IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голяма молба

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На мен същата Пощенска банка ми беше "замразила" (това е техен израз) разплащателната сметка с хилядa лева по нея, защото не съм имал движения известно време. Разбрах и какво значи туй "замразяване" - такса са ми удържали всеки месец най-редовно, а лихва не са ми плащали никаква, даже и тази смешната, която плащат по разплащателна сметка.

Така аз съм си бил "замръзнал", а на тях им е било хубаво доста време. Като японците, аз съм си плащал на Пощенска банка за удоволствието да им дам моите пари, за да кредитират те на високи лихви и да издават непоискани кредитни карти!

Като за капак най-нахално поискаха да подам молба за "отблокиране" на сметката, за да мога да си ползвам моите собствени парички (Такова чудо нЕма никъде !!!). Предполагам, че има и други подобни случаи в тази и още банки, и ако сумираме събраните таксички и спестените от депозити и събраните по кредитите лихвички, ще излезе добра сума на наш гръб. Но май за подобни проблеми в банките предизборно не се пише!

Не е препоръка за каквото и да си мислите!

Коментар

• съдете ги, аз осъдих ДСК

Ами да ви споделя собствения си опит. С банките трябва да сте настоятелен, да четете всичко, да питате и да искате писменно да ви отговарят, да сте информиран. Иначе гърмите.
      През 2006 г. източиха дебитната карта на майка ми (издадена от ДСК). До днес минах цялата процедура - няколко жалби до банката, жалби в РПУ и прекратено производство защото видите ли полицая не можел да докаже, че има престъпление (а просто искаше пари да не го прекратява), жалби до икономическа полиция (същия успех като в РПУ), жалба до Прокуратурата (също като предните две), жалба до помирителната комисия към Комисията за защита на потребителите (изцяло отсъдиха в наша полза, но банката не прие помирителното предложение), съд. Към днешна дата Държавна спестовна каса (защото това не е никаква банка) е осъдена и съответно беше принудена да плати почти двойно на първоначалната сума. Сумата не е голяма, на някой може и да не му се занимава, но аз се заинатих и казах, че е въпрос на принцип да не допусна една такава "велика банка" да се подиграва с нас.

Коментар

• край

Първоначално изпратено от Натрий
        От БНБ да отидат на обмяна на опит при КФН.
        Не е майтап.
        Е мисля, че дискусията се поизчерпа вече и модераторите може да я затворят вече...Надявам се и Пощенска да я затворят някой ден

Коментар

• От БНБ да отидат на обмяна на опит при КФН.
          Не е майтап.

Коментар

• Нема такива работи искам - не искам на всеки кредитна карта и да цака лихви ,това е положението

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
              И аз това го мислех. Като е с отметка и ти шляпнат тика дори и след подписа ти и излизането ти от офиса иди гони Михаля. Освен вече да пишеш ТВЪРДО НЙЕ на полето за карти
              Абе то смях, ама нали знаете, че на гол *ъз, си е живо *б*а*н*

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                Първоначално изпратено от mastika888
                Първоначално изпратено от dragoki
                Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                Мастика , ти подписа ли се някъде че желаеш кредитна карта?
                Съвсем не Подписах заявление за потребителски кредит, в него имаше възможност за издаване на кредитна карта, горещо препоръчана ми от служителката, която аз категорично отказах. От това заявление за потребителски кредит обаче нямам копие, то е в един екземпляр и остана в банката, на базата на него ми беше оформен договора за потребителски кредит. Това е всичко.
                Подписвал съм договор за потребителски кредит и заявление за него.
                А ти прочете ли всичко написано на бланката, видя ли къде е сложил отметките служителя? Ами ти може да си казал, че не искаш но дадения служител, за да може да си изпълни плана за месец, е сложил отметката отстрани, където пише че искаш, ти не си видял и си подписал, какво правим в тоя момент, излиза прио този вариант че ти си си виновен, защото пак не си прочел какво подписваш. А напоследък една банка звънят и предлагат дадена кредитна карта и много от хората се съгласяват по телефона, без да знаят за какъв ... става въпрос. Мислете и гледайте
                Виж сега, освен да заявиш едно нещо, логично е да подпишеш и договор за него нали. Аз не съм подписвал заявление за кредитна карта и договор за такава. Това е.
                Да ама както те усещам май си подписал заявление за такава, заедно със заявлението за потребителски, и май май, това заявление изпълнява ролята и на договор, предполагам така са си направили общите условия, че щом сложиш отметка там, изгаряш, едно недоглеждане и хоп главата в торбата никога не разчитам на това което пише друг
                Е значи няма да имат проблем да ми покажат копие от договора за издаване на кредитна карта, както съм им поискал в Деловодството

