IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Малее малеее Тони аз мислех,че съм имал доста тук(8К ) а ти и други хора тук ме убихте бе.Браво.Мойте вече са обърнати в АТЕР-и.Пожелавам ви успех,въпреки,че не вярвам да успеете в начинанието си.P.S.Не е препоръка за правилни решения разбира се.
    Успех и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      бе ако решите нещо сериозно, като трябва ще купуваме още(дивиденти идват)! Но за сега не виждам кауза, а само преброяване.
      Малее малеее Тони аз мислех,че съм имал доста тук(8К ) а ти и други хора тук ме убихте бе.Браво.Мойте вече са обърнати в АТЕР-и.Пожелавам ви успех,въпреки,че не вярвам да успеете в начинанието си.P.S.Не е препоръка за правилни решения разбира се.

Коментар

• бе ако решите нещо сериозно, като трябва ще купуваме още(дивиденти идват)! Но за сега не виждам кауза, а само преброяване.
        Last edited by tony1975; 25.03.2017, 21:04.

Коментар

• + 14 000 от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            До тук 13 човека и 460 000 акции. Има и хора, които не са си написали бройката акции но са писали да ги запиша в инициативата.
            А за какво смятате че можем да се борим?
            Аз си мисля за таксата върху кеша а защо не и за таксите върху инвестиции, които не носят доходност?
            Не очаквах, че толкова хора ще пишат честно казано
            Не съм гледал подробности, но по спомен трябваха 75% за промяна на правила и такси та ще прочета пак другата седмица
            Например ако бяхме направили това когато увеличаваха срока на съществуване, можехме да дадем сериозен отпор и да се съгласим под някакво условие за промяна на таксите.
            Аз лично съм много доволен че има достатъчно хора. които се интересуват от парите си, от правата си и от фундамента на акциите които държат.
            Идеята ми беше по-скоро да реагираме на някаква ЕВЕНТУАЛНА несправедливост отколкото нещо конкретно.
            Има и един друг момент. Представете си, че таксите бяха променени и се начисляваха само върху активите носещи доходност.
            Тогава управата щеше да се стреми да обърне целият кеш в нещо което носи някакви пари и нямаше да търси само добри инвестиции а просто каквито и да е инвестиции. Този момент също не е за пренебрегване
            +1
            подкрепям изцяло инициативата
            до кога трябва да се съберат тези 5%?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

. Всичко това го споделям в продължение на мисълта , че сте се стигне и до създаване на Миноритарн Съюз на Хакционерите!!! Само се питам , защо има толкова изявена не съпричастност от пасажерите в лодката???
              Предлагал съм го поне десетина пъти създаване на съюз на дребните и средните инвеститори и спекуланти на БФБ.
              Лошото, е че интересите са ни различни , на инвеститорите едни, на спекулантите други, на различните групи мажовци също а после и лични субективни оценки в предишните години на предложените лица за участие...
              Както в ПФ има различие в интересите и инвестирането също и в дребните,на думи е лесно ,даже и до такса от 50 лв на година стигнахме за наемане на помещение и адвокат ,но всеки бяга от бюрокрацията при оформяне на документите... ......
              Но се надяваме при едно качване на борсата и увеличение на масовката да се пъкне и подобна организация ,защото има много големи проблеми със всички структури на БФБ и мажовците...
              А е лесно една организация с стотици членове да се опълчи срещу някои самозабрамил се мажо....по един сме никои ,КФН има образец любезни писма за да ни пусне по слалома

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Точно този опит наш имам предвид и аз Той на практика си беше успешен. На практика постигнахме каквото искахме а се оказа, че не е трябвало да искаме това и не сме били прави. А за другото, за което говориш и аз съм оптимист. Ще се случи. Само не знам дали в този или в следващият ни живот. Вижда се напредък в мисленето. Все по-малко хора разчитат на късмет. Пътят няма да е лек и къс ама явно това си е нормалното "израстване" на всеки пазар. Аз вярвам, че за да се научим да обичаме, да сме щедри и да уважаваме другите, първо трябва да се научим да обичаме, да уважаваме и да сме щедри към себе си, така както за да се научим да уважаваме и привличаме чуждите инвестиции, първо трябва да се научим да уважаваме своите.

