IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за ж.к Разсадника

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Joan, мерси че напомни. Бате Пешо ли беше писал, че се е преместил от Плевен в някое плевенско село с 2 дка двор защото иска спокойствие?

Ако правилно съм запомнил, това започва да затвърждава мнението ми за Плевенчани. Само плюят София и софиянци, колко е мръсно, а те си изсипват кофата с боклук през прозореца на квартирата. А сега и бате Пешо след двумесечно плюене на София се засили да се мести тук

Коментар

• Аз пък ще питам Бате Пешо нещо лично

Ти, Бате Пешо, само преди няколко месеца заяви тук във форума следното:

Бате Пешо

Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 5:21 pm Заглавие: До АGK

--------------------------------------------------------------------------------

Никога не съм живял не живея и няма да живея в колективна сграда камо ли в панел.Не обичам колективите.Не желая да живея сред хора които гледат кучета в леглата си хвърлят си боклука през прозорците плюят и храчат навсякъде трошат и съсипват всичко.Живея в къща на 10км от голям град.Имам си градина с плодове,зеленчуци и цветя.Въпреки че съм роден в София и съм учил там за мен това е коптор.Люлин,Младост,Дружба и други подобни са гета.Благодаря.Не желая да обиждам никого просто така мисля и така живея.Имам къща и в едно село на 25км от София която може би някой ден ще продам.Незнам защо много хора мислят че пари могат да се изкарват само в София.Моите приятели всичките са с над 2к доходи въпреки че не живеем в София.
      http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=150
      После написа:

Аз лично предпочитам Владая,Мърчаево,Драгичево,Студена или Перник пред София.За 50000евро можеш да си купиш 100квадрата на центъра на Перник и да живееш на по спокойно място.Транспорта до София е 40 минути и няма задръстване с електричката после на метрото и за 50мин си в центъра.
      Линк: http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=100

Или цялата работа с това колко е лошо в София и колко хубаво извън нея (вкл. как децата можели да получат супер образование в Перник) е било само като в баснята с лисицата и гроздето?

Коментар

• erazm, един малко личен въпрос. Не искам да те обидя, така че ако звучи обидно ме извини, просто след тези суперлативи, които изказа за ромите, няма как да не те попитам: Да не си се преместила там, защото си се залюбила (оженила) за ром?

Коментар

• Аз живея в квартала сравнително от скоро - около две години и преди бях изключително негативно настроена. Все пак винаги съм живяла в центъра и това очаквах да е културен шок за мен. Мнението ми беше като общоприетото - само мангали и побоища. Но ... мина време, поживях там и определено няма нищо общо. Аз живея точно от страната на Тина Киркова, но по-близо до пазара, и мога да кажа, че за първи път нямам притеснения да изляза в полунощ да купя бира.
          А децата, Бате Гойко, играят до непрогледен мрак.
          На нашия паркинг не са разбивали кола, а само за сравнение до Медицинска акдемия, където преди живеех, това беше най-често срещаното явление.
          Да, мангали има, но те нито живеят в тази част, нито бродят. И една кратка история, само за информация, която тогава ме шокира ... Преди време едно дете на пазара падна от велосипеда си по доста неприятен начин и единствено една циганка му се притича на помощ! А имаше десетки хора, повечето братя българи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
            Тарикат строителите са ми много близки.Запознахме се в армията преди 23 години.После заедно живяхме като студенти.Верни приятели и много много добри кротки и свестни хора.Става въпрос за чисто нов блок от който имам шанса да избирам първи.Апартаментите са много хубави мястото също.Само дето не познавам Разсадника като квартал.Затова искам мнения на хора които знаят как се живее там.Мисля си че с няколко обиколки не може да се разбере истината.Затова колкото повече мнения толкова по добре.Затова питам има ли там сборища на наркомани има ли кючеци и маанета.Може ли детето ми да се прибере по тъмно например 20 часа през зимата без да ме е страх.
            Лично моето мнение е,че в кварталите Разсадника и Красна Поляна има най-много мангали от цяла София,според мен и престъпността е много висока.Не живея в тези квартали, но имам бизнес в района и често ходя там.Направило ми е впечатление,че на пазара в този квартал има една заложна къща пред която щом се стъмни постоянно има опашка от хора,ако се загледаш в хората на опашката просто изтръпваш, такива долни престъпници няма никъде,хора които за 50 или 100 лв. просто ще те убият .Иначе кючеци и маанета там няма да ти липсват Аз лично никога не бих пуснал децата си в този квартал след 20 часа колкото и изгоден апартамент да ми предлагат.Квартала се намира между най-голямата циганска махала в София - "Факултета" и по-малката,но доста известна "Тътърли".

