IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възмутен съм от Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Възмутен съм от Булбанк

Имаш ли старите общи условия? В тях има ли я точката, че банката може да вдига до 2 пункта при лоша икономическа ситуация?

Първоначално изпратено от iv_cho
    Първоначално изпратено от stdmv
    На същия случай попаднах и аз. EURIBOR+надбавка и Булбанк си налага +2 пункта по решение на УС.

Провери дали има доказателства какви общи условия си подписал. Има ли въобще някакви доказателства за това? Пази ли се наистина хронология на ОУ?
    Хронологията на ОУ я има,защото те се променят само с решение на УС и от всяко такова има протоколи.Аз съответно имам подписани ОУ с дата на подписване на договора.

Коментар

[quote="stdmv"]На същия случай попаднах и аз. EURIBOR+надбавка и Булбанк си налага +2 пункта по решение на УС.

Провери дали има доказателства какви общи условия си подписал. Има ли въобще някакви доказателства за това? Пази ли се наистина хронология на ОУ?

Хронологията на ОУ я има,защото те се променят само с решение на УС и от всяко такова има протоколи.Аз съответно имам подписани ОУ с дата на подписване на договора.
      препоръки не давам

Коментар

• Kirilab, трудно ми е да намеря определение за мнението, което си написал. Първоначално мислех, че е смешно и забавно. Дори го показах на колегите ми и всички задружно се забавлявахме. После установих, че всъщност написаното от теб е повече от жалко и дори ми стана малко тъжно.
        Сравнението със сиренето, най-малкото не е дори логически издържано. Да, клиента е свободен да отиде в който си поиска магазин за сирене. В този, който ти работиш обаче, твърдиш, че е възможно цената на сиренето да се сменя, без да го отбелязвате на етикета, без да уведомите клиента. Отива на касата със сиренето, плаща два лева, ти обаче му казваш, че сиренето вече е 2.50 лв, но не си длъжен да ми казваш това докато не стигне до касата да си плати.
        От мнението ти лъха и краен непрофесионализъм. Ако таксите можеха да се сторнират(ако им го каже това на счетоводството сигурно ще ти наплюят) по молба на клиента, защото не е уведомен за тяхната промяна, то тогава банката, в която работиш би могла да се изправи пред сериозен ликвиден проблем, защото ще трябва да “сторнирате” поне 15-16 млн. лева.
        Аз също работя в банка и знам колко “струва” поддържането на сметката на клиента в системата. Отговора е 0.0000001 ст. месечно.
        Още утре отивам да си закрия двете сметки и депозита от Булбанк. Досега ме мързеше да направя, но ти ми вдъхна стимул.

Коментар

• Писах на ПИБ с въпрос за кредитните карти ВИЗА. След 3 часа имах изчерпателен отговор.

Коментар

• Идеята е добра. Макар че аз за себе си съм решил да прекратя отношенията с тази банка.

Първоначално изпратено от Barky
            Тук, гледам, сте го обърнали на корпоративен блог - нещо не ме се вижда редно да обръщате общественото простраство в свое.

kirilab, що не предложиш на твойте шефове да си направите блог и там да отговаряш на въпросите - много по-професионално е. Или вие сте твърде велики за това?

Коментар

• Aми да - виж ПИБа много бързо реагират.

Коментар

• Тук, гледам, сте го обърнали на корпоративен блог - нещо не ме се вижда редно да обръщате общественото простраство в свое.

kirilab, що не предложиш на твойте шефове да си направите блог и там да отговаряш на въпросите - много по-професионално е. Или вие сте твърде велики за това?

Коментар

• Тъй наречената такса "обслужване на сметката" е ни повече ни по-малко такса "съществуване на банката"... Воденето и обслужването на сметки е ОСНОВНА дейност на всяка банка. Това не е някаква екстра за клиента та да предполага допълнителни разходи за банката!!!

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                  stdmv, дискриминация е ако ти определят таксата на база на това дали си бял или черен. Нормално е таксите за сметка на ЮЛ да са по-високи. Предполга се че ЮЛ са по-активни и създават повече работа по обслужване на сметката.
                  Това са групости разбира се.... Нали за всяка операция и движение по сметката предизвикани от клиента се вземат комисионни.

Освен това нормалната икономическа логика е точно обратната - колкото повече бизнес правиш /създаваш работа/ за фирмата която те обслужва толкова повече трябва да е отстъпката!!!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Уважаеми iv_cho

Не се казвам Абаджиев, ама карай:
                    Промяната на Общите Условия не се отнася за вашия кредит, добавянето на премията е станала съобразно с подписаните Договор и ОУ към момента на сключване на договора. За да не ви искам личните данни тук - пуснете възражение в някой филиал (за да ви идентифицират, че сте вие) и ще ви кажем точно въз основа на кои точки от Договора и ОУ е станала промяната... Освен това мисля, че ако имате желание да си погасите целия кредит - ще ви се даде възможност да го направите без такса предсрочно погасяване...

