IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

аз като цяло не съм много по прогнозите но си мисля че едни 2.70-2.80 при добро стечение на обстоятелствата е една реална и постижима цена...интересно ми е и мнението на другите колеги по въпроса....
    Доста оптимистична прогноза имайки предвид продажбата и ефекта и който ще отразят през септември. Дивидента отиде ясно е. Ако се напълни пак фонда с едни милиони тогава лесно ще отиде пак всичко с по 20% нагоре. Все пак успех. Аз прехвърлих в Атера. Реално погледнато в момента е по-добра перспективата там. Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Стреляй първи
      аз като цяло не съм много по прогнозите но си мисля че едни 2.70-2.80 при добро стечение на обстоятелствата е една реална и постижима цена...интересно ми е и мнението на другите колеги по въпроса....
      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
        в темата за Химимпорт имаше няколко колеги,които даваха прогнозни нива за края на годината(че единия от тях даже успя да познае)...в този ред на мисли някой би ли се ангажирал с мнение за цената тук към края на 2017....понеже ми е интересно да видя кой как вижда нещата като развитие в рамките на годината
        Стреляй първи
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• в темата за Химимпорт имаше няколко колеги,които даваха прогнозни нива за края на годината(че единия от тях даже успя да познае)...в този ред на мисли някой би ли се ангажирал с мнение за цената тук към края на 2017....понеже ми е интересно да видя кой как вижда нещата като развитие в рамките на годината
          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
            Годишната графика на БРЕФ е много приятна за наблюдаване, стабилен възходящ тренд! Пожелавам и графиката за 2017 г. да запази същия наклон на покачване!
            Наистина е мехлем за очите.

Коментар

• Годишната графика на БРЕФ е много приятна за наблюдаване, стабилен възходящ тренд! Пожелавам и графиката за 2017 г. да запази същия наклон на покачване!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

От спекулативна гледна точка - ако си ги планирал за идната година като таргет - вероятно да.
                Е не може всяка година 50% профит да се прави, за следващите 50 ще се почака малко повечко.
                Ако купят нещо готово носещо доход с тия пари ( каквито намерения вече изразиха) и почнат да разпределят по 20ст редовно - стой та гледай колко над рв 1 ще иде...
                за пореден път тук сме на едно мнение!
                Наистина който е чакал 2017 развръзката тук, може да е неприятно изненадан от новината, но като се замислих в дългосрочен план разкарването на тези терени си е позитив. Нека не забравяме че тази година прибраха вече 2млн от терени, а сега добавят още 6млн - това си е 8млн кеш с малко заем или с останал неусвоен такъв от Камбаните спокойно още 2017 може да придобият действащ обект с наематели. С какво остава фонда:
                1. 2бр Мосю Бриколаж заети на 100% дългосрочно=20млн
                2. 1бр Сграда в София БП на 95% наета дългосрочно ~ 15млн
                3. 1бр Сграда Камбаните Грийн Център на 70% наета дългосрочно ~18млн
                4. 8,5 млн кеш(ако се приключи сделката)
                5. малко земя, останалите при подобни цени около 3-4млн за терените в Младост 4 , 20 апартамента в Боровец и 4млн на морето ги забравям

1+2+3+4= 61,5млн и ако го разделим на броя акции получаваме една цена от около 3,05лв
                Да, не отчитам заема на 3% лихва, но и най-вероятно кеша още 2017 ще се превърне в сграда , която ще носи още наем, а и не отчитам имоти на ст-ст около заема.
                За съжаление фонда никога не се е славил с усърдна работа на дви-то и за съжаление дори Мъро не е разбрал какъв е ефекта от продажбата и как тя ще повлияе на дивидента следващите две години, ето защо методът който ползвах за оценка на компанията през дивидента за момента не работи!
                Поздрави на акционерите!
                ФНИБ АДСИЦ направи трудно оценима сделка за 6,6 млн. лв.

