IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
    ... Март - Април ще почнат статии колко е скъпо да спестяваш и къде какви са таксите.
    Статия първа:

https://www.segabg.com/hot/category-...pestyavaniyata

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
      Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
      Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
      Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
      Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
      Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
      Нито старата тухла, нито панелът, нито ЕПК-то са на реални квадрати. Това много добре го знаеш, само се правиш на гръмнат за пореден път.
      В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
      На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.

Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.

В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
      За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.

Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
      За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.

Коментар

• https://www.facebook.com/groups/kvar...5422850738218/

Нещо зачестиха спешните продажби ,напоследък...

СПЕШНО Продавам в София,квартал Надежда(бивш Връбница 1) 42 квадрата преустроена на двустаен Гарсониера. Самостоятелна кухня (бокс) 2 стаи и просторна баня с тоалетна. Разположение Югозапад. Блока срещу Лидл и до Кауфланд и Фантастико (блок 328) етаж 6 от 7 . Целия апартамент е на теракот и фаянс. Нова алуминиева дограма,ТЕЦ,САНИРАН! Апартамента се продава много изгодно поради изгоряло капаро от купувачи. Без комисионни и разходи. Цена 35000 евро плюс разходите по прехвърляне. Има всички нотариални актове оригинал ,всички необходими документи са извадени вече( УВТ,оценка, схема) Директно се продава без капариране. САМО ЗА КУПУВАЧИ С НАЛИЧНИ ПАРИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Охоо, аз оттогава на два влака се качих още.
          Да потънеш два пъти по-бръже

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

За безаварийно каране е бе балък Тук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700 Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха!
            Е то остава и с каруцата да блъснеш някой :-) Успееш ли тогава ще те призная !
            А застраховка за кончето да не ходи в съседските ягоди и да ги опасе сключил ли си ? :-))))

ПП Т.е. Нормалната стартова цена / средна/ е някъде между 8 и 10 пъти повече от у нас.... Нормално всички услуги в Германия са така....

ПП2 За вода разбрах че не плащаш, а за канал плащаш ;ли или имаш дупка в двора ? :-)
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Крети, шапка ти свалям ! След като за вода не плащаш, количката с 50 евро не стига и трябва вртора, с 500 евро 4-ма цял месец в Италия , сега и за ГО утрепа рибата
              https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
              Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)
              За безаварийно каране е бе балък Тук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700 Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха с 280 коня кола за 8 хил евра! Тук каруци няма, та като дойдеш с твоята, ще те наместят в застраховките някъде между ролковите кънки и скейтборда!
              Last edited by redcretin; 15.02.2021, 21:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Какво ще правиш с толкова вода, ще пълниш олимпийски басейн ли? Тук никой не плаща вода, влиза в Небенкостен (дето са и за ремонти и алейки), над 80 евро на човек никъде не съм виждал такива. Аз плащам 80 ток и не живея сам, газ е малко повече 90-100, ГО 200 евро и т.н. - айде ти да не ги пишеш ей така щото си само един посран зрител
                Крети, шапка ти свалям ! След като за вода не плащаш, количката с 50 евро не стига и трябва вртора, с 500 евро 4-ма цял месец в Италия , сега и за ГО утрепа рибата
                https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
                Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Значи моите числа са преиначени, а твоите не са, така ли?
                  Намери ми една оферта в Люлин на цена 800 върху реалните квадрати! Със скица на стаите и площ на всяко помещение без стени и без да броиш терасите.
                  Например 70 квадрата светла площ в Люлин за 56.000 Евро. Хайде да видим.

Нещо от този сорт:
                  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6dm8mt&f1=1

Тук например квадратите са 48,7, а цената е 1053 на квадрат. При това не забравяй, че говориш за средна цена 800, т.е. реално по-големите дупки трябва да са по 600 примерно.

В кварталите които ми харесват (и конкретно малката част от тях) повтарям са по 4000 и нагоре цените.
                  Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
                  Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
                  Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
                  Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
                  Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
                  Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение

Не,не си сбъркал цените на водата.Ето инфо. Всъщност варира между 6,94 и 7,23Евро за кубик на месец. https://www.statistik-bw.de/Umwelt/W...sserpreise.jsp
                    Мерси Никол, Явно е така както и предполагах Жонката ОТНОВО послъгва УМИШЛЕНО :-) Не разбирам какво ще спечели от това :-)
                    Прочетох набързо 2-3 статии в нета на Английски от Немски не отбирам, та се оказа, огромна забава с водата.... Освен двойната такса канал спрямо цената на водата / има ли водомер на канала ?/ всяка община е с различна цифра.... рекорда е 55 евро за кубик в една.....не 2, не 7 , а 55 :-))) УАУ !
                    Но скъпият канал обяснява защо във Франкфурт имаше открити пикални ....и навсякъде беше леко ароматизирано... Явно пестеливият Немец предпочита навън да върши работа от скъпото вкъщи....:-)

Коментар

• https://www.economic.bg/bg/a/view/by...-pyt-ot-2016-g

Инфлация,инфлация и накрая ...дефлация.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        за мен се смешен и жалък целият този сетъп - кой какво бил казал... важно е кой какво е купил, какво е продал, какво е постигнал и как се чуства.
                        А не Берти, форума е място за обмяна на мисли, които се предават с постове. Кой какво е казал е единствения начин за проверка във времето и изграждане на доверие към автора, като делата (купил/продал) могат да подсилят доверието (казва и прави същото, skin in the game) или подкопаят (казва едно прави друго).

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
                          Илюстрация колко е непродаваем центъра дори под 1300 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...60518270763405
                          Всички дето чакат на 1800 и нагоре да си правят сметката. Направи х си труда да преброя тристайните в центъра днеска отвъд лимита на имот.бг, стигнах до 1500 и се отказах. Сещай се како, както казва Седларов.
                          Това са големи апарти в сграда без асансьор. И да има е от онез тесничките дето тръгваха с 1 стотинка.
                          За ремонт всичко. Представи си къде ти отива цената след ремонт. И остава в стара сграда. Ще се продава когато за същото в друга сграда трябва да броиш по 2500€.
                          Last edited by bulgarian lev; 15.02.2021, 19:37.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Уроците са живи в wayback machine https://web.archive.org/

Един бърз цитат на счетито от средата на 2017

https://ibb.co/crp3D90
                            Охоо, аз оттогава на два влака се качих още.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение

Ти си продал на дъно' тва е ясно' за тва и този вой по луната от няколко години
                              Я посочи един пост където съм се оплаквал ...
                              Все на такова дъно да продавам. Ако си забравил ТАКИВА ВИСОКИ ЦЕНИ И СЕГА НЯМА 1200€ суха река или хаджи димитър за 50г тухли

Вид имот: 2-СТАЕН,
                              Под райони: ХАДЖИ ДИМИТЪР, СУХАТА РЕКА,
                              Особености: Тухла
                              Година на строителство: до 2000 г., Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,

Средна цена на имотите в извадката: 67312 euro
                              Средна цена на кв.м: 1044 euro.

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Илюстрация колко е непродаваем центъра дори под 1300 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...60518270763405
                                Всички дето чакат на 1800 и нагоре да си правят сметката. Направи х си труда да преброя тристайните в центъра днеска отвъд лимита на имот.бг, стигнах до 1500 и се отказах. Сещай се како, както казва Седларов.
                                Last edited by X_Y; 15.02.2021, 17:53.

Коментар

Working...
                                X