IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    мариане, купено е за 4 милки, продадено е за 6,8 милки, печалбата е 2,8 милки евро. Като се приспаднат останалите неща, няма как да ти дадат 33 стинки на акция
    ох
    мерси

Коментар

• И ще ме прощаваш, ама статията ти е пълна с грешки:
      - цената на Бриколажа е 6,8 милиона евро, ане 10,6
      - Кредитът за Тех парка е 33.2 милиона (в момента е по-малко), а не за 37 милки
      - та оттам и всякакви сметки за дивидент отиват в киреча

Оправи я, че да нямаш пак пиене на кефета - хоум офисът не ти се отразява добре
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• мариане, купено е за 4 милки, продадено е за 6,8 милки, печалбата е 2,8 милки евро. Като се приспаднат останалите неща, няма как да ти дадат 33 стинки на акция
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

така че перЕспективите са повече от отлични, но като си нямаме яхтата, дето да изкупува с пархосмукачката, а сме само дребосък тук, така ще е.

Не знам какви инвеститори може да сте, като си нямате яхта
          нооо, от друга страна и бъфет си няма яхта

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov

Добрата стара грешка да се гледат данни за полугодието, а не само за второто тримесечие.
            Сградата е продадена в началото на май!!!
            Има спад на приходите от наем през второто тримесечие с 11%, въпреки че април и част от май магазина е носил приходи.

В статията пиша (мисля че утре ще я активират) също така, че май от Варна ще има към 33 ст. дивидент (плаваща ликвидация), но не съм се зарявал дълбоко.

Просто отварям дискусия, че с това "Няма спад в приходите от наеми.", дискусията тръгва на грешни релси. Без лоши чувства.

Не е препоръка. Имам акция.
            E, Мариане, ама и ти "откри" топлата вода - пределно ясно е, че ще има спад в приходите от наем, след като имаш 6300 квадрата аут с Модис, т.е. това са към 500 000 лева минус за тримесечието + поне месец и половина без Бриколаж във Варна - това са още 150 000 или 200 000, т.е. към 0,7 милиона са чао, а срещу тях имаш 1 месеца повече на Софтуеър АГ (те имаха един месец или бяха два, че не помня вече, платени в първото Кю) на техните 2750 квадрата, т.е. към 80 000 лева горница и примерно 2 месеца с 1200 квадрата в Бизнес парка на шернатата компания, т.е. към 50 000 лева или общ минус към 600 000 лева, което отлично се вижда от репорта - 2 156 000 за Q1 и 3 703 000 за H1 или към 1 547 000 Q2, т.е. ето ти ги тези 600 000 минус.

В следващите месеци обаче ще има само увеличение на тези пера, щото идват и новите наематели в Камбаните, дето вече подписаха, а вярвам и нови наематели в Тех Парка (тук са си за бой и си го говорим постоянно - което не е ок, не е ок), така че перЕспективите са повече от отлични, но като си нямаме яхтата, дето да изкупува с пархосмукачката, а сме само дребосък тук, така ще е. Това за 33 стинки дивидент ще го оставя без коментар - не че е невъзможно де

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov

Добрата стара грешка да се гледат данни за полугодието, а не само за второто тримесечие.
              Сградата е продадена в началото на май!!!
              Има спад на приходите от наем през второто тримесечие с 11%, въпреки че април и част от май магазина е носил приходи.

В статията пиша (мисля че утре ще я активират) също така, че май от Варна ще има към 33 ст. дивидент (плаваща ликвидация), но не съм се зарявал дълбоко.

Просто отварям дискусия, че с това "Няма спад в приходите от наеми.", дискусията тръгва на грешни релси. Без лоши чувства.

Не е препоръка. Имам акция.
              Благодаря! Разбирам грешката си.
              Но имах предвид, че приходите от наем от Тех Парк компенсират загубата на Модис.
              Приходите от наем от Варна са били от порядъка на 900 хил. лв. на година.
              В прогнозата в отчета се посочва очакван ръст на приходите през следващото тримесечие, което за мен значи, че се очаква пълно компенсиране и на наемите от Варна.
              А "пълзяща ликвидация" и 33 ст. дивидент - това ми е странно...