Г-н Абаджиев,

Защо пишете неверни неща относно кредитите и заблуждавате неосведомените крдитополучатели?!?Специално вашата банка ми вдигна лихвата по ипотечния кредит в евро след като в договора ми е фиксиран юрибор+твърда надбавка.Както е известно и на пенсионерите юрибор-а падна драстичо, но Булбанк ми увеличи лихвата?!?Дали не сте ми добавили някаква допълнителена компонента(варираща премия 0-2%) при формирането на лихвата?И този допълнителен елемент да е гласуван на УС и съответно добавен в Общите условия(макар и с доста голямо закъснение).Сопред горното Ви изказване излиза,че тази промяна в ОУ не би трябвало да важи за мен...Но не би...А вноската ми се е увеличила...КОЙ ЛЪЖЕ?Определено не Вие,но явно практиката на Вашата банка е такава,за съжаление.Вече ме изпуснахте като клиент,скоро ще си погася целия кредит и ще прекратя всякакви отношения с Булбанк.Но след като ви осъдя за надвзетите лихви и понесени морални щети...

Коментар

• Не може да продаваш една стока на различни цени.

Обслужването на сметката е такса за ток - тя е еднаква независимо какво е лицето. И евентуално разликата идва от извлечението - дали се праща и как. За това мога да се съглася.

Закриването на сметката е абсолютно независимо от вида на клиента.

Първоначално изпратено от Pastir
                      Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                      stdmv, дискриминация е ако ти определят таксата на база на това дали си бял или черен. Нормално е таксите за сметка на ЮЛ да са по-високи. Предполга се че ЮЛ са по-активни и създават повече работа по обслужване на сметката.
                      А пък има и един такъв маркетингов термин "сегментация", което на чист български значи че се опитват да вземат повече пари от този който може да си позволи повече, за същата услуга. По подразбиране това са фирмите Гадно е но във всеки случай не е забранено от закона.
                      Май си прав, закона е определил на базата на какви признаци (пол, раса, възраст...) се определя кое е дискриминация и кое не. Не помня вътре да пише нещо за физически и юридически лица .

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                        А пък има и един такъв маркетингов термин "сегментация", което на чист български значи че се опитват да вземат повече пари от този който може да си позволи повече, за същата услуга. По подразбиране това са фирмите Гадно е но във всеки случай не е забранено от закона.
                        Май си прав, закона е определил на базата на какви признаци (пол, раса, възраст...) се определя кое е дискриминация и кое не. Не помня вътре да пише нещо за физически и юридически лица .

Коментар

• stdmv, дискриминация е ако ти определят таксата на база на това дали си бял или черен. Нормално е таксите за сметка на ЮЛ да са по-високи. Предполга се че ЮЛ са по-активни и създават повече работа по обслужване на сметката.

Коментар

На същия случай попаднах и аз. EURIBOR+надбавка и Булбанк си налага +2 пункта по решение на УС.

Първоначално изпратено от kirilab
                            ОК, тук въпросите на г-на са смислени и отговарям:
                            - за общите условия по кредитите - за всеки кредит важат общите условия към момента на подписването на договора, така че промяната им не засяга вече сключени договори;
                            Г-н Абаджиев,
                            Защо пишете неверни неща относно кредитите и заблуждавате неосведомените крдитополучатели?!?Специално вашата банка ми вдигна лихвата по ипотечния кредит в евро след като в договора ми е фиксиран юрибор+твърда надбавка.Както е известно и на пенсионерите юрибор-а падна драстичо, но Булбанк ми увеличи лихвата?!?Дали не сте ми добавили някаква допълнителена компонента(варираща премия 0-2%) при формирането на лихвата?И този допълнителен елемент да е гласуван на УС и съответно добавен в Общите условия(макар и с доста голямо закъснение).Сопред горното Ви изказване излиза,че тази промяна в ОУ не би трябвало да важи за мен...Но не би...А вноската ми се е увеличила...КОЙ ЛЪЖЕ?Определено не Вие,но явно практиката на Вашата банка е такава,за съжаление.Вече ме изпуснахте като клиент,скоро ще си погася целия кредит и ще прекратя всякакви отношения с Булбанк.Но след като ви осъдя за надвзетите лихви и понесени морални щети...

Коментар

• Аз съм клиент на Булбанк от около 10 години. Ползвам доста от продуктите им и като цяло не мога да се оплача. Проблемът, който се поставя тук, е по-скоро валиден за цялата банкова система и то не само у нас.

Факт е,че навсякъде банките вдигат лихви и такси еднострано и далеч не винаги това е коретно (имам опит от БНП във Франция). Наистина банките са може би единствените пазарни участници, за които се счита за нормално да променят условията по подписани договори, когато и с колкото те решат без да дават ясно обяснение защо са го направили.

Примерът който се дават тук със сиренето е абсолютно некоректен. Сравнението би имало смисъл при ситуация, в която kirilab си купава сирене за 2 лв (плаща на касата и получава касов бон) и на излизане от магазина продавачът го догонва и му иска още 8 лв, заради „променилата се пазарна ситуация”. Самият факт че се дават подобни примери говори за пълна липса на култура на диалог- човекът не се и опитва да вникне в проблема. Това е тъжно.

Коментар

[quote="kirilab"]ОК, тук въпросите на г-на са смислени и отговарям:
                                - за общите условия по кредитите - за всеки кредит важат общите условия към момента на подписването на договора, така че промяната им не засяга вече сключени договори;

Г-н Абаджиев,

препоръки не давам

Коментар

Working...
                                X