IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Апетита идвал с яденето...

Апетит явно има, резултати са нужни.
    Още един, два договора и цената ще е над 3ката.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

То аз голяма бройка и сега имам.
      Знам, че си голям и в двете и ти желая успех и на двет места, може би съм лично афектиран от телематика и това вкарва доста субективизъм в мнението ми за компанията. Дано и там се случат нещата, но първо да са тук
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Акордеона се разпъва

Коментар

Просто не съм сигурен коя от двете акции ще се удвои първа и затова си ги държа и двете. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Махай телематика и идвай тук с по-голяма бройка - на тази акция единственото, което ѝ липсва, е някой с прахосмукачка Ма пак ще стане по 3 - въпрос на време

Коментар

Ще имат, ама ще е по 2 на сегашната.
              x2, x3 нямам против чакам си цената...

Коментар

Махай телематика и идвай тук с по-голяма бройка - на тази акция единственото, което ѝ липсва, е някой с прахосмукачка Ма пак ще стане по 3 - въпрос на време
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Сега и Синерджито да запълнят на 70%, цена няма да имат.
                  Чакаме!

Коментар

• Супер -и пак са под средната запълняемост навсякъде НО пък сделката с училището им е топ - направо ги поздравявам. Значи отдадени още 2000 квадрата - половин милионче отгоре приходи годишно не е за изхвърляне. Сега да видим кога ще запълнят основния актив - Синерджи, щото това са под 1 етаж в Тех парка, реално

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
                      УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
                      На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното:
                      „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи с “Частно начално училище Канадско Мече“ ЕООД в офис сградата си Камбани Грийн Офиси. Новият договор е за срок от 10 г., а общата отдадена площ е 1 889,25 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата нараства до 74.25% от отдаваемите офис площи.
                      „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи с „Калевър“ ЕООД в офис сградата си в Бизнес парк София. Новият договор е със срок от 3 години, а общата отдадената площ е 255,49 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата нараства до 71.05% от отдаваемите площи.

Браво!

Сега и Синерджито да запълнят на 70%, цена няма да имат.
                      Чакаме!

Коментар

• УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
                        На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното:
                        „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи с “Частно начално училище Канадско Мече“ ЕООД в офис сградата си Камбани Грийн Офиси. Новият договор е за срок от 10 г., а общата отдадена площ е 1 889,25 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата нараства до 74.25% от отдаваемите офис площи.
                        „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи с „Калевър“ ЕООД в офис сградата си в Бизнес парк София. Новият договор е със срок от 3 години, а общата отдадената площ е 255,49 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата нараства до 71.05% от отдаваемите площи.

Браво!
                        Last edited by GG-BG; 28.07.2023, 09:15.

Коментар

Така, вчера минах през Тех парка, че не бях ходил от доста време (пък и чакам отчета за Кю2, за да видя как са се отразили новите наеми и да си направя сметка за евентуалния дивидент догодина), та:

- ресторантът на партера вече бачка и си има опашки (дококото разбрах, не съм ги видял с очите си) в час пик - приятно се е получил, пък и готино място да поседнеш в парка
                          - светеха прозорците на етаж 14 (половината) - не знам дали е нов наемател, или там ще са ИНСАИТ (същият е маркиран в червено на сайта на Синерджи, ерго е отдаден). По-вероятно е там да са ИНСАИТ, просто го отбелязвам
                          - в сайта на Синерджи пише, че са отдадени етажи 4, 6, 7 и 8 - за чий не е отдаден 5, при положение че етаж 4 е зает отново от Бош и има ли някаква логика - също не знам
                          - отново в сайта на Синерджи пише дословно: Ако имате въпроси или имате интерес за оглед с цел наемане или закупуване на пространство в Синерджи тауър - ъъъъ, какво става, нали нямаше да продават на парче, изрично го бяха казали на ОСА на мой въпрос, който колегите бяха задали

За финал, отново сметките на коленце за активите на брефчето, което ще се ликвидира 2029 - казал съм го много пъти, цената ще е като минимум по 3 на сегашната и обяснявам защо. Инфлацията ще я игнорираме като фактор:

Дългове - около 35 милки (намаляват всеки месец)
                          Активи, с които могат да бъдат покрити дълговете:
                          - Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка (бих казал и 15 милиона - вчера Фандъчето пак говори за метрото към Икеа, а едната му спирка е точно в нашия парцел)
                          - Бизнес парк - 20 милиона - тези двете оправят кредитите
                          Чисти активи, с които се опрадава сегашната цена от 2 кинта и нещо на папир:
                          - Камбаните - аз не съм им особен фен, но пак са си около 22-25 милки
                          - разните земи по морето, Видин, Боровец - слагам 3-5 милиона, макар че ще са повече
                          - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1400-1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 40 милиона лева
                          - кеш - 8-10 милиона (ще видим отчета за полугодието след няколко дни)
                          Активи, които са чиста печалба оттук нататък:
                          - Синерджи тауър - 50 000 квадрата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи (без да броим паркоместата, само те са към 10-15 милиона лева) по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Ами успех, колеги, и дано скоро чуем за нови отдавания на площи под наем (за това вече ставам банален сам на себе си да го повтарям) - сега има други горещи активи и парите са там, а нашата борсичка е доста плитка. Но Горещниците са само 3 дни (според народните вярвания де), после пак иде отливът и т.н. Пък и как беше - пружината се натяга
                          Твърде е хубаво за да е вярно ,иначе да са я налазили отдавна ...
                          Не се заяждам даже имам около 25 % от портфейла ми е . Много важно е и в какъв етап от икономическия цикъл ще бъдем /и по специално цените на НИ/ тогава ...
                          Другото , което ме притеснява е на какви цени ще се продаде ,/акционерите не могат да влияят на управлението/,каквото и да направят няма кой да им дири сметка...Исторически погледнато НЕ са се справяли кой знае колко блестящо с НАЦЕЛВАНЕТО ..

Коментар

• Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение

Всички ти вЕрваме и не зная дали остана някой неразбрал, че цената ще е х3 2029 г.
                            Само не разбрах дали ще е 6 г. х 50% или ще е накуп 300% накрая.
                            За един прЕател питам
                            Инфлацията и сложните лихви са подробности, разбира се
                            На спаменето ти няма кой да се върже, дори и начинаещ инвеститор. Може и още нови ник-неймове да си направиш, все тая. Спора ви с Груйчо го знаем и със сигурност не ти ще излезеш прав!

Коментар

Така, вчера минах през Тех парка, че не бях ходил от доста време (пък и чакам отчета за Кю2, за да видя как са се отразили новите наеми и да си направя сметка за евентуалния дивидент догодина), та:

- ресторантът на партера вече бачка и си има опашки (дококото разбрах, не съм ги видял с очите си) в час пик - приятно се е получил, пък и готино място да поседнеш в парка
                              - светеха прозорците на етаж 14 (половината) - не знам дали е нов наемател, или там ще са ИНСАИТ (същият е маркиран в червено на сайта на Синерджи, ерго е отдаден). По-вероятно е там да са ИНСАИТ, просто го отбелязвам
                              - в сайта на Синерджи пише, че са отдадени етажи 4, 6, 7 и 8 - за чий не е отдаден 5, при положение че етаж 4 е зает отново от Бош и има ли някаква логика - също не знам
                              - отново в сайта на Синерджи пише дословно: Ако имате въпроси или имате интерес за оглед с цел наемане или закупуване на пространство в Синерджи тауър - ъъъъ, какво става, нали нямаше да продават на парче, изрично го бяха казали на ОСА на мой въпрос, който колегите бяха задали

За финал, отново сметките на коленце за активите на брефчето, което ще се ликвидира 2029 - казал съм го много пъти, цената ще е като минимум по 3 на сегашната и обяснявам защо. Инфлацията ще я игнорираме като фактор:

- Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка (бих казал и 15 милиона - вчера Фандъчето пак говори за метрото към Икеа, а едната му спирка е точно в нашия парцел)
                              - разните земи по морето, Видин, Боровец - слагам 3-5 милиона, макар че ще са повече
                              - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1400-1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 40 милиона лева
                              - Синерджи тауър - 50 000 квадрата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи (без да броим паркоместата, само те са към 10-15 милиона лева) по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Ами успех, колеги, и дано скоро чуем за нови отдавания на площи под наем (за това вече ставам банален сам на себе си да го повтарям) - сега има други горещи активи и парите са там, а нашата борсичка е доста плитка. Но Горещниците са само 3 дни (според народните вярвания де), после пак иде отливът и т.н. Пък и как беше - пружината се натяга
                              Всички ти вЕрваме и не зная дали остана някой неразбрал, че цената ще е х3 2029 г.
                              Само не разбрах дали ще е 6 г. х 50% или ще е накуп 300% накрая.
                              За един прЕател питам
                              Инфлацията и сложните лихви са подробности, разбира се

Коментар

• Така, вчера минах през Тех парка, че не бях ходил от доста време (пък и чакам отчета за Кю2, за да видя как са се отразили новите наеми и да си направя сметка за евентуалния дивидент догодина), та:

Коментар

Working...
                                X