Имам акции и не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
                Удвояване на печалбата за шестмесечието / 109 % ръст /.
                Няма спад в приходите от наеми.
                Добра печалба и за следващото тримесечие заради Велико Търново.
                Разговори с потелциални наематели за Тех Парк и Камбаните - обикновено има ли го това в отчета последват нови договори.
                Ако има по-сериозен договор с нов наемател до края на годината става просто възхитително.
                Аз ще съм просто възхитен и от 15 стотинки дивидент.

Коментар

• "ще чукнем тройката още тази година. А дивидентчето ще е към 15 стинки"

И аз мисля така!

Коментар

• Удвояване на печалбата за шестмесечието / 109 % ръст /.
                    Няма спад в приходите от наеми.
                    Добра печалба и за следващото тримесечие заради Велико Търново.
                    Разговори с потелциални наематели за Тех Парк и Камбаните - обикновено има ли го това в отчета последват нови договори.
                    Ако има по-сериозен договор с нов наемател до края на годината става просто възхитително.

Коментар

• Отчет според очакванията - парите от бриколаж отиват основно за тех парка, като се намалява заема, реално се усвояват по-малко пари - с 8 милиона. Общите дългове са 37 милки и ще намаляват с всеки месец. Вноската по кредита за Тех парка ще е с 20% по-ниска, което е голям плюс от една страна, но от друга, вклкючвайки моята крайно хейтърска натура, така си връзват гащите за по-нисък процент заетост в Синерджи, тъй като по договор от догодина следва вноските по заема да са на 120% обезпечени с наеми, т.е. това са около 5 милиона на година (главница и заем), следователно, при 15 евромарки на квадрат, следва да отдадат поне 50% от сградата под наем. Другото важно е, че са намалили и първия кредит на 2,05% лихва, което е двойно намаление спрямо предишната, която беше прайм + 3,1, а сега е прайм + 1,05.

Ми трудно могат да ни изненадат с нещо, след като си обявяват всичко. Сега важното е да почнат да пълнят Синерджи, че там се замотаха, но като гледам и ПИБ в съседство се мотаят. А метрото засега върви по график - вървят си обжалванията, очакваме първа копка около изборите (вярвам, че ще натиснат КЗК и ВАС да не моткат, зер важно е), парите са осигурени от Столична община, Кирчо и Кокорчо също пуснаха за тази година, ще се пусне и за догодина, така че всичко е пей, сърце.

Ето, правя и прогноза - ако не стане гранде криза с Ковид или чичко Путлер не избомби някъде с нюкчета, ще чукнем тройката още тази година. А дивидентчето ще е към 15 стинки

Коментар

• Нещо да кажете за отчета?

Коментар

• Интересен отчет очаквам днес.

Коментар

• Ако достатъчен брой хора повярва, че два дни преди Новолуние и два дни след Новолуние пазарите трябва да падат - те ще започнат да падат

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                              Рибарче, гледай си графиките, чиято познавателна стойност е сравнима с картите на баба ми, и ако имаш някой лев в джобовете си (в което много се съмнявам), го проиграй каго залагаш съобразно тях. Преди много години и аз се бях увлякъл по тях, но горчивия ми опит ме научи, че те са за новаци и глупаци!
                              Не ми казвай,че си се занимавал с тех.анализ 20 год и после нещо космоса се е изкривил .Вината не в теб,да знаеш !

Коментар

• Рибарче, гледай си графиките, чиято познавателна стойност е сравнима с картите на баба ми, и ако имаш някой лев в джобовете си (в което много се съмнявам), го проиграй каго залагаш съобразно тях. Преди много години и аз се бях увлякъл по тях, но горчивия ми опит ме научи, че те са за новаци и глупаци!

Коментар

Working...
                                X