IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ти така ли правиш?
    относно пилетата и Мерцедесите за китайците....
    Да разкажа набързо нещо в тази връзка.
    Преди 10 години имаше една бърза сметка - ако всеки китаец изяде през годината само по едно пиле повече, то потреблението на пилета ще нарасне с ...., а от там и на зърно с едни 30 млн. тона на година, а от там в света ще настъпи дефицит на зърно. Това преди 10 години изглеждаше почти вярно - за дефицита с тези 30 млн. тона. Тогава Китайците внасяха доста зърно.
    Какво обаче стана след 10 години, т.е. сега. Китайците май наистина ядат по не само едно пиле повече, че и прасенце. И вместо очаквания дефицит на зърно по света, Китайците направиха така, че сами да си произвеждат пшеницата и царевицата. Запасите им от царевица сега са малко над 100 млн. тона при запаси в света от 225 млн. тона, а от пшеница също малко над 100 млн. тона при запаси в света 250 млн. тона. Това си е постижение - нали???? А и могат да изнасят сега царевица ако не бяха други неща там - дисбаланси и т.н. , но това е друга тема.
    Та за Мерцедесите - за 10 години китайците така могат да променят нещата, че да нямат нужда от твоите коли - доколкото ти като акционер с 2 акции можеш да кажеш, че ти си производителя. Но и така да е - примера ти с китайците беше калпав.

Коментар

Някои: 10-20, някои: 2-3. Човек не се хвърля здравата някъде, дето още не познава теренът.
      колко здравата ще се хвърлиш?
      като не познаваш - какво правиш там дори и с половин акция?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

И в началото на новата 2017 да напомня: "Rule No.1: Never lose money. Rule No.2: Never forget rule No.1." Warren Buffett

На мен май до там ми се простират разбиранията вече, за жалост.
        вече си избирам къща за море през лятото!! в България.....
        както през 2016г, така и през 2017г основната ми задача ще са развлеченията...............

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Към днешна дата, портфейлът изглежда така:
          Сфарм - 34%
          Бреф - 30%
          Хим - 17%
          Атера - 15%
          Софком обикновенни - 4%

Доходност за 2016 г. - 29,50%. Тук обаче трябва да отбележа, че портфейлът ми е малък и имам предимство пред повечето участници, тъй като лесно преструктурирам позиции. Не съм сигурен, че при портфейл от половин или милион лева бих постигнал същата доходност. Основни грешки през годината - както винаги при мен, това са ранните продажби. Имах Доверие, Чез разпределение и ССВ, които затворих раничко и тъй като мразя кеша, с парите купувах Сфарм и Атера. Винаги съм готов обаче да продам някои по-стабилни позиции и да вляза в някоя по-рискова, ако настъпи сериозна корекция или се промени нещо в конюктурата на пазара. Този проблем с ранното затваряне не знам как да го боря. Имам относително ясно мнение за компаниите когато ги купувам и го правя със спокойствие и увереност, но стигне ли се до продажбите хич ме няма. Гледам, че са на някакъв плюс и избързвам, а това ми реже драстично шансовете за една сериозна печалба. Сериозна печалба, от която имам нужда предвид както вече казах малкия портфейл. И така, ако имам милиони би било качество, но в моя случай си е чиста простотия .

Успех на всички през 2017 г.!
          И в началото на новата 2017 да напомня: "Rule No.1: Never lose money. Rule No.2: Never forget rule No.1." Warren Buffett

На мен май до там ми се простират разбиранията вече, за жалост.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

аз лично работя с таргети и ми е много добре. още като купя акциите ги пускам за продажба на определена цена. преди години си местех поръчките и се пробвах да хващам върхове и дъна, но хващах само дедовия и спряха да го правя. абе ти и Бате Тони не казвахте ли че никога не си продавате акциите или аз грешно съм ви разбрал?

наздраве!
            не се закачай ей!
            За много години!
            Абе и аз почнах да си слагам таргети, ама дали е точно определен таргета? Ето в умрялата 2015 си купил позиция и си сложил там едни 30% ръст, което е било немислимо тогава, а днес при зараждаща се еуфория си казваш - "не искам ли малко за това бижу?"
            Поздрави и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Към днешна дата, портфейлът изглежда така:
              Сфарм - 34%
              Бреф - 30%
              Хим - 17%
              Атера - 15%
              Софком обикновенни - 4%

