IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възмутен съм от Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fant0mas

Верно е, че колеги трябва да се уважават, ама ти редовно индиректно плюеш в ПИБския форум - искаш ли да ти постна доказателствата - или ще си спомниш за негарантирането на промоционалните депозити? Или ПИБ не са ви конкуренти?
    Г-не,

Писал съм ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИТЕ И ИНДИВИДУАЛНО ДОГОВОРЕНИ, а не ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ, както си е по закон, та дори и съм сложил цитат от закона. Освен това, ако това ви успокоява - аз също съм клиент на ПИБ с поне 2 продукта, както и на още шест банки. Така че недейте да ме префразирате, моля.

Коментар

• Re: Възмутен съм от Булбанк

Оппааааа. Пиши жалба. Аз веднъж успях да се сборя, макар и трудно. Факт е, че беше за едни такси по карта, но все пак има някаква пътека.

Първоначално изпратено от iv_cho
      Първоначално изпратено от stdmv
      Имаш ли старите общи условия? В тях има ли я точката, че банката може да вдига до 2 пункта при лоша икономическа ситуация?

На същия случай попаднах и аз. EURIBOR+надбавка и Булбанк си налага +2 пункта по решение на УС.

Провери дали има доказателства какви общи условия си подписал. Има ли въобще някакви доказателства за това? Пази ли се наистина хронология на ОУ?
      Хронологията на ОУ я има,защото те се променят само с решение на УС и от всяко такова има протоколи.Аз съответно имам подписани ОУ с дата на подписване на договора.
      няма такава точка

Коментар

• kirilab, знаеш ли къде ви е основния проблем - това че се мислите за велики - щото сте големи - ама двете неща нямат нищо общо! Биохим бяха свестна банка - ама вие и тях ги смазахте с корпоративното промиване на мозъци - доста професионалисти от Биохим ви избягаха именно затова.

Коментар

• Kirilab, говорех образно, разбира се. Щом може да си позволите да плащате 20 млн. лева на година за поддържане на сметки, няма проблем. Едва ли обаче, разходите за уведомяване на клиентите за промените ще са по-големи. Доста нелогично, както и да е. Не знаех, че още сте със Флекскюб-а. Това обяснява доста от нещата
          Остави сметките сега, кажи за сиренето.

Коментар

• А вашия шеф миналата година като се изцепи срещу Райфа и каза, че щом предлагат такива лихви значи имат проблем - след една седмица и вие бяхте с тия лихви. Сега и 12 % предлагат - ама пак сте направили клопка за клиента!
            От друга страна - ясно от какво ви идва печалбата - от спестяването на тия 40 ст за писмо до всеки клиент!

Коментар

• Първоначално изпратено от kirilab
              Колега "poro": а) за моя професионализъм нека засега да съдят други хора - моите шефове, б) много ми е интересно дали твоята банка праща писмо от по 40ст. до всеки клиент при всяка промяна в тарифата, в) таксите могат да се сторнират не по молба на клиента, а по решение на съответните хора със съответните пълномощия по повод молбата на клиента, г) тези 15-16 милиона лева и разход от 0.0000001ст. на сметка на месец - тези неща "на око" ли го пресметна, защото нямат нищо общо с истината.

Аз предлагам поне колеги да не се плюят един друг - аз никога не съм изкритикувал конкурентна банка в нито едно свое мнение, така че - бъди така любезен...

Първоначално изпратено от poro
              Kirilab, трудно ми е да намеря определение за мнението, което си написал. Първоначално мислех, че е смешно и забавно. Дори го показах на колегите ми и всички задружно се забавлявахме. После установих, че всъщност написаното от теб е повече от жалко и дори ми стана малко тъжно.
              Сравнението със сиренето, най-малкото не е дори логически издържано. Да, клиента е свободен да отиде в който си поиска магазин за сирене. В този, който ти работиш обаче, твърдиш, че е възможно цената на сиренето да се сменя, без да го отбелязвате на етикета, без да уведомите клиента. Отива на касата със сиренето, плаща два лева, ти обаче му казваш, че сиренето вече е 2.50 лв, но не си длъжен да ми казваш това докато не стигне до касата да си плати.
              От мнението ти лъха и краен непрофесионализъм. Ако таксите можеха да се сторнират(ако им го каже това на счетоводството сигурно ще ти наплюят) по молба на клиента, защото не е уведомен за тяхната промяна, то тогава банката, в която работиш би могла да се изправи пред сериозен ликвиден проблем, защото ще трябва да “сторнирате” поне 15-16 млн. лева.
              Аз също работя в банка и знам колко “струва” поддържането на сметката на клиента в системата. Отговора е 0.0000001 ст. месечно.
              Още утре отивам да си закрия двете сметки и депозита от Булбанк. Досега ме мързеше да направя, но ти ми вдъхна стимул.
              Верно е, че колеги трябва да се уважават, ама ти редовно индиректно плюеш в ПИБския форум - искаш ли да ти постна доказателствата - или ще си спомниш за негарантирането на промоционалните депозити? Или ПИБ не са ви конкуренти?