Коментар

• И аз това го мислех. Като е с отметка и ти шляпнат тика дори и след подписа ти и излизането ти от офиса иди гони Михаля. Освен вече да пишеш ТВЪРДО НЙЕ на полето за карти

Коментар

• Първоначално изпратено от dragoki
                    Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                    Съвсем не Подписах заявление за потребителски кредит, в него имаше възможност за издаване на кредитна карта, горещо препоръчана ми от служителката, която аз категорично отказах. От това заявление за потребителски кредит обаче нямам копие, то е в един екземпляр и остана в банката, на базата на него ми беше оформен договора за потребителски кредит. Това е всичко.
                    А ти прочете ли всичко написано на бланката, видя ли къде е сложил отметките служителя? Ами ти може да си казал, че не искаш но дадения служител, за да може да си изпълни плана за месец, е сложил отметката отстрани, където пише че искаш, ти не си видял и си подписал, какво правим в тоя момент, излиза прио този вариант че ти си си виновен, защото пак не си прочел какво подписваш. А напоследък една банка звънят и предлагат дадена кредитна карта и много от хората се съгласяват по телефона, без да знаят за какъв ... става въпрос. Мислете и гледайте
                    Виж сега, освен да заявиш едно нещо, логично е да подпишеш и договор за него нали. Аз не съм подписвал заявление за кредитна карта и договор за такава. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов

Коментар

• Познат тия дни разправя подобен случай, че закрива карта която не е искал и пак му е натресена. Няма и седмица след това му звънят да иде да си вземе новата карта

Коментар

• Мастика , ти подписа ли се някъде че желаеш кредитна карта?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                            Хахахахах....

Пощенска Банка, НИКОГААААААААААА!!!!

значи имах сметка там и дебитна карта, оказа се че преди година и половина са ми сменили договора и почват да ми начисляват месечни такси за обслужване на сметката... Добре, както и да е...Ами като сменят условията поне да ми се обадят по телефона или да ми напишат е-майл или писмо...където да обяснят че условията по сметката се променят, и аз вече да си преценя какво да правя.... Няма такова нещо... те си променят условията, почват да ти начисляват пари, а пък ти ако щещ... Не ме изкефиха въобще... И се сетих че навремето имах една сметка в $ при тях, която спрях да я използвам през 2002 година, и когато исках да я затварям, служителката ме "посъветва" да си я оставя, т.к. не плащам нищо и някой ден ако ми потрябва или съм в чужбина мога да я използвам... много хубави аргументи ми даде да не я затварям и т.к. никви месечни такси не се плащат реших да я послушам и си оставих сметката със няколко $ в нея... Сега, 2009, след като разбрах как са ми сменили условията по дебитната ми карта ЕДНОСТРАННО, реших да питам за онази сметка в $ и въобще за всичко каквото имам при тях... и те ми казаха... че по $-та сметка съм на МИНУС!!! А сега де!!! Оказа се, че в един момент банката си е сменила политиката и е почнала да ми начислява месечни такси, и парите които са ми останали са се изчерпали, и даже като си вече под 0$, те пак ти взимат месечни такси за обслужване и така надолу... и накрая на годината почват и лихви да ти слагат на МИНУСа по сметката (общо взето лавинообразен ефект)... И така до 2009 г от 2003-4 някъде... Като те всяка година увеличават месечната такса за обслужване на сметката.... И им казах да я затварят тая сметка!!! А те казват сметката ви е блокирана, тя не е активна, че писах молби да ми я активират, че после да ми я затварят и навсякъде пари даваш... Пък аз ги питам: " Е добре де, тази сметка ми е блокирана, а пък ми взимате такса за месечно обслужване??? Каква е Логиката???" Седят и те гледат умно... нищо не казват... Да плачеш или да се смееш... важното е че на мен парите ми взимат... Затварям всички сметки и се махам от тях.!!!
                            Малеееееее аз се хванах за главата... ами то така ако не бях питал и кво след 10 години ще трябва да им давам няква си крупна сума...
                            И има казах, да ми затворят всички сметки при тях... и повече не искам да ги виждам, че и в семейството ми казах да си затварят там сметките...