Липсват данни за ефекта върху дивидентите в следващите две години

Last edited by tony1975; 17.12.2016, 07:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  3-те лева май става мираж
                  От спекулативна гледна точка - ако си ги планирал за идната година като таргет - вероятно да.
                  Е не може всяка година 50% профит да се прави, за следващите 50 ще се почака малко повечко.
                  Ако купят нещо готово носещо доход с тия пари ( каквито намерения вече изразиха) и почнат да разпределят по 20ст редовно - стой та гледай колко над рв 1 ще иде...

Коментар

Всяко нещо с времето си.

Коментар

напротив!

Коментар

• 3-те лева май става мираж

Коментар

• Ако можеше, когато борсова компания (особено в челото по корпоративно управление като тази), да обявява и ефекта от сделките си, щеше доста работа на горките журналисти, анализатори и инвеститори да бъде спестена ФНИБ АДСИЦ направи трудно оценима сделка за 6,6 млн. лв.

Липсват данни за ефекта върху дивидентите в следващите две години

http://www.investor.bg/novini-i-anal...mln-lv-230348/

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

....... просто според специалсти пазарната цена в момента е 300 евро с перспектива да се покачва...
                            Ами преди десетина години, като са ги купували, едни такива специалисти пак са твърдели, че е голяма далавера, защото цените по принцип били 500 евро с перспектива да са покачват.

Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                            .Другия ми проблем е защо са купували толкова скъпо, а сега при първия намек за покачващ се пазар бързат да продават...
                            Да, бе, първи намек. Тези площи поскъпват вече четири-пет години, след като падаха горе-долу толкова. А и какво ти пука на теб, ако не си давал парите преди десетина години. Акционерите от онова време имат право да се оплакват, а новите не - те са си купили наготово преоценени активи, т.е. с калкулираната загуба на първите инвеститори.

Каква ми е гаранцията че тези 6,5 млн. свеж ресурс няма да се инвестират в други обекти които после да бъдат продадени на загуба
                            "Гаранция", че няма да загубиш има само там, където случи ли се да загубиш, то ще е всичко, което си имал.

.... просто не ми харесва че се прави в края на годината и то в ущърб на печалбата на акцията.....
                            Сделката ще бъде приключена през втората половина на 2017-та. Ако има ефект върху печалбата, то ще е върху тази за 2017 година. Четете какво са написали хората.

Апропо, макар да не препоръчвам каквото и да било, струва ми, че този, който днес "трансформира" БРЕФ в АТЕРА, гризна солидно дръвче с поне 5-6 процента загуба само за ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Колега, ти представяш ли си какво значи 500 лв. на квадрат /не на декар/ буренясала земя? Ти или въобще някой от форума може ли да предложи повече? Очебийно е, че района е с огромни перспективи, но според мен огромната грешка е по-скоро при покупката, а не при продажбата. Влизат едни 6,5 млн. свеж кеш, на който едва ли някой е разчитал, намаляват се данъци и се режат дивиденти яко. Това е според мен картинката, явно ще има борба между бикове и мечки. Отново според мен, ще спечелят търпеливите, много търпеливите
                              Не казвам че мога да дам повече, просто според специалсти пазарната цена в момента е 300 евро с перспектива да се покачва. Другия ми проблем е защо са купували толкова скъпо, а сега при първия намек за покачващ се пазар бързат да продават... Каква ми е гаранцията че тези 6,5 млн. свеж ресурс няма да се инвестират в други обекти които после да бъдат продадени на загуба (силно се надявам да не съм прав). Не ми е толкова за дивидента, все пак нямам толкова много акции, и едва ли 150-200лв дивидент може да ме откаже от акцията, просто не ми харесва че се прави в края на годината и то в ущърб на печалбата на акцията... Все пак не смятам да продавам и ще гледам как ще се развият нещата за вбъдеще, въпреки всичко оставам оптимист...
                              Не е препоръка...

Коментар

• Така е и затова много колеги вече не инвестират на БФБ. Стари напускат, нови идват и се отказват бързо, не мисля, че вече е изненада.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X