Основно политиката ще движи цените тази година :
                      - колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
                      - да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
                      ......
                      Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
                      Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите

сантандер...банката е добра ,като ареалбанк ..
                      испанците са непредсказуеми ,ако спечели подемос или няма правителство няма да има рали..това са вътрешните проблеми ,който имат и финансова страна...
                      Уникредик е банка на емоциите днес с 5% ако директора е седнал накриво ,утре ако сие купил нов стол е с 5 % нагоре...там имат ликвидни проблеми...не бих влезнал в италианска банка повече от седмица ,виж и спада от 2009 г та тя е в непрекъснати проблеми...
                      райфата е най стабилна, но е вързана с Русия....

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Райфа, Уникерит и Сантандер ме заинтригуваха
                        От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
                        Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
                        И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
                        Основно политиката ще движи цените тази година :
                        - колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
                        - да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
                        ......
                        Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
                        Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от wallbanger Разгледай мнение
                          Да споделя и аз моят портфейл ... като първо мнение
                          FIB - 14.94%
                          CHIM - 81.77%
                          ZHBG - 3.28%

Препоръки - нямам, успех пожелавам!

Доста смело Надявам се да си го формирал на цени близки до сегашните. Успех и от мен!
                          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Пак некой нема да ме разбере! - затуй ще допълня !

От карма се не бяга , но кога я знаеш - па и опознаеш - може да ти служи /трудна задача/ , но си я тури на ухо-не тежи- нек си виси !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост

Не че ми е засърбяло егото - ни най малко,/ винаги съм се придържал към въздържаност спрямо неволи/ , но ми дойде първосигнално репликата за "топките" и "деликатеса" .... Дай Боже да ти ги не сдъфчат!
                              Другото е тръпка и за спорта, ХАЗАРТА е карма - не мош избяга от нега !

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Не ми става ясно. Не следя портфейла ти ама които проверих са паднали доста от миналата година когато беше обявил подобен портфейл на същия ливъридж. На същият ливъридж беше и когато цените бяха с 60% по-високи. Сега ако не си продавал вече ливъриджа трябва да е станал 200% или да си 300% в тези акции. Ако пък си продавал имаш 70% загуба на собственият капитал и сега от тук нататък ти трябва тройно увеличение на цената за да излезеш на нула ако си без ливъридж или поне двойно ако си на 160%. Правилно ли смятам?
                                Продавах при спада за да държа ливъриджа в допустими граници. Спрямо мин. година може да забележиш че вече нямам Биовет, ССВ и Синергон. Прецених че няма смисъл да държа два скачени съда от една група и продавах по-малко перспективното или пък това което можеше (откъм ликвидност). Загубата ми спрямо върха на портфейла е сериозна - ДА. Но кой можеше да каже кога е върха, а и как е постигнат този връх - пак с ползване на лост

Коментар

Working...
                                X