Коментар

Имаш ли старите общи условия? В тях има ли я точката, че банката може да вдига до 2 пункта при лоша икономическа ситуация?

На същия случай попаднах и аз. EURIBOR+надбавка и Булбанк си налага +2 пункта по решение на УС.

Провери дали има доказателства какви общи условия си подписал. Има ли въобще някакви доказателства за това? Пази ли се наистина хронология на ОУ?
                Хронологията на ОУ я има,защото те се променят само с решение на УС и от всяко такова има протоколи.Аз съответно имам подписани ОУ с дата на подписване на договора.
                няма такава точка
                препоръки не давам

Коментар

Първоначално изпратено от kirilab
                  Уважаеми iv_cho

Не се казвам Абаджиев, ама карай:
                  Промяната на Общите Условия не се отнася за вашия кредит, добавянето на премията е станала съобразно с подписаните Договор и ОУ към момента на сключване на договора. За да не ви искам личните данни тук - пуснете възражение в някой филиал (за да ви идентифицират, че сте вие) и ще ви кажем точно въз основа на кои точки от Договора и ОУ е станала промяната... Освен това мисля, че ако имате желание да си погасите целия кредит - ще ви се даде възможност да го направите без такса предсрочно погасяване...

Г-н Абаджиев,

Защо пишете неверни неща относно кредитите и заблуждавате неосведомените крдитополучатели?!?Специално вашата банка ми вдигна лихвата по ипотечния кредит в евро след като в договора ми е фиксиран юрибор+твърда надбавка.Както е известно и на пенсионерите юрибор-а падна драстичо, но Булбанк ми увеличи лихвата?!?Дали не сте ми добавили някаква допълнителена компонента(варираща премия 0-2%) при формирането на лихвата?И този допълнителен елемент да е гласуван на УС и съответно добавен в Общите условия(макар и с доста голямо закъснение).Сопред горното Ви изказване излиза,че тази промяна в ОУ не би трябвало да важи за мен...Но не би...А вноската ми се е увеличила...КОЙ ЛЪЖЕ?Определено не Вие,но явно практиката на Вашата банка е такава,за съжаление.Вече ме изпуснахте като клиент,скоро ще си погася целия кредит и ще прекратя всякакви отношения с Булбанк.Но след като ви осъдя за надвзетите лихви и понесени морални щети...
                  Съжалявам за грешката в името,явно съм се объркал.
                  Относно възражението не ме интересува по кои точки сте направили промяната,а дали имате законно основание.Според адвоката ми нямате и съответно ще заведа дело,пък кой е крив и кой прав ще го решат компетентните органи.
                  препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от poro
                    3-6 лв?! Средно 5 лв. на сметка?! Колко разплащателни сметки поддържа Булбанк!? То излезе, че половината ви от печалбата отива за поддържане на сметки.
                    Колега "poro", печалбата на банката за миналата година е към 300мил. лв. така че дори да се плаща по 5лв на сметка на милион сметки - пак не ти излизат цифрите. Или ако кажеш - средно 2-3 сметки на клиент, та 3 милиона общо - пак порядъкът е различен.

А на другите "възмутени" от разхода на сметка - да ви изброя ли другите банки в БГ, които ползват същата система - Флекскюб, съответно плащат подобен разход, или си ги знаете?

Коментар

• 3-6 лв?! Средно 5 лв. на сметка?! Колко разплащателни сметки поддържа Булбанк!? То излезе, че половината ви от печалбата отива за поддържане на сметки.

Коментар

• Към Форекс Мастъра и другите участници, изразили негативното си отношение
                        към т.нар. такса обслужване.
                        Това е такса, която си се плаща навсякъде по света. HypoVereinsbank тегли от сметката ми в Германия на всяко едно тримесечие 15 Евро, ако средното ми дневно покритие за 90-те дена не е 1500 евро. Тоест плащам си таксата, но при определени предпоставки се освобождавам от нея.
                        Същата политика следват и доста други банки в Германия. Има разбира се и банки, които имат kostenloses Girokonto.