А

Зо това говоря, приятел. Смяна на тарифа айде как да е. Ама служебно издаване на кредитна карта и вкарване в просрочие някак си много перверзно ми изглежда..

Коментар

• Хахахахах....

Пощенска Банка, НИКОГААААААААААА!!!!

значи имах сметка там и дебитна карта, оказа се че преди година и половина са ми сменили договора и почват да ми начисляват месечни такси за обслужване на сметката... Добре, както и да е...Ами като сменят условията поне да ми се обадят по телефона или да ми напишат е-майл или писмо...където да обяснят че условията по сметката се променят, и аз вече да си преценя какво да правя.... Няма такова нещо... те си променят условията, почват да ти начисляват пари, а пък ти ако щещ... Не ме изкефиха въобще... И се сетих че навремето имах една сметка в $ при тях, която спрях да я използвам през 2002 година, и когато исках да я затварям, служителката ме "посъветва" да си я оставя, т.к. не плащам нищо и някой ден ако ми потрябва или съм в чужбина мога да я използвам... много хубави аргументи ми даде да не я затварям и т.к. никви месечни такси не се плащат реших да я послушам и си оставих сметката със няколко $ в нея... Сега, 2009, след като разбрах как са ми сменили условията по дебитната ми карта ЕДНОСТРАННО, реших да питам за онази сметка в $ и въобще за всичко каквото имам при тях... и те ми казаха... че по $-та сметка съм на МИНУС!!! А сега де!!! Оказа се, че в един момент банката си е сменила политиката и е почнала да ми начислява месечни такси, и парите които са ми останали са се изчерпали, и даже като си вече под 0$, те пак ти взимат месечни такси за обслужване и така надолу... и накрая на годината почват и лихви да ти слагат на МИНУСа по сметката (общо взето лавинообразен ефект)... И така до 2009 г от 2003-4 някъде... Като те всяка година увеличават месечната такса за обслужване на сметката.... И им казах да я затварят тая сметка!!! А те казват сметката ви е блокирана, тя не е активна, че писах молби да ми я активират, че после да ми я затварят и навсякъде пари даваш... Пък аз ги питам: " Е добре де, тази сметка ми е блокирана, а пък ми взимате такса за месечно обслужване??? Каква е Логиката???" Седят и те гледат умно... нищо не казват... Да плачеш или да се смееш... важното е че на мен парите ми взимат... Затварям всички сметки и се махам от тях.!!!
                              Малеееееее аз се хванах за главата... ами то така ако не бях питал и кво след 10 години ще трябва да им давам няква си крупна сума...
                              И има казах, да ми затворят всички сметки при тях... и повече не искам да ги виждам, че и в семейството ми казах да си затварят там сметките...

А
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Re: cobus

Първоначално изпратено от angelboy222
                                Momcheta, kajete mi neshto poveche za cobus ili po-tochno kak se izvarshva targoviata. kak se otkriva smetka, dali moga da prodavam i kypyvam, kogato edinstveno smetna az, che triabva. blagodaria.
                                отиди в офиса на инвестиционен посредник и там ще ти обяснят
                                след това отиди при още няколко и накрая си избери този, при който си останал доволен и цените на таксите са ниски
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X