Преди 3-4 години споделих, как преди още 2-3 години съм посетил клуб на ГЕРБ , с едничката цел да дам тон за съдаването на ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНДЕКС , изграден на базата на откритата топла вода "клубна карта" и всеки ползвател да е заинтересован от обратната връзка - получавайки набирателно примерно 3% от осъщиствените покупки през годината и служищи му в края на същата , за расплащане с НАП и РДС. Вид регистрация по ДДС на първо време, и прерастването и, и надграждането с ЗОС , а също и с лична пенсионна осигурителна програма , но без да пренебрегва ЗАДЪЛЖИТЕЛНТА социална!!! Е питам Ви сега - вървят ли в тази посока нещата ;- бавно но вече се залагат в Полит платформи!
                Не съм Т€ Щърк, но се приближавам към него. Всичко това го споделям в продължение на мисълта , че сте се стигне и до създаване на Миноритарн Съюз на Хакционерите!!! Само се питам , защо има толкова изявена не съпричастност от пасажерите в лодката???
                Last edited by inta53; 25.03.2017, 19:59.

Коментар

• Такива сдружения на миноритарните акционери има в много страни и те със адвокати и връзка с институциите отстояват правата на членовете си..Имаше няколко опита в годините, но все някога ще се събере критична маса и ще успеем..

Коментар

С теб имаме малък стаж в тази насока, макар и не успешен! С нарастването на капитализацията на БФБ , ще нараства и интереса, но за това да се изгради миноритарно представителство - ще се случи рано или късно - колкото и да се конкурираме, и в частност да си подминаваме проблемите щом стоят леко в страни от пътя ни! Вярвам че ще има узряване и на трите типажа както си ги разделил. Личните ми наблюдения не са в полза на тезата ми, но пътят е този за развитието на пазара, а другите участници са си го изградили и нашата част съвсем не им е в полезрението!!!
                    Нямате избор момчета, аз може и да не съм сред Вас , но Вие ще си спомняте за тези "нелепости" за момента!
                    Точно този опит наш имам предвид и аз Той на практика си беше успешен. На практика постигнахме каквото искахме а се оказа, че не е трябвало да искаме това и не сме били прави. А за другото, за което говориш и аз съм оптимист. Ще се случи. Само не знам дали в този или в следващият ни живот. Вижда се напредък в мисленето. Все по-малко хора разчитат на късмет. Пътят няма да е лек и къс ама явно това си е нормалното "израстване" на всеки пазар. Аз вярвам, че за да се научим да обичаме, да сме щедри и да уважаваме другите, първо трябва да се научим да обичаме, да уважаваме и да сме щедри към себе си, така както за да се научим да уважаваме и привличаме чуждите инвестиции, първо трябва да се научим да уважаваме своите.
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• С теб имаме малък стаж в тази насока, макар и не успешен! С нарастването на капитализацията на БФБ , ще нараства и интереса, но за това да се изгради миноритарно представителство - ще се случи рано или късно - колкото и да се конкурираме, и в частност да си подминаваме проблемите щом стоят леко в страни от пътя ни! Вярвам че ще има узряване и на трите типажа както си ги разделил. Личните ми наблюдения не са в полза на тезата ми, но пътят е този за развитието на пазара, а другите участници са си го изградили и нашата част съвсем не им е в полезрението!!!
                      Нямате избор момчета, аз може и да не съм сред Вас , но Вие ще си спомняте за тези "нелепости" за момента!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        май ви трябват малко над милион акции, за да може да имате 5% и да искате ОСА... мисля,че с 5%+ имате право да свикате извънредно ОСА и да поставите точки , които да се разгледат.... става малко с рогата напред, но понякога е ок.
                        Не понякога а за мен винаги е ОК. Не е ОК да дадеш на някой пари срещу обещания, които той не изпълнява и да разсъждаваш че това да си поискаш парите или обещанията, или пък да се опиташ да предоговориш условията е "с рогата напред" Все едно енергото да ти набуха 10 бона ток и ти да отидеш и да ги платиш за да не си с "рогата напред"? Аз по принцип съм зодия овен и целия ми живот си е с рогата напред, така че не правя разлика де

