Кви 7 дена бре ....я кажете в коя нормативна база го пише това ?! На мене банка ако ми забви 7 дена превода аз ще фалирам ?! И ще проклинам основателите и !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голяма молба
Collapse
X
-
А не е ли въпрос на наличие на пари по сметката на банката в БНБ?
Струва ми се, че ако се бавят големи суми, е въпрос на пари, а не на система. Защото за системата преводът на 0.01 лв и на 1 млрд лв отнема еднакъв технически ресурс.
Първоначално изпратено от Грую Груевами не е и точно за това има РИНГС, банките са длъжни да доставят обикновен превод до 7 дни, това, че в повечето слуачаи пристигат за 4-8 часа е въпрос на добро желание и натовареност на системата
Коментар
-
Рингса обаче е 8 кинта или поне беше толкова, може и да е 10 лева вече, а едно обикновенно платежно наредено в ПИБ към Пощите се таксува 0.95 стинки ! И обикновенно като го пусна в 8:30 сутринта на същият ден е в Пощите.Това обаче не попречи да ходя 6 пъти за някакви глупости и грешки от тяхна страна по ипотечен кредит ! Изгубиха ми 6 ценни часа на мене и на съкредитополучателя ми, което на мене и на него му струва 500 лева до момента "пропуснати" ползи до момента ! Обаче на кои му дреме, служителката на гишето се разревава ...вика управителя на клона - тои нищо съществено не ти казва за да реши проблема и кервана си върви, а инак Петето се кипри по заглавната страница заедно с премиера за наградка ! Показност отвсякъде, да дойде сега тя да ми плати "пропуснатите" ползи и време и то в ЦЕНТРАЛЕН клона на банката находящ се на Дондуков ! Време е обаче Банков надзор да вземе да си върши работата и да прекрати подобни безчинства със една съкратена процедура за намеса от нейна страна посредством експерти на место и разглеждане на всички казуси, зашото много ми е "готино" да плащам данъци за да папкат те ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ с код 05 за осигуряване и само ДОД за тяхна сметка НЕЛЕЕ !
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
И аз това забележих наскоро при Райфайзен. Като правиме плащания от фирмената сметка, трицифрените пристигат за 2-3 часа, а по-големите плащания се бавят поне 2-3 дни.
Хитреци са.
В твоя случай защо е обратното не знам. :shock:
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
И аз това забележих наскоро при Райфайзен. Като правиме плащания от фирмената сметка, трицифрените пристигат за 2-3 часа, а по-големите плащания се бавят поне 2-3 дни.
Хитреци са.
В твоя случай защо е обратното не знам. :shock:Иначе си прав, с повечето случаи пристига на следващия.
BTW какво означава "в повечето случаи" ??? Не е ли ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преводът на стане за 24 часа? Поне аз така си мислех до днес - че банките имат някакви задължения и трябва да ги спазват.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Хитреци са.
В твоя случай защо е обратното не знам. :shock:Иначе си прав, с повечето случаи пристига на следващия.
BTW какво означава "в повечето случаи" ??? Не е ли ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преводът на стане за 24 часа? Поне аз така си мислех до днес - че банките имат някакви задължения и трябва да ги спазват.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Хитреци са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Хитреци са.
В твоя случай защо е обратното не знам. :shock:He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Хитреци са.
В твоя случай защо е обратното не знам. :shock:
Коментар
-
pastir
Първоначално изпратено от IvkooАз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Хитреци са.
Коментар
-
усмивка
Първоначално изпратено от badboy333Още по тема:
От пенсионен фонд Доверие взели ,че споделили личните МИ данни със Сибанк и тя взела ,че МИ изпратила кредитна карта.
Отивам аз чинно на едно гише на Доверие и съответно Сибанк, и питам най- любезно кой и на какво основание ми ползва личните данни без да спазва закона за защита на личните данни!
Усмихни се българино ,живееш в БЪЛГАРИЯ!
Проблемни е Пощенска банка във всяко едно отношение, когато става дума за обслужване нейните клиенти!Това е политика наложена от банката на персонала,спрямо клиентите!
Коментар
-
Още по тема:
От пенсионен фонд Доверие взели ,че споделили личните МИ данни със Сибанк и тя взела ,че МИ изпратила кредитна карта.
Отивам аз чинно на едно гише на Доверие и съответно Сибанк, и питам най- любезно кой и на какво основание ми ползва личните данни без да спазва закона за защита на личните данни!
Усмихни се българино ,живееш в БЪЛГАРИЯ!
Проблемни е Пощенска банка във всяко едно отношение, когато става дума за обслужване нейните клиенти!Това е политика наложена от банката на персонала,спрямо клиентите!Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Аз пък имах друг проблем с въпросната Пощенска банка. На два пъти ми превеждат големи суми пари по сметката. По принцип сумата трябва да "пристигне" до края на работния ден, а при мен се забавиха па 3-4 дни...Трансферите пми бяха направени в четвъртък и петък, но ги получих в понеделник. Но това не е всичко, заради тия трансфери се сдърпах дори с човека, който ми пращаше парите, но се оказа, че виновна е банката, а не той. В разписката си пише, че парите примерно са получени в четвъртък, но в петък ги няма в сметката ми... някой ако ми каже, че това не е измама, като заделят тези пари за овърнайт лихви, които никак не са малки при големи суми... Излишно е да казва, че след тази случка вече не съм клиент на банката...
Коментар
Коментар