IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за ж.к Разсадника

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto
    Какче Иванке, ти психо профили взе да правиш, явно държавната работа не ти се отразява добре. Да позна ще купувам ... пак но не в БГ не и в грецко при афтърчо, а във франция, Бейби. пък това за саксии и разсадници ми е през китката

Просто ми е чудно, що човека е тръгнал да обсъжда по форумите даден квартал, вместо да посети една две кръчми в района

P.S. по шанзелизе има страхотни кафенета и доста емигранти
    Тотката, къде ще купуваш ми е абсолютно безинтересно.

Negramoten е този, който е писал за теб, че искаш да живееш в центъра на София, не аз Чети по-внимателно, ако обичаш.

Коментар

• Милетиев,

Май ти трябва да четеш по-старателно

Я виж малко по-долу какво е казал:

"Може ли детето ми да се прибере по тъмно например 20 часа през зимата без да ме е страх."

Е, ако купува за детето си от математическата гимназия, може Това обаче аз не го броя за "не за себе си". И как така ще си прати детето в това ужасно място София?!

А дали е било излишно - ами за теб като е било - не чети И от какъв зор да ги затрива, да не би да има обиди в тях нещо?

Коментар

• Неграмотен и Джоан, ако четете малко по-старателно ще разберете че бате ви Пешо не купува за себе си. Така че беше напълно излишно неадекватното спамене в темата

Ще помоля модератора да затрие мненията на Неграмотен и Джоан

Коментар

• Kakvo stana s Lebedovo ezero, che ne sam hodil otdavna?

Коментар

• Какче Иванке, ти психо профили взе да правиш, явно държавната работа не ти се отразява добре. Да позна ще купувам ... пак но не в БГ не и в грецко при афтърчо, а във франция, Бейби. пък това за саксии и разсадници ми е през китката

Просто ми е чудно, що човека е тръгнал да обсъжда по форумите даден квартал, вместо да посети една две кръчми в района

P.S. по шанзелизе има страхотни кафенета и доста емигранти

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
              Как да е.
              +1

Коментар

• Negramoten,

Бате Пешо има дете в математическата, но не каза коя точно И не мисля, че постановката ти за него е логична. Виж си я пак.

Иначе забрави yerdna, panther, keiser и много други знайни и незнайни пищещи - можеш и сам да си ги видиш кои и колко са

Как да е.

Коментар

• родена съм в този квартал. Родът ми са бежанци от Кукуш. Помня го още от времето когато като завие трамвая тройката след Константин Величков и в него всички се познавахме. То и самият квартал е строен по подобие на градчетата и селата откъдето са дошли бежанците. Съседи там, съседи тука. Така че те не бяха чужди помежду си.
                  Никога не ни е било страх да се прибираме късно. Всъщност цигани идваха там само от Татарли, но много рядко.
                  По-късно на мястото на къщите се построиха блокове и това доста промени облика на квартала. Някак си се претопиха старите кварталци. Загуби се до голяма степен тихата почти провинциална атмосфера. Както се загуби и атмосферата на някогашна София в която улиците се миеха често без да се обявава това за някакво грандиозно събитие.
                  Жалко. София се опростачи и доби някакъв чалгаджийски вид и атмосфера.

Коментар

• Първоначално изпратено от erazm
                    Ще ти отговоря лично, Negramoten. Имам почти физическа непоносимост към циганите, но не съм кьорава. Ясно е, че едва ли някога ще си пием кафето заедно, чак такъв филантроп не съм, но и да кажа на черното бяло, то ще си остане черно. Затова излагам фактите, а всеки може сам да прецени.
                    Точно поради насаденото чуждо мнение (включително и на мен самата), че този квартал е ужасен, дори не бях се разхождала в него. Но животът показа друго. Оказа се, че той е не по-лош от всеки друг в София, и си има своите плюсове ...
                    Аз няма да те питам къде и защо живееш там, щом си го избрал, значи ти харесва...
                    Има хора и хора, много от циганите са по-хора от много от българите. Просто отдавна не съм виждал някой да ги хвали толкова.

Квартала според мен не е лош, поне не е презастроен, но аз там рядко ходя по работа и никога не съм живял доли близо до там.

А не всички живеят където им харесва, просто с времето започва да ти харесва, същото е и с някоя кола, каквато и бричка да е, като си я вземеш и ти се струва най-добрата (това сравнение е по-лесно да се възприеме от мъже с някаква техническа грамотност).

Коментар

• Гойко - далече си от истината. erazm точно рече - и при мен в Красна поляна (източната и част) е спокойно и децата играят до късно навън. Разбира се, хъхряците са голям проблем, но в западната част на кварталът. Кафявите от Татарлъ маала не създават проблеми.

Но все пак за мен в районът, а може би и в цяла София №1 си остава ж.к. Западен парк. Просто в целият град няма такова спокойно и приятно и зелено кварталче, това си е направо вилна зона.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                        Negramoten,

Понеже с теб много сме говорили за НИ и все разни числа, разни пресмятания и прочие количествени методи сме ползвали, да те питам на фона на случката сега:

Ти как мислиш, колко от привържениците на срива са в положението на Бате Пешо? И я си помисли от извадката на пищещите за жилищата във форума каква част са те (какъв %) и ако тя е случйна и като такава можем да пренесем изводите и за генералната съвкупност, как, според теб, ще намалее търсенето в София при това положение?
                        бате Пешо плюеше София от провинциална злоба, натрупана още от гражданството по тошово време. Като чета някой от мненията му, то той е получил наследство, като естествено първата му мисел е била да купи нещо в доскоро забранения град - София. След което е видял цените и като не са му харесали започва да плюе още по люто столицата. В това време си е дал сметка, че и жилище тук не му е нужно, защото той е отишал на село, като е оставил апартамента в Плевен на децата, които може вече и да не са в България.
                        В последствие обаче познати от казармата му предлагат "прИмоция" и той обладан от детските си мечти решава да купи ненужно жилище в София...

