IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Kak така не ти се смята бе човек, да не купуваш хартия. Че ти, вероятно като отидеш, да купуваш тоалетна хартия, пак гледаш цените и смяташ, а тук не му се смятало. Не бил виждал 18 мил кеш. Хайде сега приказки, А над 20 милионки заеми виждал ли си?? Я си виж отчета и пак смятай !!!
    Що за борсови екземпляри - мързяло ги да смятат !!! Че то големи сметки, няма що. На хилядата - половината ...

Стига си обезкостявала ентусиазма на хората...Пълни трейски, че няма време.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Risteto Разгледай мнение
      Не ми се смята сега но може и да си прав, което пак е странно 18мил. кеш в сравнение с 27мил. пазарна капитализация просто не съм виждал подобно нещо до сега.
      Интересно ми е дали не са казали ли нещо на общото за това какво мислят да правят от тук нататък?
      Kak така не ти се смята бе човек, да не купуваш хартия. Че ти, вероятно като отидеш, да купуваш тоалетна хартия, пак гледаш цените и смяташ, а тук не му се смятало. Не бил виждал 18 мил кеш. Хайде сега приказки, А над 20 милионки заеми виждал ли си?? Я си виж отчета и пак смятай !!!
      Що за борсови екземпляри - мързяло ги да смятат !!! Че то големи сметки, няма що. На хилядата - половината ...
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
        Сухо дупе риба не яде .Ако смяташ че е подценена пълниш торбата
        Точно защото няма вест затова цената е такава ,а пазарът се движи от спекулантите и то дребни такива защото парите не са на БФБ
        Това и смятам да направя, започвам да пълня но лекичко и внимателно

Коментар

• Сухо дупе риба не яде .Ако смяташ че е подценена пълниш торбата
          Точно защото няма вест затова цената е такава ,а пазарът се движи от спекулантите и то дребни такива защото парите не са на БФБ
          Last edited by toto 2; 20.06.2012, 10:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
            Според мен като се извадят кредитите, дивидентът и др., остават около 18 млн. Като прибавим и очакван дивидент от около и под 4 ст. картинката се изяснява в краткосрочен план. Иначе аз харесвам тази акция, защото гледам какво става в съседство до имотите им на околовръстното в Сф., както и работата по метрото. Според мен е перфектна акция за дългосрочно инвестиране, все пак другите им активи /които никой явно не смята/ имат някаква стойност и тя ще расте във времето.
            Не ми се смята сега но може и да си прав, което пак е странно 18мил. кеш в сравнение с 27мил. пазарна капитализация просто не съм виждал подобно нещо до сега.
            Интересно ми е дали не са казали ли нещо на общото за това какво мислят да правят от тук нататък?

Коментар

• Ако не си разбрал, акциите днес се търгуват без дивидент, така че не са паднали с 35%, а с около 6%... поне толкова ги изчисляват от БФБ с коригиращия фактор...

Първоначално изпратено от Risteto Разгледай мнение
              Добре де цената днес падна с 35% или 27,203 млн. лв пазарна капитализация.
              Според последният отчет Парични средства и краткосрочни депозити с в размер на 40 450 хил.лв.
              Като извадим всички разходи И дивидента пак се получава число по голямо от пазарната капитализация.
              Съответно не мога да разбера каква а логиката на всички тези които са се наредили от дясно на по 50ст, да не говорим и за продалият днес на 45ст.
              Как мислите имам ли някъде греша в сметките?
              Освен това искам да попитам по- осведомените, какво мислят да правят сега от дружеството с този кеш и има ли информация изобщо някъде?
              Тъй като в момента не ми се вижда добра идея държането им на депозит или се готви ликвидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
                Като изуят гащи, все ще се намери кой да им го муш.е отведнъж!
                Абсолютно. Не видяхте ли, че от 1 година тук се разпродава. Шитове като еларг скочиха 3 пъти, докато това си висеше на 70 стинки и не можеше половин година да пробие.
                Може би кешират чуждите фондове. И някой като Ристето седнал, да смята дали било подценено или не. Ами хората искат да излязат, не ги интересува фундамент.
                Даже се чудел, нямало ли да има ликвидация - не пич, в отчета пишеше, че се оглеждат за нови инвестиции, няма ликвидация, така, че пари в дружеството може да има, но в хартията няма кинти и няма перспектива (щом я разпродават)
                Както и беше посочено по-долу, хартията е едно, дружество е друго. До кеша има достъп управляващия мениджмънт, но не и хартиедържачите, докато не се реши на следващото ОСА, да се раздаде ли кеш или среден пръст. )) Всичко друго е надежда и желание на пропусналите влака от еларг, да го повторят тук. Да ама ... (почти не, засега)
                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не мисля че се фондове - поне не български - обемите с които се натиска са прекалено високи за мизерните акции които те имат.
                A Както е забелязъл равновесието, при продажба на милиони хартии цената кляка наполовина, после пак и т.н.
                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не е така за последната една година тук са се превъртели грубо 9 милиона акции - това е капка в морето. С други думи с тези темпове за да се продадат да кажем 5 милиона акции, дори и с цената на брутално натискане ще трябва поне година още. Е да но ако цената пада интереса се губи - лесно можеш да пласираш 400-500 хиляди като сринеш цената на половина. Ама ако имаш да продаваш 5 милиона например. Останалите 4,5 милиона какво ще ги правиш. Още наполовина и още наполовина и още наполовина ли - това е смешно.
                Не е препоръка
                Last edited by zlatna treska; 19.06.2012, 23:13.

