If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Все пак това са маломерни апартаменти и никак не са просторни за клиентите. Но стават за сам човек или двойка без големи претенции.
И ремонтът и обзавеждането ще се избият за 4 години, по мои сметки.
15 000 лева ми е целия ремонт с материалите, мебели Виденов и електроуреди горение. Ама 90% си го правих сам, ако ти го прави фирма ще са други цените. Смисълът обикновенно идва след няколко години, но с цените в момента не знам кога ще дойде
Като гледам броя изтрити постове явно съм пропуснал снощната веселба. Иначе с имотите в София не са добре нещата- последната маломерка която взех беше януари месец- епк в Света Троица 40 реални квадрата за 70 000 евра за тотален ремонт, този месец приключеам ремонта. Вчера ми звъня едно брокерче да ми предлага същата квадратура панеляк в Люлин 2 за 85 000 евра
Има ли смисъл от отдаване при тези цени?
Все пак това са маломерни апартаменти и никак не са просторни за клиентите. Но стават за сам човек или двойка без големи претенции.
И ремонтът и обзавеждането ще се избият за 4 години, по мои сметки.
Като гледам броя изтрити постове явно съм пропуснал снощната веселба. Иначе с имотите в София не са добре нещата- последната маломерка която взех беше януари месец- епк в Света Троица 40 реални квадрата за 70 000 евра за тотален ремонт, този месец приключеам ремонта. Вчера ми звъня едно брокерче да ми предлага същата квадратура панеляк в Люлин 2 за 85 000 евра
няма никаква технология неизвестна - всичко е кал , редене , мазане - все първобитни похвати
Ха-ха, викаш строителството проста работа. Копат трапове с багера, мятат на око тухлите, маат как да е с мистрията, бъркат с лопатата, и то там няма какво да се обърка щото няма сложни технологии...
Дано да е така.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Първоначално изпратено от два_таралежа
Само за информация на перононаселението: Мой колега се назлъндисваше миналата година на една къща в Кичево когато беше обявена за 155К Евро, днес е подписал предварителен договор за същата тази къща на 200К евро. Това е положението, който чека, ще купи, ама по-скъпо. И сега ВСЕ ОЩЕ е изгодно да се купуват имоти. След година-две къщето на моя колега ще струва поне двойно.
-----------------
У дома повече не щем да чуем за творенията на българския инженерен гений...
няма никаква технология неизвестна - всичко е кал , редене , мазане - все първобитни похвати
Първоначално изпратено от два_таралежа
Само за информация на перононаселението: Мой колега се назлъндисваше миналата година на една къща в Кичево когато беше обявена за 155К Евро, днес е подписал предварителен договор за същата тази къща на 200К евро. Това е положението, който чека, ще купи, ама по-скъпо. И сега ВСЕ ОЩЕ е изгодно да се купуват имоти. След година-две къщето на моя колега ще струва поне двойно.
-----------------
Колегата ти се е набутал яко. Да си купи мейд ин бг тухли за 200 000 евра - това е възможно най-глупавия ход...
У дома два пъти сме правили грешката да купуваме български неща(мейд ин бе-ге), и повече не искаме да повтаряме тази грешка.
Единият път бащата си купи българска тенджера - скапа се още на първото готвене. Пък уж беше скъпичка.
Вторият път си купихме българска автоматична лампа(такава, дето се включва при движения) - при разопаковане от кутията въобще не проработи... оказа се счупена още от завода.
И си мисля, като не можеш да направиш една проста лампа, къде си тръгнал да ми строиш жилища...
У дома повече не щем да чуем за творенията на българския инженерен гений... Който иска да рискува. Творенията на българския строителен гений сигурно са абсолютно същите....
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Аз се чудя какво толкова е станало, че се заядоха с нас и нашите кирливи милиончета цък? Че то баш перачниците са в сърцето на Европа - Люксембург и Швейцария, даже от тази държава беше председателя на ЕС, а един друг перач в момента е шеф на ЕЦБ.
Ти наистина ли живееш в чужбина? В смисъл, живееш и работиш извън бг и си денонщно в тази тема, бг имоти, икономика, политика, без почивка. Евала.
Имам си “българските” периоди. Понякога не влизам по 5-6 месеца. Ма когато влезна ти си винаги във форума, а разправяше , че живееш по разни топли места … само никовете сменяш
Абе или са сменили стратегията или не са дошли заради заплатите. Да се отвори нов офис, да се подготвят юридически нещата, да се намерят хора, проекти и т.н. е скъпо нещо та затова си мисля , че не е заради заплатите. Освен това се изнасят в Холандия, не ги слушай какво говорят за Индия. Оше миналата година, веднага след като се изока Росето, казаха, че ще разширяват офиса в Амстердам с 1000 човека. Холандия баш е с едни от най-високите заплати в Европа. Това да закривеш офис в най-евтината страна в ЕС и да го преместиш в една от най-скъпите говори много за провала на политиката на ниските разходи ( ако е било това). Има и други фактори, които са си директно свързани с България. Мисля , че Август 2023 ни вкараха в списъка за пране на пари. На мен ми се стъжни , макар че вече почти се бях изнесъл та трябваше на пожар да закривам сметки, сметай какво е за компания като Uber да се чуе, че имат развоен офис в държава в списъка с перачки ... не ми се говори какви проверки почнаха след Август щом се види БГ адрес, па дори да е само място на раждане. То в България може на никой да не му дреме че Пеевски и Владко Горанов са в Магнитски и са оше в политиката, ма света мисли по-различно.
Аз се чудя какво толкова е станало, че се заядоха с нас и нашите кирливи милиончета цък? Че то баш перачниците са в сърцето на Европа - Люксембург и Швейцария, даже от тази държава беше председателя на ЕС, а един друг перач в момента е шеф на ЕЦБ.
Коментар