NPV доста добре отразява и обяснява разликата в цената на Атера и БРЕФ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнениеКаква стойност на активите определяте? Аз над четвърт милиард лева.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Е намери една прилика добре, и двата са АДСИЦ и до там !Според мен не са в никаква конкуренция с Атера ! А сравнение с Шелли защо правите с колегата Пенмен пък въобще нямам идея ! Предполагам много добре знаеш, че трябва да се сравняват подобни бизнеси от един бранш ! Имам подозрения, че си прикрит комунист
! За лихвите какво искаш да коментираме, мислиш че вечно ще са такива ли ? Така каза и Станишката навремето, "криза при нас няма да има" !
А тази книга специално е аут оф Шели-пространството тотално. Виж как загниват и закъсват подобни дружества на запад, Германия например. Нищо добро освен ликвидация тук. След 5г, дет' се вика: застрахователно дружество дал Бог живот и здравеLast edited by August; 17.08.2024, 16:44.
- 1 like
Коментар
-
Малко и от мен.
Нашата борсичка е крайно неликвидна и е нормално, ако едно дружество привлече вниманието, цените на другите да пострадат - оттам атаките по Шели.
При Атера е подобно. Бизнесите нямат общо, но и двете се приемат за консервативна инвестиция и привличат сходен профил купувачи. За мен моделът там се изчерпа и най-разумно е да го ликвидират, но засега не се чува подобно нещо. Тук, наистина потенциал има, но е в бъдеще време и така от няколко години. Ликвидацията е след 5 години, дотогава много сгради могат да се построят, много метра да се изкопаят, много булеварди да се асфалтират, лихви да се качват, войни да почнат. Та, рискове бол.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Веднага ти отговарям и на двата въпроса - бреф и атера са двата водещи адсиц-а, който има единия, рядко има другия. Поради което са в пряка конкуренция и яхтата прави всичко възможно да крепи там к да рути тук. Твай
колкото до 2008 - да, комунето серГей беше напълно прав: ние наистина бяхме остров на стабилност и щяхме съвсем спкойно и без сътресения да минем кризата. Обаче дойде бх, блокира парите на обръчите ит фирми на комунетара и турците, и разби цялата система през вътрешнофирмената задлъжнялост За себе си беше прав - трябваше да смачка икономически тройната и да създаде икономическите обръчи на герП, за страната обаче не - Ева й се майката. Твай и тук. Други въпроси, нещо за лихвите, ако искаш да обсъдим?Според мен не са в никаква конкуренция с Атера ! А сравнение с Шелли защо правите с колегата Пенмен пък въобще нямам идея ! Предполагам много добре знаеш, че трябва да се сравняват подобни бизнеси от един бранш ! Имам подозрения, че си прикрит комунист
! За лихвите какво искаш да коментираме, мислиш че вечно ще са такива ли ? Така каза и Станишката навремето, "криза при нас няма да има" !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Приличаш ми на Станишката както през 2007г.Всичко при нас е цветя и рози, а ние сме единствен остров на спокойствието !
И ти уж си интелигентен човек, но анализа ти при повечето компании се свежда до яхти, телефони и седене на коленце ! Всичко извън Бреф за теб е това ! Ти ми отговори на базата на какъв анализ сравняваш Бреф с Атера, а за Шелли пък да не говорим ?
колкото до 2008 - да, комунето серГей беше напълно прав: ние наистина бяхме остров на стабилност и щяхме съвсем спкойно и без сътресения да минем кризата. Обаче дойде бх, блокира парите на обръчите ит фирми на комунетара и турците, и разби цялата система през вътрешнофирмената задлъжнялост За себе си беше прав - трябваше да смачка икономически тройната и да създаде икономическите обръчи на герП, за страната обаче не - Ева й се майката. Твай и тук. Други въпроси, нещо за лихвите, ако искаш да обсъдим?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Къдя бря, Здравко, къдя ще идат лихвитеи колко е заемният капитал тук и там? Колко е рентабилността? Колко са пълни? Какви са перЕспективите
те такива неща. Интелигентен човек си, очаквам сериозен анализ от теб, а не ала-бала. Аз съм си казал отдавна таргета и просто го чакам да се случи. И ще се случи, точни заради описаното по-горе - да давам ли пак цените на имотите тук, за да си снетнеш колко следва да е средната дори в момента? А за банковия сектир у нас питай, не е срамно, мога много да говоря, както и за лихвите - тук сме в перфектно здраве, просто трябва да се запълни с още 20% Синерджи и ще видиш и 4-ката доста бързо - въпрос на време, сделки и запълняемост, както и метро, а те безусловно и неуморно се строи и ще е готово след 3 години
Всичко при нас е цветя и рози, а ние сме единствен остров на спокойствието !
И ти уж си интелигентен човек, но анализа ти при повечето компании се свежда до яхти, телефони и седене на коленце ! Всичко извън Бреф за теб е това ! Ти ми отговори на базата на какъв анализ сравняваш Бреф с Атера, а за Шелли пък да не говорим ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Здравко, не влагаш много разум в това, което четеш, но никой не те спира да продадеш акциите си в Брефа и да си купиш от артиите на Шментито! Тони, когото мислех за разумен човек, и той се омагьосал от поръчковите прогнози на платени агенции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Вместо да ми сравняваш мушмули с марули вземи и погледни как са имотните фондове в Америка и Европа, въпреки че в последните месеци имат известно възстановяване ! Виж обезценките им в последните години, разпродаване на имоти от портфолията им. Намалиха или изцяло спряха дивидентите. Някои са със спад в цените на акциите до 70%. В България за момента може би ни спасяват все още сравнително ниските лихви по кредитите, но да видим до кога !и колко е заемният капитал тук и там? Колко е рентабилността? Колко са пълни? Какви са перЕспективите
те такива неща. Интелигентен човек си, очаквам сериозен анализ от теб, а не ала-бала. Аз съм си казал отдавна таргета и просто го чакам да се случи. И ще се случи, точни заради описаното по-горе - да давам ли пак цените на имотите тук, за да си снетнеш колко следва да е средната дори в момента? А за банковия сектир у нас питай, не е срамно, мога много да говоря, както и за лихвите - тук сме в перфектно здраве, просто трябва да се запълни с още 20% Синерджи и ще видиш и 4-ката доста бързо - въпрос на време, сделки и запълняемост, както и метро, а те безусловно и неуморно се строи и ще е готово след 3 години
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Вместо да ми сравняваш мушмули с марули вземи и погледни как са имотните фондове в Америка и Европа, въпреки че в последните месеци имат известно възстановяване ! Виж обезценките им в последните години, разпродаване на имоти от портфолията им. Намалиха или изцяло спряха дивидентите. Някои са със спад в цените на акциите до 70%. В България за момента може би ни спасяват все още сравнително ниските лихви по кредитите, но да видим до кога !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениекое е това от Европа и Америка, дето го няма тук? Интересно ми е и питам сериозноLast edited by Zdravko74; 16.08.2024, 15:58.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Ред и дисциплина, колега + правилаVanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениекое е това от Европа и Америка, дето го няма тук? Интересно ми е и питам сериозно
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар