IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Поредния глупак взел да дава мнение!
    Аз виждам само и единствено умни мнения от тебе
    Циркаджии набити в адсици, акъла им не стига за повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
      Още доста време ще е бита карта за мен таз хартия.
      Само си жабурите кеша тука стагнирайки
      Поредния глупак взел да дава мнение!

Коментар

• Още доста време ще е бита карта за мен таз хартия.
        Само си жабурите кеша тука стагнирайки

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение

Ок, само ще бъдат завършени около 10 подобни на по-добри локации, една от които срещу нея в следващите няколко месеца. Друга на Цариградско и няколко около Парадайс и центъра.

В допълнение, не знам защо искате допълнително да си погасявате кредита при положение, че return on equity ще падне. Т.е. искате сега да погасявате повече кредит и да плащате на банката при положение, че този кеш може да излезне към вас и да си го реинвестирате както си поискате... Рийтовете по другите държави взимат възможно повече дълг за да увеличат Return on equity, "инвеститорската" общност на брефа искат да погасяват главници и да се набутат да носят рисковете на сградата и да си намалят възвръщаемостта.
          Що поясниш ли как точно може да стане това ?
          (да предположим, че поискаме като акционери да го изтеглим и от ръководството ни послушат)

Аз лично бих предпочел да получа кеш сега, при ниските лихви по дълга. Но как предлагаш това да стане, при положение че (1.) сме АДСИЦ и (2.) приеха оня малоумния закон дето разходите по кредитите намаляват дивидента ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

В случая поддържане на голям дълг с цел по-голям Return on equity е неуместно, защото дружеството се цели да се ликвидира до 2029 г., като фактическите действия по ликвидация вече започнаха. Освободените пари от продажба на активи няма да се реинвестират, защото това противоречи на целта ни - да не се удължава срока на съществуване на АДСИЦ-а. Очевидно при такава стратегия постъпленията от продажби е добре да се насочват към погасяване на задължения, за да не се трупат разходи за лихви, след като няма да се купува нищо друго. Аз конкретно съм тук именно заради очакваната ликвидация, а не толкова заради текущия дивидент.
            Акционерите могат да си ги реинвестират ако не в други по-печеливши дружества в това, това ще се отрази благоприятно и на цената на акцията. Дружеството може да се ликвидира и с дълг, в момента не знам какви са лихвите по кредитите на бреф, но предполагам са ниски така или иначе кредитът е малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение

Ок, само ще бъдат завършени около 10 подобни на по-добри локации, една от които срещу нея в следващите няколко месеца. Друга на Цариградско и няколко около Парадайс и центъра.

В допълнение, не знам защо искате допълнително да си погасявате кредита при положение, че return on equity ще падне. Т.е. искате сега да погасявате повече кредит и да плащате на банката при положение, че този кеш може да излезне към вас и да си го реинвестирате както си поискате... Рийтовете по другите държави взимат възможно повече дълг за да увеличат Return on equity, "инвеститорската" общност на брефа искат да погасяват главници и да се набутат да носят рисковете на сградата и да си намалят възвръщаемостта.
              В случая поддържане на голям дълг с цел по-голям Return on equity е неуместно, защото дружеството се цели да се ликвидира до 2029 г., като фактическите действия по ликвидация вече започнаха. Освободените пари от продажба на активи няма да се реинвестират, защото това противоречи на целта ни - да не се удължава срока на съществуване на АДСИЦ-а. Очевидно при такава стратегия постъпленията от продажби е добре да се насочват към погасяване на задължения, за да не се трупат разходи за лихви, след като няма да се купува нищо друго. Аз конкретно съм тук именно заради очакваната ликвидация, а не толкова заради текущия дивидент.

Коментар

• Щото предстои лихвите да растат, а и ниската задлъжнялост носи стабилност.
                Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
                  Активи за 200 + милиона, а след няколко години и без кредити. Само след два месеца кеш 14-15 мил., при продажба на другия парцел в младост може и 20 мил. кеш да стане.
                  Даже с дисконт 30 % на активите е 4 лв. на акция.
                  Нова сграда като Sinergy едва ли ще бъде започната изобщо в следващите 6-7 г.
                  Като по учебник на Бенджамин Греъм

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
                    Очаквам същото Чичо Манчо 60 % наета Sinergy.
                    И въпрос с повишена трудност - каква ще бъде цената на акцията при 60 % Sinergy.
                    И ще бъде ли погасен частично предсрочно кредита без да има дивидент за 22 г.
                    Оптимистичната ми прогноза е за наети 60% в Синерджи до края на годината, реалистичната ми е за 50% (т.е. да удвоят сегашните). Това са между 8 (при 50%) и 11 хил.кв.м. (при 60%) в новата сграда, плюс новите 1200 в Бизнес парка стават между 9 и 12 хил.m2, които като минимум ще компенсират загубата на Модис и Атос. Това означава, че при 50% запълняемост на Синерджи можем да очакваме връщане на цената в диапазона 2.40-2.50 лв, а може и повече, защото не бива да забравяме сделките с варненския Бриколаж и малкия парцел в Младост. Силно положителен сигнал ще бъде и намиране на нови наематели за Камбаните или продажбата на сградата там. При оптимистичният вариант и запълняемост от 60 и повече процента на Синерджи, не бих се изненадал от цени на акцията около 3 лв. Всичко е в ръцете на мениджмънта. Продажби по останалите проекти - големият парцел в Младост 4, апартаментите в Боровец и имотите във Велико Търново само биха спомогнали в това отношение, защото ще намалят допълнително главницата по кредита. Това са моите краткосрочни очаквания. Желая мир и здраве на всички ви!

