IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Ти при какво п/е би купувал тук ?
    под 15
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

това са приходи, не доходност. печалбата от това е към 1.3-1.4 милиона на година. ако кажем от новата сграда идва милионче още, това пак прави п/е от почти 20
      Ти при какво п/е би купувал тук ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

10% доходност малко ли ти се вижда, при положение, че на пазара на НИ трудно се намират дори 3-4%? Логически и математически погледнато е по-добре да се купи БРЕФ на 4 лева за 5%, вместо апартамент на 3-4% и то АКО има наемател
        това са приходи, не доходност. печалбата от това е към 1.3-1.4 милиона на година. ако кажем от новата сграда идва милионче още, това пак прави п/е от почти 20
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

44 милиона за компания с годишни приходи от наеми 4 милиона и въпреки това очаквате 35% ръст?
          10% доходност малко ли ти се вижда, при положение, че на пазара на НИ трудно се намират дори 3-4%? Логически и математически погледнато е по-добре да се купи БРЕФ на 4 лева за 5%, вместо апартамент на 3-4% и то АКО има наемател
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Висок, висок, колко да е висок?
            Колко щеше да е виск новия небоскреб на Хладилника. Той колко от офисите ще дръпне?

П.П.
            Знам знам, в Парадайз няма да има Бриколаж. И поста ми е по-скоро валиден за Софрма имоти и сие. Но все пак.
            Виж, не съм тръгнал да те убеждавам, затова има различни гледни точки, и затова има търсене и предлагане. Средната ми цена на СФИ е 3,61лв. а тази на ФНИБ е 1,74лв. а двете са ми около 45% от портфейла. Твое право си е да не се съгласиш и да очакваш спадане, и да инвестираш в компании които смяташ за по-перспективни. Силно се надявам, поста ти да не е повлиян от желанието ти да влезеш на по-ниски цени, защото това би било най-малкото неморално...

Коментар

44 милиона за компания с годишни приходи от наеми 4 милиона и въпреки това очаквате 35% ръст?
              Колегите гледам в общи линии са ти отговорили.
              Тук има сланинки за рязане и перспективи заспалите активи да станат работещи. Може и още тази година да купят нещо действащо и тогава 2018 тези 4м дето ги цитираш може да са само печалба за дивидент, а приходите да са х 2.
              Ха сравни сега с основния пиър де го познаваш много добре и вече е на 105 милки кап при продължаващо разводняване.

За мен нещата тук са долу горе като да купуваш сфи на 3-3.5лв, при по висока очаквана диви доходност от догодина насетне. И без инфлация на хартийките....

Коментар

• Аз имам тук в АТЕРА и ФПП- обичам компаниите да се надпреварват за добруването на акционерите си..За мен следващите 5 години ще са интересни..

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
                  Приходи от наеми 4 милиона за 2016. За 2017 очаквани приходи от наеми 6 милиона.
                  Сметката май се промени.
                  Тъкмо щях да напиша, че мисля че приходите са значително подценени, а и се отключват 7-8млн кеш с които явно ще се купи още нещо с текущ доход и дългогодишен договор.

п.п. тук по-скоро краткосрочно може да има шанс за допълване, ако НикитУ тръгне да оправя процентите в ЕТФа
                  Last edited by tony1975; 06.01.2017, 11:46.

Коментар

Приходи от наеми 4 милиона за 2016. За 2017 очаквани приходи от наеми 6 милиона.
                    Сметката май се промени.

Коментар

Нали се надяваме на продажби, НА ПЕЧАЛБА разбира се , не само на наеми

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                        Моята прогноза е за цени между 2,90лв.-3,00лв. Да, дивидента едва ли ще е много голям за 2016-та, но е факт че фонда се чисти от "проблемните" активи и остава такива от които да печели приходи дългосрочно. Инвестирането в офис сгради е хит в момента, и смятам че потенциала в тази ниша е все още висок. Наемните нива също са доста назад дори от една Румъния, какво остава за Централна и Западна Европа. Все пак много зависи какви ще са действията на мениджмънта, защото това е един от най-важните фактори за цената на акция (поне за мен).
                        Имам акции в компанията, и мнението ми не е препоръка за покупката на ценни книжа от дружеството.
                        Висок, висок, колко да е висок?
                        Колко щеше да е виск новия небоскреб на Хладилника. Той колко от офисите ще дръпне?

П.П.
                        Знам знам, в Парадайз няма да има Бриколаж. И поста ми е по-скоро валиден за Софрма имоти и сие. Но все пак.
                        Last edited by VNM; 06.01.2017, 11:36.

Коментар

• 44 милиона за компания с годишни приходи от наеми 4 милиона и въпреки това очаквате 35% ръст?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Според мен е вероятна цена в коридора 2.30-2.60 за 2017г.
                            Моят коридор е 2,00 - 2,20 лв. ! Няма да се разсърдя и за надолу.

Препоръка е , защото продадох и искам да си ги върна

Коментар

• Според мен е вероятна цена в коридора 2.30-2.60 за 2017г.

Коментар

• Моята прогноза е за цени между 2,90лв.-3,00лв. Да, дивидента едва ли ще е много голям за 2016-та, но е факт че фонда се чисти от "проблемните" активи и остава такива от които да печели приходи дългосрочно. Инвестирането в офис сгради е хит в момента, и смятам че потенциала в тази ниша е все още висок. Наемните нива също са доста назад дори от една Румъния, какво остава за Централна и Западна Европа. Все пак много зависи какви ще са действията на мениджмънта, защото това е един от най-важните фактори за цената на акция (поне за мен).
                                Имам акции в компанията, и мнението ми не е препоръка за покупката на ценни книжа от дружеството.

Коментар

Working...
                                X