Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение3. имат близо 29млн. кеш що не си купят ЛАНД-а който се оценява на 13млн в момента и е добре диверсифициран и с над 10% доходност?
!
Ма дали го разрешава закона ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнениеЧудя се защо не погасиха изцяло кредитите си. Догодина ще ни засегне и данъка върху лихвите, евентуално.
може би са преценили че ако се отвори някаква хубава възможност ще е по-трудно набирането на кеш и за това гледат да стоят на пачки, а кредита си се изплаща от Бриколажите(само дано не фалират)!
1. След изплащането на дивидента прихода от лихви си е 400хил.(на трим.) или 1,6млн. на година! ей тъй само от седене, обаче не вярвам да продължи дълго тъй като така обслужващото дружество печели по-малко(както и при АТЕРА м/у в прочем)
2. Определено ако имаше възможности от инвестиция в земя на този етап - вече да бяха влезли, ама като гледам че още се борят да си съберат ренти от 2010 и 2011година!!! Явно няма да е земя вече. Сто пъти по лесно е да подпишеш с голяма верига и да си знаеш наемчето, а не да ми гониш некакви земеделци от преди три години за рента!
3. имат близо 29млн. кеш що не си купят ЛАНД-а който се оценява на 13млн в момента и е добре диверсифициран и с над 10% доходност?
4. Догодина дивидента е поне 3стинки, което при неправене на нищо си е похвално - я вижте актив пропъртис по колко проекта тичат и се съдят и половин стотинка едвам дават и така с години!!!
Успех на ортаците!Last edited by tony1975; 04.11.2012, 12:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнениеИ аз съм дълго тук, Пипбел. Добре се изплаща фонда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ според мене ще е по малко. 3 стотинки ако хване - берекет версин
Но даже и така за мен си е в топ карето на адсиците.
Тука държа повече защото ми харесва и има потенциал отколкото за див.доходност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнениеКак изчисли, че дивидента ще е 4-5 ст.? Аз мисля, че ще е по-малко.
Но даже и така за мен си е в топ карето на адсиците.
Тука държа повече защото ми харесва и има потенциал отколкото за див.доходност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеНе са объркали нищо. В статията е уточнено, че е на осреднена годишна база, т.е. къмо печалбата за деветте месеца на 2012 г. се добавя печалбата от последното тримесечие на миналата година. А тогава, както знаем, имаше продажба на бизнес центъра.Т"ва някакво нов вид счетоводство ли е
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНещо са се объркали .Печалбата на акция е по-малка.Очаквам дивидент за тази година около 4 -5 ст ,ако не направят пак някой удар
Имам.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНещо са се объркали .Печалбата на акция е по-малка.Очаквам дивидент за тази година около 4 -5 ст ,ако не направят пак някой удар
Имам.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеФНИ България с печалба 1.7 млн. лв. към 30 септември
Последна редакция: 02.11.2012, 12:57
Публикуване: 02.11.2012, 12:53
Автор: Надя Симова
Размер на шрифта: a a a
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ отчете печалба към третото тримесечие на годината в размер на 1710 хил. лв., при печалба 749 хил. лв. преди година.
Към 30 септември 2012г. дружеството показва печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.20лв.
Среднопретеглена цена: ( 0.528 лв. за акция. )
Имам.Не е препоръка
Коментар
-
ФНИ България с печалба 1.7 млн. лв. към 30 септември
Последна редакция: 02.11.2012, 12:57
Публикуване: 02.11.2012, 12:53
Автор: Надя Симова
Размер на шрифта: a a a
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ отчете печалба към третото тримесечие на годината в размер на 1710 хил. лв., при печалба 749 хил. лв. преди година.
Общите приходи в края на периода са 3324 хил. лв., което е с 68.76% по-малко спрямо предходния период. Общите разходи спадат с 83.68% до 1614 хил. лв.
Нетните приходи от продажби в края на третото тримесечие на 2012г. са в размер на 1607 хил. лв. и представляват 48.35% от общите приходи. Спрямо третото тримесечие на 2011 година те намаляват с 84.68%.
Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за III-тото тримесечие на 2012г.
Към 30 септември 2012г. дружеството показва печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.20лв.
Собственият капитал на дружеството в края на отчетния период е 74 168 хил. лв. , като спрямо същия период на 2011г. е намалял с 0.87%.
Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София през третото тримесечие на 2012г.:
Общ брой изтъргувани акции: ( 3 671 963 бр. акции )
Общ брой сделки: ( 309 бр. )
Минимална цена: ( 0.452 лв. )
Максимална цена: ( 0.550 лв. )
Среднопретеглена цена: ( 0.528 лв. за акция. )
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМисля че данъка е за ФЛ, ЮЛ май си го плащат и до сега?
Коментар
Коментар