Коментар

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ! - за събудената общност , не е за всеки тая работа, но при теб връзва!
                          Ще се радвам да сложиш началото на МИНОРИТАРНА ИНВЕСТИЦИОННА ОБЩНОСТ !
                          При мен са около 10К. но при мен си на пряка връзка , така че съм ти най лесен!
                          Това е трудна работа. Борсата е такова чудо, че всеки участник има различно мнение. Трите основни групи хора са спестители, инвеститори и спекуланти и много често има текучество и преместване на хора между тях Ако мога така да ги класифицирам спестителите искат да не пада цената, инвеститорите търсят доходност и дивидент а спекулантите искат краткосрочно събитие и движение от което да се възползват. Аз самия за сега от този фонд искам дивиденти. Само това ме вълнува. Искам да не гледам цената а да знам че всяка година ще получавам що годе стабилен дивидент. Алтернатива на НИ, купен за наем. Това разбора се не означава, че и аз не бих си сменил мнението в случай на движение на цената или при намиране на по-добра от моя гледна точка инвестиция.
                          И за последно пак и пак и пак. Аз по принцип съм много доволен от мениджмънта тук. От адсиците май само тук и Атера са единствените, които бачкат яко и наистина правят нещо за акционерите си. Разбирам че нещата не стават като с магическа пръчка и смятам че и вие го разбирате. Всяка добра инвестиция има нужда от много време и проучване преди да бъде реализирана. Единственото което ме притеснява е да не стане така, че да стои един кеш 20-30 милиона с много години на който аз да трябва да плащам такси за управление. Затова смятам че е важно да имаме тези 5%. Те ни дават правото да си кажем мнението и да внесем някакво евентуално предложение

Коментар

• май ви трябват малко над милион акции, за да може да имате 5% и да искате ОСА... мисля,че с 5%+ имате право да свикате извънредно ОСА и да поставите точки , които да се разгледат.... става малко с рогата напред, но понякога е ок.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Алонсо, според мен първата и най-важна задача е да се наберат достатъчно хора и брой акции. Редно е тази дискусия да се поддържа перманентно на първа страница във форума. Убеден съм, че след това би се постигнало съгласие относно точките, които бихме искали да бъдат променени. Отново искам да те поздравя за инициативата и да споделя, че гледайки акционерната структура би било много добре /да не кажа задължително/ да се привлече и фонд/ ове.

Поздрави и успех!
                              Това е едно неангажиращо преброяване и вече сме около 650 000 акции. Ако въпросът беше сериозен и належащ, смятам че сред форума ще съберем минимум 5% за да имаме право да внесем някакво предложение. Акционерната структура не знам къде я гледаш. По спомен от докладите имаше само два фонда с по над 5%. Два фонда по 6%, в нас да кажем 6% и в сегашните управляващи да кажем 6%. 25% общо. Останалите 75 нямам идея къде са. Относно фондовете / в които смятам че са поне половината от липсващите 75%/, аз досега не се сещам случай, при който някой фонд да е инициирал някакво предложение. Може и да има такива случаи и да съм забравил. Естествено, че би било полезно първо да се проучи мнението им преди да се внасят някакви нови точки на ОСА. Така бихме си спестили цялата хамалогия ако те гласуват "против". За фондовете в БГ, смятам че всички сме съгласни, че техните усилия са насочени в привличане на капитали. Да управляват не си дават много зор За добро или за зло това е положението за сега
                              Както и да е. Аз мисля, че беше полезно и се чувствам добре, като знам че можем да съберем 5% при нужда. Знаем на какво можем да разчитаме. Благодаря за доверието на всички които ми писаха. Информацията с която разполагам, обещавам да не я разпространявам. Ще си стои на моя компютър и ще я ползвам само за контакти през този форум и евентуално свързана с някакви бъдещи анкети, свързани с пълномощни ако се стигне до нещо по-конкретно.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

бройте ме и мен с 30К ...и сме на кота 510 К
                                с мен ставате 600К :-)

Коментар

Working...
                                X