Първоначално изпратено от kirilab
                        ......б) банката не е длъжна да ви информира за всяка промяна в тарифата - не е практично и не е прието това да се прави.
                        За всяка промяна на такси, на лихвени проценти итн. HypoVereinsbank ми праща уведомление (както с писмо, така и на онлайн-сметката ми).
                        Държа да отбележа, че така е прието да се прави в ЕС и въпросът, дали от гледна точка на банката това е практично или не, не се поставя въобще. Таксата “обслужване на сметка” покрива точно такива дейности.

P.S. Сравнението със сиренето истински ме разсмя.

Коментар

• Първоначално изпратено от kirilab
                          Колега, кажи тогава, моля те, колко струва на банката поддръжката на разплащателна сметка на физическо лице?

P.S Не критикувам банката, а теб. Предполагам не си в УС, така че не я представляваш.
                          Средно 3-6 лв на сметка на година само такса към разработчика на системата, без да алокираме цялата ИТ поддръжка. Възможно е други банки с други системи да имат по-нисък разход, но в момента не говорим за тях.
                          3-6 лева на сметка на година? Аз лично не бих искал да имам нищо общо с банка толкова тъпа, че да навие на подобен контракт. Всичкия софтуер и поддръжка по нормалните банки се плаща на процесор, а не на сметка..

Самата сметка струва нула, дори не 0.00000001.

Коментар

• Първоначално изпратено от poro
                            Колега, кажи тогава, моля те, колко струва на банката поддръжката на разплащателна сметка на физическо лице?

P.S Не критикувам банката, а теб. Предполагам не си в УС, така че не я представляваш.
                            Средно 3-6 лв на сметка на година само такса към разработчика на системата, без да алокираме цялата ИТ поддръжка. Милион пъти по-скъпо от твоята оценка затова си и помислих, че е "на око". Възможно е други банки с други системи да имат по-нисък разход, но в момента не говорим за тях.

Коментар

• Колега, кажи тогава, моля те, колко струва на банката поддръжката на разплащателна сметка на физическо лице?

Коментар

• Колега "poro": а) за моя професионализъм нека засега да съдят други хора - моите шефове, б) много ми е интересно дали твоята банка праща писмо от по 40ст. до всеки клиент при всяка промяна в тарифата, в) таксите могат да се сторнират не по молба на клиента, а по решение на съответните хора със съответните пълномощия по повод молбата на клиента, г) тези 15-16 милиона лева и разход от 0.0000001ст. на сметка на месец - тези неща "на око" ли го пресметна, защото нямат нищо общо с истината.

Аз предлагам поне колеги да не се плюят един друг - аз никога не съм изкритикувал конкурентна банка в нито едно свое мнение, така че - бъди така любезен...

Kirilab, трудно ми е да намеря определение за мнението, което си написал. Първоначално мислех, че е смешно и забавно. Дори го показах на колегите ми и всички задружно се забавлявахме. После установих, че всъщност написаното от теб е повече от жалко и дори ми стана малко тъжно.
                                Сравнението със сиренето, най-малкото не е дори логически издържано. Да, клиента е свободен да отиде в който си поиска магазин за сирене. В този, който ти работиш обаче, твърдиш, че е възможно цената на сиренето да се сменя, без да го отбелязвате на етикета, без да уведомите клиента. Отива на касата със сиренето, плаща два лева, ти обаче му казваш, че сиренето вече е 2.50 лв, но не си длъжен да ми казваш това докато не стигне до касата да си плати.
                                От мнението ти лъха и краен непрофесионализъм. Ако таксите можеха да се сторнират(ако им го каже това на счетоводството сигурно ще ти наплюят) по молба на клиента, защото не е уведомен за тяхната промяна, то тогава банката, в която работиш би могла да се изправи пред сериозен ликвиден проблем, защото ще трябва да “сторнирате” поне 15-16 млн. лева.
                                Аз също работя в банка и знам колко “струва” поддържането на сметката на клиента в системата. Отговора е 0.0000001 ст. месечно.
                                Още утре отивам да си закрия двете сметки и депозита от Булбанк. Досега ме мързеше да направя, но ти ми вдъхна стимул.

Коментар

Working...
                                X