Първоначално изпратено от MrSi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
+1
Не съм им гледал отчетите скоро, но съм сигурен, че причината се корени между лявата ръка и десния джоб. Единствената друга обяснима причина е разходите им да надхвърлят доходността в тандем с липсата на привлечени/външни инвестиции. Което пак говори за лошо управление. Поглеждайки и времевата рамка, изобщо не виждам смисъл някой да си губи времето и парите да се занимава.
А в сравнение с Атерата, направо не ми се коментира, че картинката става още по-жалка.
Добре е някой да проучи въпроса, някой като Мариан и да излезе със становище за да не ни цакат за напред. Нямам и бий купил само след разяснение за да не се окаже че някои имат три пъти повече права.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
За мен е непонятно защо тази артия е толкова немощна във времето.Има някаква фундаментална причина във самия фонд,която ми убягва
Ако вземем идентичен пример ,инвестицията в земеделската земя или в Атера,там е съвсем друга ситуацията.Артията си расте,миналата година пусна ~100% капиталова,стабилен дивидент 4% средногодишно биещ рентите ,като миналата даже пуснаха и 15%.А тук ? един гол ***
Не съм им гледал отчетите скоро, но съм сигурен, че причината се корени между лявата ръка и десния джоб. Единствената друга обяснима причина е разходите им да надхвърлят доходността в тандем с липсата на привлечени/външни инвестиции. Което пак говори за лошо управление. Поглеждайки и времевата рамка, изобщо не виждам смисъл някой да си губи времето и парите да се занимава.
А в сравнение с Атерата, направо не ми се коментира, че картинката става още по-жалка.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеПреди години почти се бях навил да бутам кеш в такива фондчета.
Ако вземем идентичен пример ,инвестицията в земеделската земя или в Атера,там е съвсем друга ситуацията.Артията си расте,миналата година пусна ~100% капиталова,стабилен дивидент 4% средногодишно биещ рентите ,като миналата даже пуснаха и 15%.А тук ? един гол ***Last edited by petrg5s; 08.11.2022, 15:13.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТотал щета е тази артия.И за дългосрочно и за каквото и да е.Толкова е немощна ,че даже и корекция не може да си направи.
Общо взето който е "инвестирал" тук,даже и инфлацията не може да бие и дефакто е загубил пари.Имоти да бяхте купили, поне някой лев щяхте да направите.
2017 -2.30
2021 -2.30
сега 2лв,пък груйчето от 3год разправя х6 ,х7.Кви х6 ве момче
Така или иначе корекция ще има ,после в киречаLast edited by Bad_Bear; 08.11.2022, 15:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тотал щета е тази артия.И за дългосрочно и за каквото и да е.Толкова е немощна ,че даже и корекция не може да си направи.
Общо взето който е "инвестирал" тук,даже и инфлацията не може да бие и дефакто е загубил пари.Имоти да бяхте купили, поне някой лев щяхте да направите.
2017 -2.30
2021 -2.30
сега 2лв,пък груйчето от 3год разправя х6 ,х7.Кви х6 ве момче
Така или иначе корекция ще има ,после в киреча
- 1 like
Коментар
-
https://www.rte.ie/news/business/202...ublin-offices/
LinkedIn се отказва от офис сгради в Дъблин защото служителите работят предимно от вкъщи и не им трябват. Други правят същото - повече в статията. LinkedIn има около 2000 човека в Дъблин.
(най-вероятно ще трябва да ги вземе все пак и да ги преотдаде на някой друг просто)
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/534-novini...vina-na-2023-g
Планът за метрото през "Слатина" е одобрен, строителството започва през първата половина на 2023 г.
В момента се провеждат процедури за избор на строители на 6-километровия участък,
Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец") до бул. „Цариградско шосе“.Last edited by dici; 04.11.2022, 19:44.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
Не се напъват за акт 16 защото ще тръгант огромни данъци, а без наематели просто няма смисъл.
https://tvzapad.bg/%D0%BD%D0%B0-%D0%...2%D0%BE%D0%BF/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Че толкова е излязъл, излязъл е, но всъщност, при сегашните цени на имотите, които имаме, и сегашнта цена на акцията, Синерджи ти е безплатен - говорили сме го много пъти, няма нужда пак да го смятаме. Проблемите също да ясни - липсата на наематели. Иначе приходите от наеми за това Кю са същите като преди година, когато имахме Модис и варненския Бриколаж сред наемателите, но пък нямахме Синерджи. Синерджи е абсолютно ключово, а там се мотаят.
И големият въпрос е защо сме с разрешение за ползване на само 5 етажа от 17 (от тях са отдадени 3) - дали не довършваме останалите, щото няма наематели, та няма смисъл да се напъваме, или щото не ги завършваме, та затова и няма наематели? А междувременно ПИБ вече са финалната права по съседски.
П.С. Очаквам 15 стинки на акция дЕвЕдент за догодина - ако щете
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Какво имаш предвид? Че строежа им е излезнал толкова или че при сегашната цена на акция, на нас акционерите ни излиза, че по толкова я купуваме?
И големият въпрос е защо сме с разрешение за ползване на само 5 етажа от 17 (от тях са отдадени 3) - дали не довършваме останалите, щото няма наематели, та няма смисъл да се напъваме, или щото не ги завършваме, та затова и няма наематели? А междувременно ПИБ вече са финалната права по съседски.
П.С. Очаквам 15 стинки на акция дЕвЕдент за догодина - ако щетеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеОколо 800 евро на квадрат идва при тези числа Синерджито. Не е лошо.
Коментар
Коментар