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАМ ДА ОБИДЯ НОРМАЛНИТЕ ХОРА КОИТО ЖИВЕЯТ В "РАЗСАДНИКА" ПОВЕЧЕТО ХОРА СИ ХАРЕСВАТ КВАРТАЛА В КОЙТО СА ИЗРАСТНАЛИ ИЛИ ИМ СЕ НАЛАГА ДА ЖИВЕЯТ .

Коментар

Тарикат строителите са ми много близки.Запознахме се в армията преди 23 години.После заедно живяхме като студенти.Верни приятели и много много добри кротки и свестни хора.Става въпрос за чисто нов блок от който имам шанса да избирам първи.Апартаментите са много хубави мястото също.Само дето не познавам Разсадника като квартал.Затова искам мнения на хора които знаят как се живее там.Мисля си че с няколко обиколки не може да се разбере истината.Затова колкото повече мнения толкова по добре.Затова питам има ли там сборища на наркомани има ли кючеци и маанета.Може ли детето ми да се прибере по тъмно например 20 часа през зимата без да ме е страх.
              Какво толкова го мислиш - квартал като квартал. Това че се доверяваш на строителите и можеш да избираш най-доброто да не е малко? Като купуваш апартамен имаш ли въобще идея какво се крие под мазилката? Колко некачествени изпълнения има, да не говорим за криминалните случаи от типа на спестяване на марка бетон, арматура, качество на материалите, остстояния и прочие.

Коментар

• Тарикат строителите са ми много близки.Запознахме се в армията преди 23 години.После заедно живяхме като студенти.Верни приятели и много много добри кротки и свестни хора.Става въпрос за чисто нов блок от който имам шанса да избирам първи.Апартаментите са много хубави мястото също.Само дето не познавам Разсадника като квартал.Затова искам мнения на хора които знаят как се живее там.Мисля си че с няколко обиколки не може да се разбере истината.Затова колкото повече мнения толкова по добре.Затова питам има ли там сборища на наркомани има ли кючеци и маанета.Може ли детето ми да се прибере по тъмно например 20 часа през зимата без да ме е страх.

Коментар

• стига да не е на нагла цена...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Та да обобщя ако нещо ти попадне в този квартал купувай смело без да се замисляш. Но се съмнявам, че ще намериш нещо, което да се продава в този квартал.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos
                      Колкото до блоковете наоколо има доста подържани и дори с гаражи като в два от тях почти няма нови софиянци което е страхотно предимство,колкото до парка ...
                      Значи там дето сега са блоковете имаше къщи и на собствениците след отчуждаването им дадоха по няколко апартамента / в зависимост от това колко хора живееха в дадена къща/ в новопостроените блокове. Така, че там са предимно кореняци софиянци а "свинските цървули" са сравнително малко и са предимно в блоковете построени след 89год. Парка си е много готин и през деня всичко е ок. Преди 89 съм минавал неведнъж в 3часа през ноща през целия парк за да отида при мангалите в Татарлито за пиене и цигари. Честно казано сега не бих го направил през ноща. Абе квартала е супер макар, че ако човек реши да се втелява
                      може да намери някой кусур.

Коментар

• Първоначално изпратено от metachrom
                        На това място бяха къщите на бежанците от Македония. Затова се казва Разсадника-бежанци. Терена е отпуснат от правителството на Стамболийски за да се даде възможност на хората да си направят къщи. Разбира се срещу заем. Освен на хора от Гевгели голяма част от къщите бяха на бежанци от Кукуш. Повечето точно срещу сегашната Трета градска болница. Това е Коньовица.
                        Татарли е уличка до църквата Свети Петър и Павел (и градинката се казва така). До църквата където е бензиностанцията има една чешма, затапена сега, от която някога течеше топла минерална вода.
                        Парка Боримечката е този в който е църквата Света тройца. Така се казваше и подстанцията до парка.
                        Kоньовица никога не е била срещу III-та градска. Целия район там си е Разсадника-Бежанци. За това, че квартал Гевгелийски е населен с преселници от Гевгели, Кукуш и други селца от някогашна България - така е. Но Коньовица е малко по на юг и обхваща бул.Стамболийски.

Храмчето Света Троица се намира в едноименната градинка. Докато Св. Св Пертър и Павел е в Боримечката.

За чешмичката с минералната вода - ех спомени.....

Коментар

еmos аз нямам никаква представа за квартала.Не смятам че е супер или пък най хубавия.Интересува ме дали е спокойно има ли наблизо магазини училища детски градини.Иначе до центъра е близо.Има ли много цигани и създават ли проблеми в смисъл силна музика сватби кючеци простотия.Може ли човек да се разходжда спокойно в парка Боримечков да пусне детето си без да го е страх.Кажи си мнението особено за района около Тина Киркова и пазарчето на Красна поляна
                          Според мен района около Тина Киркова е едно от хубавите неща в този район,стига да не си точно до родилния дом защото изписването на мангасарче не се различава по нищо от мангасарска сватба,но това съм го виждал и пред Шеиново.Колкото до блоковете наоколо има доста подържани и дори с гаражи като в два от тях почти няма нови софиянци което е страхотно предимство,колкото до парка каквото и да ти кажа ще те излъжа защото поне 10тина години не съм стъпвал в него
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от toto
                            P.S. Аз лично около пазарчето на красна съм виждал доста цигани, макар да не живеят там, май сменят транспорт или нещо такова ...
                            Мангалите са по нагоре, в Красна поляна. По тошово време нямаше много мангали там но при демокрацията се размножиха като хлебарки. Отгоре на всичко им харизаха и виетнамските общежития /които те съсипаха до неузнаваемост/ и процеса стана съвсем неконтролируем. Отдолу е Баталова воденица дето Бойко ги бе натиснал да ги гони но от ЕС го спряха защото изродите имали права. Но на територията на Разсадника е само Татарли маала, която е сравнително малка. Изродите навсякъде живеят незаконно на общинска земя /виетнамските общежития пък са държавни/ но никой не се наема да се разправи с тях. Само Атака би се спрвила с циганската напаст и е крайно време всички разумни българи да го разберат.

Коментар

еmos аз нямам никаква представа за квартала.Не смятам че е супер или пък най хубавия.Интересува ме дали е спокойно има ли наблизо магазини училища детски градини.Иначе до центъра е близо.Има ли много цигани и създават ли проблеми в смисъл силна музика сватби кючеци простотия.Може ли човек да се разходжда спокойно в парка Боримечков да пусне детето си без да го е страх.Кажи си мнението особено за района около Тина Киркова и пазарчето на Красна поляна
                              ее цяла тема за един квартал - ми поразходи се из него няколко дни ще разбереш - ти тоз имот по интернет ли ще го купуваш или кво. Да не би да продавш нещо там и искаш да предизвикаш внимание? ....

То квартала може да е супер ма имота да е боклук ... има коренно различни аопартаменти в една сграда какво остава за квартал ...

P.S. Аз лично около пазарчето на красна съм виждал доста цигани, макар да не живеят там, май сменят транспорт или нещо такова ...

Коментар

• еmos аз нямам никаква представа за квартала.Не смятам че е супер или пък най хубавия.Интересува ме дали е спокойно има ли наблизо магазини училища детски градини.Иначе до центъра е близо.Има ли много цигани и създават ли проблеми в смисъл силна музика сватби кючеци простотия.Може ли човек да се разходжда спокойно в парка Боримечков да пусне детето си без да го е страх.Кажи си мнението особено за района около Тина Киркова и пазарчето на Красна поляна

Коментар

Working...
                                X