П.П. През следващите 2 седмици, поне до Великден, ще се самоогранича, като спра да пиша и да посещавам форума! Все пак наближава Празника на празниците и е добре човек да се подготви в тишина и смирение за него. А ако някой от вас, колеги, може и желае да отдели дори петаче за благородна кауза, сега е момента и има много възможности да го направи! По-малко си губете времето в излишни спорове, повече време отделяйте да обичате и да помагате.

Светъл празник!
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Около Парадайз вече няма кьорав свободен терен. Бул. "Черни връх", заедно със "Сребърна и околните са ужасно претоварени. Може в момента да са вървежни, но моята компания търсейки голям офис преди 3г. ги зачеркнахме като местоположение. Паркоместа няма, почти никакви, а малкото налични се предлагаха тогава за по над 150 евра на месец. Синерджи-то е с перспективна локация, въпросът е кога ще допълзи метрото. Вместо да даваме милиарди за измислени "зелени" проекти и батерии, да бяха налели пари в свързване на трите диаметъра по периферията (както е отбелязал колегата, метрото е бързо, но недостатъчно, най-вече предвид сегашната незавършеност). Оставам умерен оптимист и очаквам, че метростанция до Синерджи ще се появи по-скоро през 2026. Това дава известен прозорец да се дозаредя с акции тук. И аз като колегата съм раздвоен - хем искам да расте, хем ми пречи да пълня Всички писания срещу акцията ги възприемам по-скоро като нескопосан словесен опит да се намали цената, а когато това временно се случи, не пропускам да пълня. Имам доста.
                      Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Локацията на имотите е отлична. Специално на Синерджито е не само отлична, ами невероятно добра. Останалите са си съвсем ОК.
                        Колкото до войната - възможно е да се преместят доста аутсорснати бизнеси от Украйна в България. Така че не е ясно дали е негатив в този аспект. После България е в НАТО и това има значение - и като безопасност и като инвестиционен избор. Та ще гледаме мача. Аз съм в много странна позиция - понеже имам акции. Хем ми се иска да се вдигнат, хем ми се иска да паднат, за да взема на по-ниски цени. Абе няма угодия .

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                          Чич Манчо,точно локацията си объркал.Да бе взел някъв имот или офис по Белия Свят,сега щеше да си доста по-богат.
                          Тук локацията ти е 200км от военни действия със съществуващ риск ,тези действия да дойдат и насам.Как да стане
                          Парите обичат тишината
                          Какво да ти кажа колега? И пандемията и разрастването на войната (защото тя не избухна сега, а преди 8 години) трудно можеха да бъдат предвидени, особено първото. Класически черни лебеди. Украйна не бе първият случай, когато Русия създава, а след това "замразява" военен конфликт, "разпалването" на който при нужда да бъде използван, като лост за натиск и влияние. Но и в Приднестровието, и в Северна Осетия и Абхазия никога не се стигна до тази тотална война, която наблюдаваме в момента. А ако този конфликт се проточи или ескалира допълнително, тогава ще е без значение кой къде и в какво е инвестирал. Бъди здрав!

П.П. И един съвет накрая. Най-добронамерено ти препоръчвам да бъдеш по-сдържан, по-позитивен и конструктивен в споровете, които водиш тук. В повечето случаи излишно дразниш и провокираш колегите. Излагаш себе си.
                          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Очаквам същото Чичо Манчо 60 % наета Sinergy.
                            И въпрос с повишена трудност - каква ще бъде цената на акцията при 60 % Sinergy.
                            И ще бъде ли погасен частично предсрочно кредита без да има дивидент за 22 г.

Коментар

• Значи Бизнес Парка и Парадайс? А какви са цените на земята там? Предполагам, че търсенето на парцели отдавна е изстреляло цените им в извънземна орбита. Аз също харесвам много Бизнес парка, въпреки че е в периферията на града и ако трябва да пътувам (дори с метрото) от Люлин не е съвсем ОК, но районът е добре уреден, има си всичко. При положение обаче, че вече управляват една сграда в този район (~7000 m2) и Камбаните в близост (~10000 m2), според мен не е много добра идея да строят трета, при това огромна сграда с 35000 m2 РЗП. Парадайс е съпоставим с Тех Парка като локация. Разположен е на по-централно място, близо е до Южния парк, но пък ние сме в близост до основна пътна артерия отвеждаща лесно в посока изток-запад и на крачка от летището. Предполагам, че за шефовете на фирма, командироваща и приемаща командировани от чужбина това е безспорен плюс. Според мен БРЕФ направиха добър избор с Тех Парка и това в най-скоро време ще се потвърди от скоростта, с която се запълва сградата. Лично моите очаквания са за минимум 50-60% запълняемост на Синерджи до края на годината. Дали съм прав, времето ще покаже.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Активи за 200 + милиона, а след няколко години и без кредити. Само след два месеца кеш 14-15 мил., при продажба на другия парцел в младост може и 20 мил. кеш да стане.
                                Даже с дисконт 30 % на активите е 4 лв. на акция.
                                Нова сграда като Sinergy едва ли ще бъде започната изобщо в следващите 6-7 г.
                                Като по учебник на Бенджамин Греъм

Коментар

Working...
                                X