IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Ще липсаш на форума Груйо! Благодаря за пожеланията и съответно аз също искам да ти пожелая успех във всичко, което ти предстои до края на април!
    Ще паднат рекламите на инвестора, поради липса на трафик във форума.
    Това е в сферата на майтапа :-)
    успех с делата и намирай още малко клиенти за акциите на брефа, за да не изчесне и тук ликвидността.
    и дано дивидента да не пада под 6 ст догодина

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Една стара новина ми попадна, нали се дърляхме за парцела на Бриколаж и колко струва

Полската група за инвестиции в недвижими имоти GTC планира да построи нова офис сграда в София, която ще разполага с 9200 кв.м за отдаване под наем. Това става ясно от консолидирания финансов отчет на фирмата за първата половина на 2021 година.

През юни дружеството Джи Оу Си, чрез което компанията оперира в България, е купило терен 2417 кв.м в "Младост 4" - в близост до станцията на метрото за "Бизнес парк София" и на малка дистанция от своя Advance Business Center II на ул. "Самара" 4.

Новият парцел е с лице към бул. "Александър Малинов", като най-близката пресечка е ул. "Самара" - срещу Академията на МВР. Според Имотния регистър продавач е дружеството "АПД инвестмънтс" с краен собственик Петър Дудоленски, а платената цена - 8.8 млн. лева (4.7 млн. евро).

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа

...
      ...
      ...

Няма да мога да пиша в темата до края на април, така съм решил, затова пожелавам успех на всички и много профит дотогава (по възможност от тази позиция )
      Ще липсаш на форума Груйо! Благодаря за пожеланията и съответно аз също искам да ти пожелая успех във всичко, което ти предстои до края на април!
      Vanitas vanitatum...

Коментар

Една стара новина ми попадна, нали се дърляхме за парцела на Бриколаж и колко струва

Полската група за инвестиции в недвижими имоти GTC планира да построи нова офис сграда в София, която ще разполага с 9200 кв.м за отдаване под наем. Това става ясно от консолидирания финансов отчет на фирмата за първата половина на 2021 година.

През юни дружеството Джи Оу Си, чрез което компанията оперира в България, е купило терен 2417 кв.м в "Младост 4" - в близост до станцията на метрото за "Бизнес парк София" и на малка дистанция от своя Advance Business Center II на ул. "Самара" 4.

Новият парцел е с лице към бул. "Александър Малинов", като най-близката пресечка е ул. "Самара" - срещу Академията на МВР. Според Имотния регистър продавач е дружеството "АПД инвестмънтс" с краен собственик Петър Дудоленски, а платената цена - 8.8 млн. лева (4.7 млн. евро).

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа Общото РЗП е 9200 (или това е офис частта, не се разбира много ясно), т.е. идва по 500 евро на квадрат на новата сграда само за имота - добре ли е?

Отделно, при същите явно са се преместили Модис по някое време - може би затова и напускат Камбаните (или не, ще видим). нямам идея какво и колко са наели и защо - разширяване, местят там някакви отдели, местят се изцяло там? Ако някой има инфо, да драсне, ще съм благодарен. Аз все си мисля, че ще останат в Камбаните, но може и да греша.

Няма да мога да пиша в темата до края на април, така съм решил, затова пожелавам успех на всички и много профит дотогава (по възможност от тази позиция )
        Локацията на бизнес парка и ринг мол-а въобще не е лоша...

Коментар

• Една стара новина ми попадна, нали се дърляхме за парцела на Бриколаж и колко струва

И какво излиза - квадратът до Бизнес парка и на спирка на метро е струвал 2000 евро!!! Ние имаме парцели малко по-встрани от въпросната сграда, от другата страна на улицата (вярно, с много по-кофти положение). Та някои ми се смееха на сметките за 2500 евро квадрат за Бриколажа Общото РЗП е 9200 (или това е офис частта, не се разбира много ясно), т.е. идва по 500 евро на квадрат на новата сграда само за имота - добре ли е?

Отделно, при същите явно са се преместили Модис по някое време - може би затова и напускат Камбаните (или не, ще видим). нямам идея какво и колко са наели и защо - разширяване, местят там някакви отдели, местят се изцяло там? Ако някой има инфо, да драсне, ще съм благодарен. Аз все си мисля, че ще останат в Камбаните, но може и да греша.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Пропускаш може би най-важната част, а тя е че покрай новата сграда, дълговото бреме и разходите за лихви ще скочат осезаемо, като доходността няма как да остане същата, защото дори и новите наематели да коменсират напусналите, предлагаемите площи са много повече отпреди. Казвам го съвсем добронамерено, защото и аз съм акционер тук, но ми е странно как тълкуваш фактите. Също се надявам Мудис да останат, и новата сграда да се понапълни още, но няма да е лошо да сме и малко реалисти понякога. И не, не смятам че менджмънта е толкова лош. Прозрачността също е добра (кое друго дружество прави редовни уебинари), просто не всичко е цветя и рози, и въпросния менджмънт невинаги взема максимално ефективни решения. Оставам дългосрочен оптимист, и краткосрочен песимист за акцията...
            E, аз какво казах? Че в момента е идеално за покупки и ще е така още няколко месеца. Някои колеги не искат да пропускат възможности другаде, затова продават тук с идеята, че акцията ще си дреме така известно време и после ще могат пак да се включат, като вече са реализирали (евентуален) профит другаде. Аз също го обмислях, но се отказах. Мисля, че Модис ще останат, пък ако дойдат и Мудис - още по-добре