Доходност за 2016 г. - 29,50%. Тук обаче трябва да отбележа, че портфейлът ми е малък и имам предимство пред повечето участници, тъй като лесно преструктурирам позиции. Не съм сигурен, че при портфейл от половин или милион лева бих постигнал същата доходност. Основни грешки през годината - както винаги при мен, това са ранните продажби. Имах Доверие, Чез разпределение и ССВ, които затворих раничко и тъй като мразя кеша, с парите купувах Сфарм и Атера. Винаги съм готов обаче да продам някои по-стабилни позиции и да вляза в някоя по-рискова, ако настъпи сериозна корекция или се промени нещо в конюктурата на пазара. Този проблем с ранното затваряне не знам как да го боря. Имам относително ясно мнение за компаниите когато ги купувам и го правя със спокойствие и увереност, но стигне ли се до продажбите хич ме няма. Гледам, че са на някакъв плюс и избързвам, а това ми реже драстично шансовете за една сериозна печалба. Сериозна печалба, от която имам нужда предвид както вече казах малкия портфейл. И така, ако имам милиони би било качество, но в моя случай си е чиста простотия .

аз лично работя с таргети и ми е много добре. още като купя акциите ги пускам за продажба на определена цена. преди години си местех поръчките и се пробвах да хващам върхове и дъна, но хващах само дедовия и спрях да го правя. абе ти и Бате Тони не казвахте ли че никога не си продавате акциите или аз грешно съм ви разбрал?

наздраве!
              Last edited by Бик в атака; 01.01.2017, 20:45.
              Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Към днешна дата, портфейлът изглежда така:
                Сфарм - 34%
                Бреф - 30%
                Хим - 17%
                Атера - 15%
                Софком обикновенни - 4%

Last edited by 15%; 01.01.2017, 19:04.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

проблемът е понякога в ликвидността за чуждестранните през ксетра. ако са големи е ок, но ако са някакви по 200-300 милиона капитализация като моите компании е по-добре на основната им борса да ги купуваш което е често в сащ, канада или австралия
                  Е, ликвидността все ще е по-добра от повечето компании на нашето борса. По-ниско ликвидни са ми само Фордченцата и Адмиралченцата... но пак винаги има котировки и Продава и Купува и то не с ного голяма ножица помежду им. Другите ми негермански компании се търгуват здравата.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    10-20 бр? кога това???
                    от Алианца са му 4бр, от Форд май бяха 2бр
                    надценил си го доста
                    Някои: 10-20, някои: 2-3. Човек не се хвърля здравата някъде, дето още не познава теренът.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Чудесна идея за синковеца, но... Само внимавай просто да не стане хазартаджия, че то границата е много тънка.
                      Както бяха казали в една книга: Повечето инвеститори и трейдъри са "dopamine addicts".

“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        За много години Импе! Все те питам, но ти все не ми отговаряш. Знам, че купуваш по 10-20 артии навън. С какви комисиони работиш и кой е посредника? Специално за европейски и английски. Питам, защото синковецът става на 18 и смятам да му подаря акаунт с 3000 евро, но се триумя къде. Даже и в ИБ не могат да се избегнат минимумите от 6 паунда и 4 евро. А искам да го науча да диверсифицира. За дейта фийд пък изобщо не говоря.
                        Някой друг ако има идея да казва!!!
                        10-20 бр? кога това???
                        от Алианца са му 4бр, от Форд май бяха 2бр
                        надценил си го доста

Коментар

За ного години, драги - който ме е питал, все съм му отговорил За ного години и на всички тоже.

Посредник: същият - Евро финанс. Комисион 0.35% минимум 2 кинта, без значение от националността на акциите, стига да се търгуват на Франкфуртската. А ако някоя акция не се търгува на Франкфуртската, значи най-вероятно е смотана.
                          Хубаво намислил за синковец, ама на 18 не е ли късно? Или ти вече обучавал-обучавал теоретически, сега го пускаш да става практик?
                          проблемът е понякога в ликвидността за чуждестранните през ксетра. ако са големи е ок, но ако са някакви по 200-300 милиона капитализация като моите компании е по-добре на основната им борса да ги купуваш което е често в сащ, канада или австралия
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Споко. Изцяло управлява акаунта ми в Ефбет от 2 години. Видял е вече, че не всичко което хвърчи се яде. Предпочетох да му дам урока с хазарта преди 2 години. В началото правеше по 10 залога седмично. Сега веднъж на 2 седмици. Интересното е, че е на +
                            Ашколсун, добро го учиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              Чудесна идея за синковеца, но... Само внимавай просто да не стане хазартаджия, че то границата е много тънка.
                              Споко. Изцяло управлява акаунта ми в Ефбет от 2 години. Видял е вече, че не всичко което хвърчи се яде. Предпочетох да му дам урока с хазарта преди 2 години. В началото правеше по 10 залога седмично. Сега веднъж на 2 седмици. Интересното е, че е на +

Коментар

• Чудесна идея за синковеца, но... Само внимавай просто да не стане хазартаджия, че то границата е много тънка.

Коментар

Working...
                                X