А относно процента, то ми се струва, че Пепи и Тото имат желание да купуват. Тото си спомням как се ядосваше на пенсионерите в София, които, цитирам по памет: "нямали право да живееят в скъпи жилища и държавата трябвало да ги изсели и да национализира апартаментите". Явно има желание да живее в центъра... А Пепи се надява да спечели от борсата достатъчно, че да си купи жилище...
                        Та двама от общо около 8 привърженици на падането на цените са 25%. Останалите 6 си чешем клавиатурите и търсим спор, като се правим на алтруисти.

Смятам че, подобно на темата "оптимизиъм на БФБ" и в темите за недвижимите имоти важи правилото, че когато всички ядосващи се на високите цени си купят жилище, то тогава тренда ще се обърне. Като гледам бате Пешо вече обърна палачинката, но според има още много временни писачи, които просто след покупката спират да пишат във форума, или ако продължават то не си признават покупката, за да не си противоречат.

Коментар

• Ще ти отговоря лично, Negramoten. Имам почти физическа непоносимост към циганите, но не съм кьорава. Ясно е, че едва ли някога ще си пием кафето заедно, чак такъв филантроп не съм, но и да кажа на черното бяло, то ще си остане черно. Затова излагам фактите, а всеки може сам да прецени.
                          Точно поради насаденото чуждо мнение (включително и на мен самата), че този квартал е ужасен, дори не бях се разхождала в него. Но животът показа друго. Оказа се, че той е не по-лош от всеки друг в София, и си има своите плюсове ...
                          Аз няма да те питам къде и защо живееш там, щом си го избрал, значи ти харесва...

Коментар

• Negramoten,

Понеже с теб много сме говорили за НИ и все разни числа, разни пресмятания и прочие количествени методи сме ползвали, да те питам на фона на случката сега:

Ти как мислиш, колко от привържениците на срива са в положението на Бате Пешо? И я си помисли от извадката на пищещите за жилищата във форума каква част са те (какъв %) и ако тя е случйна и като такава можем да пренесем изводите и за генералната съвкупност, как, според теб, ще намалее търсенето в София при това положение?

Коментар

• Ето едно негово мнение:
                              Първоначално изпратено от Бате Пешо на: 06 Май 2008 08:35
                              Честно казано дреме ми на куро какво ще стане със София.Като ви чета мненията не разбирам защо един коптор в Младост струва 100 000евро.Защо ривете бе столичани.Роден съм в София и там съм учил.Спомням си как баба ми ме водеше на Алабин в един месарски магазин и как миеха редовно улиците.От онази София днес не остана нищо.Живота обаче ме прати да живея в друг град.Беше ми неприятно в началото но сега за нищо на света не бих се върнал в гетото София.Честно казано жал ми е за вас и се чудя откъде идва това огромно самоувствие и чувство за превъзходство над останалите българи.Вдигайте си цените на жилищата колкото си искайте хвалете се колкото можете честно казано дреме ми на куро.Сега ще продам един наследствен имот и с парите ще пообиколя света.Живея в къща с градина цветя и басейн.Кефя се на тишината и спокойствието.Ходя за риба на блатата и двете реки които минават през и до селото наслаждавам се на природата и птиците а не на рева на моторите и тропането на трамваите.Нямате си и представа какъв е въздуха особено след дъжд.Когато бетонирате и последната зелена площ и отсечете последното дърво ще разберете че имотите ви не струват и пукната пара че цял живот сте инвестирали в нещо което вече няма стойност.Как ще живеете в тази бетонна джунгла?Какво ще дишате?Какво ще ядете?За циганите не сте прави.Те трябва да се интегрират и образоват а това става в София защото в провинцията училищата ги закриха.Всичките ще ви ги пратим от цялата страна защото в София има работа да си разпъват катуните и да осерат всичко в този град.Докато не се разбере че не е необходимо всичко да се съсредоточава в София нищо хубаво не очаква този град.Какво пречи офиса на Мтел да е в Ловеч на Глобул в Плевен на Била в Хасково на Кауфланд в Ямбол.Нима там живеят аборигени и няма образовани и кадърни млади хора?В София ще става още по зле ще идват още хора и тя ще стане 4 милиона.Тогава няма да може и пеш да ходите камо с коли да се движите.Перник и Дупница ще се слеят със София.Това ви чака.Незнам дали ви харесва но трябва да се подготвите защото то идва.Не разбирам и защо всички търчите към София а после по форумите се оплаквате.Като не ви изнася идете в друг град.Перник е наблизо и не са скъпи апартаментите там.Драгичево,Мърчаево,Рударци,Кладница,Студена,Ст аро село,Дрен,Диканите,Боснек,Чуйпетлово са хубави села и ви чакат.Според мен основните причини това да се случва са алчността мързела и простотията.Те никъде не са дали плодове няма да дадат и тук.Всичко хубаво скъпи столичани.Някой ден ще разберете че не важно къде а как се живее.

Коментар

• Negramoten,

За Плевен и селото около него не помня да съм чела. Но когато четях Бате Пешо преди няколко месеца, си казах "Ей това се казва човек с принципна позиция! Евалла!" А то какво излезе накрая, тривиалната история с баснята на Езоп.......

"Голям залък лапни, голяма дума не казвай" или "Never say "never""

А иначе избягвам да давам квалификации на местен признак Познавам малко плевенчани, ама са свестни. И си мисля, че свестни хора има навсякъде, както има и "фурнаджийски лопати" и обобщението по този признак е подлъгващо.

Коментар

Working...
                                X