If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Така е, доста над очакваното и все пак... Тук имаме повишен риск и прoблеми с офис площите за дълъг перид при презастроена Сф. Проблеми с офисите =проблеми с кредитирането, а проблемите с кредитирането са риск при започната сграда за 36млн Е.
п.п.Имам 100бр от много години.
Проблем с кредитрането може да имам аз ако тръгна да строя офис сграда. Ама за БРЕФ си мисля, че ще е въпрос само на условия, не на дали или. Все пак имат голямо самоучастие, един наемател вече и още сума ти активи дето носят доход.
Или инвеститор, който сега закупи акции би получил около 12-13 % дивиденти за около година и един-два месеца. Като след тази година и един два месеца фондът ще има активи за около 200 мил. лв. и кредити за около 47 мил. лв. Казвам това малко на шега, но като се замисля цифрите са реални. Не е препотъка.
Така е, доста над очакваното и все пак... Тук имаме повишен риск и прoблеми с офис площите за дълъг перид при презастроена Сф. Проблеми с офисите =проблеми с кредитирането, а проблемите с кредитирането са риск при започната сграда за 36млн Е.
От дълги години не са ме очаровали тук, но спад със само 5% в приходите и поорязани разходи заслужават похвала! Браво!
А нека уточним, че това са отложени вземания, които ще се видят в следващите тримесечия, тъй че спад реално няма и VBT е написал точно какво се чака и което може да е катализатор в посока нагоре.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
И тук не са добре нещата...не е фрапиращо, но са ударени!
Старите договори си вървят, макар и да отсрочиха едни плащания, но пречи за новите наематели, всеки се ослушва. Ще излезе ваксина есента и резюмираме леко по леко цялата икономика, която страда заради китайският вирус.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Най-рано септември. Ако до края на следващия месец не излезе покана значи може и да още по-късно защото от поканата до събранието трябва да са минали поне 30 дни, поне 1 месец срок. Вероятно текат преговори по отношение на банковия кредит. Много е вероятно затова и да се забави самото ОСА, за да може на него да се гласуват (евентуално) параметрите на бъдещия кредит.
Най-рано септември. Ако до края на следващия месец не излезе покана значи може и да още по-късно защото от поканата до събранието трябва да са минали поне 30 дни, поне 1 месец срок. Вероятно текат преговори по отношение на банковия кредит. Много е вероятно затова и да се забави самото ОСА, за да може на него да се гласуват (евентуално) параметрите на бъдещия кредит.
Mлaдeнoв oбaчe пpизнaвa, чe нaтиcĸът нa ĸopoнa ĸpизaтa e бил yceтeн и oт тexнитe пapтньopи. 80% oт ĸoмпaниитe в пapĸa ca oтчeли cпaд в oбeмитe и пpoдaжбитe cи, ĸaĸтo и зaтpyднeния в пpивличaнeтo нa нoви инвecтиции.
Mлaдeнoв oбaчe пpизнaвa, чe нaтиcĸът нa ĸopoнa ĸpизaтa e бил yceтeн и oт тexнитe пapтньopи. 80% oт ĸoмпaниитe в пapĸa ca oтчeли cпaд в oбeмитe и пpoдaжбитe cи, ĸaĸтo и зaтpyднeния в пpивличaнeтo нa нoви инвecтиции.
Коментар