Да, площите са повече, да, разходите за лихви ще тежат, да, в момента нищо не е цветя и рози - нито имаме метро, нито имаме пълни сгради, нито имаме продадени големи парцели на добри цени, затова и цената на папира е такава, каквато е. Но метрото е почти сигурно (все още не е на 100%), грипът си отива, Модис може би ще останат, а тех парка най-накрая ще се завърши и ще почне да генерира печалби - 60-65% запълняемост там води до 100% покритие на вноската към пощальоните, нали помните.

Да видим кой ще излезе с по-верните сметки - аз засега пълня тук и не мога да кажа, че съм доволен или недоволен, просто се възползвам от това, което ми дава пазарът
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Оставам дългосрочен оптимист, и краткосрочен песимист за акцията...
              А, ето това мисля и аз!
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Защото ако го съобщат, цените на акцията ще рухнат, затова с 2-3 реда ще го има в следващия отчет. Модис досега ангажира около 2/3 от "Камбаните" и с напускането си ще имаме под 50% заетост на всичките офис сгради! И за тази управленска немощ управляващото д-во си взема далеч нескромното възнаграждение и "дой" АДСИЦ-а с всевъзможни външни услуги!
                Напускането на "Модис", според мен, е калкулирано в сегашната цена. Не очаквам цената да "рухне", както казваш. Това е последният голям договор, който изтичаше. До края на тази година не очаквам нови "лоши" новини. Оставам умерен оптимист и допълвам по-малко. Не е препоръка за ПП на ЦК.
                Vanitas vanitatum...

Коментар

Честно мнение - поздравления. Прав си, моя грешка - гледал съм РЗП, а не отдаваема площ. И пак не се променят останалите факти - Тех парка компенсира и тези, и онези в Бизнес парка - колкото ид а е слабо ръководството, за което до известна степен те подкрепям, в момента получават пари от Бош, а от настоящето тримесечие и от Софтуеър АГ за нещо, което релано не е завършено - постижение си е, не мислиш ли?

Продължавам да си държа на мнението, че още няколко месеца ще може да се пазарува на добри цени, след лятото нещата ще са други (или поне така ми се иска). Затова и продъ;жавам да си купувам тук. А за Модис - ще видим дали съм прав, или не съм
                  Пропускаш може би най-важната част, а тя е че покрай новата сграда, дълговото бреме и разходите за лихви ще скочат осезаемо, като доходността няма как да остане същата, защото дори и новите наематели да коменсират напусналите, предлагаемите площи са много повече отпреди. Казвам го съвсем добронамерено, защото и аз съм акционер тук, но ми е странно как тълкуваш фактите. Също се надявам Мудис да останат, и новата сграда да се понапълни още, но няма да е лошо да сме и малко реалисти понякога. И не, не смятам че менджмънта е толкова лош. Прозрачността също е добра (кое друго дружество прави редовни уебинари), просто не всичко е цветя и рози, и въпросния менджмънт невинаги взема максимално ефективни решения. Оставам дългосрочен оптимист, и краткосрочен песимист за акцията...

Коментар

• На мен лично не ми се връзва след 3 седмици да гласуваме увеличение на таксите и да няма някаква положителна новина.

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение

Къде е този ръст на Софикса с 50% ? При максимум 647 за последните 12 месеца и минимум 488 максималният ръст е около 33% и то преко сили за да нагласим резултата.
                      По-рядко влизам напоследък, сега видях и сега отговарям
                      Софикс започва да расте от 423 през Декември 2020
                      Достига макса 650, скоро през януари 2022
                      От минимума до макса ръстът е над 50%
                      Както вече писах, Грую Груев е сигурно от малккото по-слабо представили се от Софикс.
                      Затова писах че е Контраиндикатор

Коментар

Груйче, погледни Interim Report Q4_2021 final - "Общото РЗП на сградата е 13,205 кв.м., от които отдаваемите офис площи и прилежащи
                        помещения са 9,356 кв.м. Основни наематели в сградата са „Модис България“ ЕООД с 6,312.59 кв.м. ...." Това са 67.5% от отдаваемата обща площ на "Камбаните"!!! Явно си слаб в математиката.
                        Р.S. Това не е заяждане с теб. Продадох разбира се, но си запазих 40К (не съм загубил вяра в акцията, въпреки недоброто ръководство)!. Аз съм от началото тук и усреднената ми цена е около 1.40 лв.
                        Честно мнение - поздравления. Прав си, моя грешка - гледал съм РЗП, а не отдаваема площ. И пак не се променят останалите факти - Тех парка компенсира и тези, и онези в Бизнес парка - колкото ид а е слабо ръководството, за което до известна степен те подкрепям, в момента получават пари от Бош, а от настоящето тримесечие и от Софтуеър АГ за нещо, което релано не е завършено - постижение си е, не мислиш ли?

Продължавам да си държа на мнението, че още няколко месеца ще може да се пазарува на добри цени, след лятото нещата ще са други (или поне така ми се иска). Затова и продъ;жавам да си купувам тук. А за Модис - ще видим дали съм прав, или не съм

Коментар

• Груйче, погледни Interim Report Q4_2021 final - "Общото РЗП на сградата е 13,205 кв.м., от които отдаваемите офис площи и прилежащи
                          помещения са 9,356 кв.м. Основни наематели в сградата са „Модис България“ ЕООД с 6,312.59 кв.м. ...." Това са 67.5% от отдаваемата обща площ на "Камбаните"!!! Явно си слаб в математиката.
                          Р.S. Това не е заяждане с теб. Продадох разбира се, но си запазих 40К (не съм загубил вяра в акцията, въпреки недоброто ръководство)!. Аз съм от началото тук и усреднената ми цена е около 1.40 лв.
                          Last edited by penman; 01.02.2022, 11:14.

Коментар

Защото ако го съобщат, цените на акцията ще рухнат, затова с 2-3 реда ще го има в следващия отчет. Модис досега ангажира около 2/3 от "Камбаните" и с напускането си ще имаме под 50% заетост на всичките офис сгради! И за тази управленска немощ управляващото д-во си взема далеч нескромното възнаграждение и "дой" АДСИЦ-а с всевъзможни външни услуги!
                            Добре, директно питам - продаде ли? Вече цял месец купувам от дребосък, който продава по 2-3-5-10К акции на порции - няма лошо, всеки си има тактика и вЕра, съответно един ще купува, друг ще продава. Но лъжите не са много добра референция - Модис са по-малко от 1/2 от Камбаните - не че е малко, но не е 2/3, а Камбаните осигуряват 35% от приходите на дружеството, т.е. Модис отговаря за около 17% от всички приходи на дружеството - пак казвам, че не е малко.

Да видим какво се е случило досега - имаме нови наематели на по-високи нива в Тех парка за 8000+ квадрата и отпаднали онези смотаните от Бизнес парка с около 3000 (по смомен бяха там някъде) и евентуално Модис с около 6 000. Т.е. тех парка е компенсирал отпадането на Атос тройно и е компенсирал дори и евнтуалното отпадане на Модис - къде е драмата?

Но нека да видим какво да написали и самите Бреф в целите си за 2022:

Проект – „Офис сграда 1 – Бизнес Парк София” – През годината основно
                            усилията на Дружеството ще са насочени към текущото управление на сградата и
                            търсенето на нов наемател за офис помещенията на АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД
                            СЪРВИСИС“ ЕООД.

- Проект – Офис сграда Камбаните - през годината основно усилията на
                            Дружеството ще са насочени към текущото управление на сградата.

- Проект – Офис сграда София Тех Парк – През 2022г. Дружеството ще насочи
                            усилията си основно в довършителните работи по сградата и търсенето на наематели
                            за нея.

Да ти го преведа ли, ако четеш между редовете или и сам ще се сетиш дали Модис са останали? И как да ти кажат дали са останали, или не са останали, като още не са подписали договор за това, т.е. няма нищо черно на бяло, но явно са близо до решение - сам се сети какво може да е то

Разбира се, съвсем възможно е и аз да не мога да чета между редовете и да съм пристрастен (имам доста акции и това е логично), но пък винаги съм се старал да бягам от страстите (освен на тема история) и да разсъждавам логично - скоро ще разберем дали логиката ми е правилна, а междувременно вече купих над 10 000 броя на цена малко над 2 лева - всеки със стратегиите си

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение

Интересно защо няма информация за Модис. Договора мисля изтичаше през март и би трябвало вече да са взели решение. За Атос преди ни информираха, че напускат няколко месеца предварително в отчета.

Коментар

5,5 стинки на акция чисто ми идва провизията за дивидент. За Модис ни дума, ни вопъл, ни стон. Предали са и втория етаж на Бош и ще потекат още кинтички от там, но няма други нови наематели. Засега.

Как беше - всеки сам си преценя
                                Интересно защо няма информация за Модис. Договора мисля изтичаше през март и би трябвало вече да са взели решение. За Атос преди ни информираха, че напускат няколко месеца предварително в отчета.

Коментар

Working...
                                X