Коментар

• Е добре де - днес на тази цена са минали акции за 900 лв. То струва ли си да се коментира такъв малък обем!!??!?
                  Или за БФБ(велика) това вече си е сделка със сериозен размер

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Не е така за последната една година тук са се превъртели грубо 9 милиона акции - това е капка в морето. С други думи с тези темпове за да се продадат да кажем 5 милиона акции, дори и с цената на брутално натискане ще трябва поне година още. Е да но ако цената пада интереса се губи - лесно можеш да пласираш 400-500 хиляди като сринеш цената на половина. Ама ако имаш да продаваш 5 милиона например. Останалите 4,5 милиона какво ще ги правиш. Още наполовина и още наполовина и още наполовина ли - това е смешно.
                    Като изуят гащи, все ще се намери кой да им го муш.е отведнъж!

Коментар

• Първоначално изпратено от Risteto Разгледай мнение
                      Добре де цената днес падна с 35% или 27,203 млн. лв пазарна капитализация.
                      Според последният отчет Парични средства и краткосрочни депозити с в размер на 40 450 хил.лв.
                      Като извадим всички разходи И дивидента пак се получава число по голямо от пазарната капитализация.
                      Съответно не мога да разбера каква а логиката на всички тези които са се наредили от дясно на по 50ст, да не говорим и за продалият днес на 45ст.
                      Как мислите имам ли някъде греша в сметките?
                      Освен това искам да попитам по- осведомените, какво мислят да правят сега от дружеството с този кеш и има ли информация изобщо някъде?
                      Тъй като в момента не ми се вижда добра идея държането им на депозит или се готви ликвидация.
                      Според мен като се извадят кредитите, дивидентът и др., остават около 18 млн. Като прибавим и очакван дивидент от около и под 4 ст. картинката се изяснява в краткосрочен план. Иначе аз харесвам тази акция, защото гледам какво става в съседство до имотите им на околовръстното в Сф., както и работата по метрото. Според мен е перфектна акция за дългосрочно инвестиране, все пак другите им активи /които никой явно не смята/ имат някаква стойност и тя ще расте във времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        И аз мисля подобно.
                        Кеша не е развъртян, а безперспективен, поне засега. Ясно е за мнозина.
                        Фондовете сигурно чакат малко да се надигнат купувачите и ще ги удавят в акции.
                        Възможно е и да симулират скоро възходящ тренд за целта та да увлекат рибоците.
                        Като при Атерата.

Аз лично над 40-42 макс. няма да се подам от окопа.

Разбира се тези дето играят за ликвидация могат да си позволят и 50 и повече.
                        Ма не се знае знае ли се и колко трябва да чакат. Бъдещите дивиденти едва ли ще са задоволителни за да оправдаят такова търпение.
                        Не мисля че се фондове - поне не български - обемите с които се натиска са прекалено високи за мизерните акции които те имат.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
                          А, че защо да не може да излезе? За жълти стотинки ще си излезе и още как!

Коментар

Някой щяха да са на бая по-малко. Но специално тук настина е връх на идиотията. За да се търгува рационално на такива равнища възможностите са две.
                            -или се очаква изпарение на половината кеш
                            -или има брутален дисконт за ликвидност

аз лично вярвам че е второто - някой иска да излезе и то да излезе с много - и не може.
                            И аз мисля подобно.
                            Кеша не е развъртян, а безперспективен, поне засега. Ясно е за мнозина.
                            Фондовете сигурно чакат малко да се надигнат купувачите и ще ги удавят в акции.
                            Възможно е и да симулират скоро възходящ тренд за целта та да увлекат рибоците.
                            Като при Атерата.

Аз лично над 40-42 макс. няма да се подам от окопа.

Разбира се тези дето играят за ликвидация могат да си позволят и 50 и повече.
                            Ма не се знае знае ли се и колко трябва да чакат. Бъдещите дивиденти едва ли ще са задоволителни за да оправдаят такова търпение.

Коментар

Някой щяха да са на бая по-малко. Но специално тук настина е връх на идиотията. За да се търгува рационално на такива равнища възможностите са две.

аз лично вярвам че е второто - някой иска да излезе и то да излезе с много - и не може.
                              А, че защо да не може да излезе? За жълти стотинки ще си излезе и още как!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Логиката е, че са простаци.

Играят заешката, въобще не гледат коя акция реално колко струва. Те ако гледаха, нито Софикс щеше да е 290, нито 90% от акциите щяха да са на тия цени.

Коментар

Working...
                                X