Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Прекрасно е, че имаш подобни опции...има и друг плюс на своето, който номадите от пероните не отчитат . Забравяш за куфарите..Гърция, Турция, Тунис, Кипър, познатите дестинации на съвременните парвенюта, хайде тръгни, без куфар. При мен схемата е много проста, по сандали и къси гащи с документи, ключове, телефон и книга с кратка разходка до гара Подуяне (10 минути). Влак до гара Бургас. После още една разходка (15 минути) до в къщи. Там си имам всичко необходимо. Не се състезавам по магистралата с тирове и всякакви лумпени...рахат пълен
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Аз самия ще почивам чак Август месец и то една седмица за цялото лято. И като отида във Варна няма да изкарам някой от наемателите да спя в апартаментите, а ще си отида на къщата на село или на хотел ако решим да драсне на някъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
имах предвид да и се нарадаваш една две години,а после и за другите, но ти си знаешОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колега, как е при теб положението, дали търсиш още имот или намери?
Около мене има познати които взимат, но цените са по-високи дори от на Морския. Свърши евтиното.Last edited by Bad_Bear; 24.07.2024, 22:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеСтига сте плашили Морския, щом банката не вижда риск, значи такъв няма. Точка.
Коментар
-
Правим по-висока оценка, за да изтеглим по-голям кредит и да стигне за ремонта, като със собственика/строителя сме се разбрали за което. Иначе себе участието си е 10% от 350к евро плюс 4% за нотариалната такса и данъка. По-добре излиза отколкото потребителски и обслужваш един общ кредит. След година като го ремонтираме, ще го рефинансирам на по-добри условия в банката, която ме спечели. Относно вноските- месечните си ги делим, като преждевременното погасяване ще идва от мен основно, освен ако жената не изскочи с нещо по-голямо, но продаване на имоти или ипотекиране, за да се купи пасивен актив като апартамент за живеене, не си заслужава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тоест самоучастието е само проформа за пред банката...Реално то се връща обратно при теб, след като усвояваш повече от цената на сделката...Реално плащаш само тези 4% такси с налични средства...Строителят получава общо 385к (35 от теб и 350 от банката) и ти връща обратно 85к с които да правиш ремонта...
Доста странни схеми. Целта на самоучастието е да намали риска за банката...а тук става точно обратното - ти не влагаш никакъв собствен капитал. Дано банкерите знаят какво правят и ти също, че малко ми понамирисва цялата работа.Просто при по-големи кредити, банката финансира до 80% от пазарната оценка и затова трябва да я напомпаме максимално.
Коментар
-
Много добре! Албена ми е един от любимите курорти. И аз смятам да си взема нещо на първа линия някой ден, за да се пенсионирам там, ама още много има дотогава хахаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Берти, аз бях два пъти там. За Джулая на 1-3 Юли и миналата седмица уикенда. Харесаха къщата ми и после още едни се закачиха от друг общ познат. Не ми се ше да ги връщам, още повече излизат разходи за поддръжка такива за малки подобрения. Няма да ми се наруши почивката, защото в края на Август, даже Септември, че и Октомври (в тая жега сега не ми се и ще много да ходя) съм там, даже имаме личен празник който смятам да полеем там. Да, не беше чланувано, но съгласи се, къщата си е предимно за мое ползване.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Още не съм, но ще стане 100%. Сделката е на 2370е на кв за апартамента конкретно, като не включвам вътре двора като квадратура. Не е PAV.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Значи още не си сключил окончателен договор с банка?
На каква цена на квадрат ще е сделката?
PAV ли е строителя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Разликата знаеш ли къде е? Че аз до 60 годишна възраст ще свърша още 100 неща и в личен, и във финансов, и в аспект касаещ забавления и пътуване. Докато ти до 60 има да клечиш с молив в ръка и все сметките ти няма да излязат. А и едва ли си на 30. Тогава би могъл да поклечиш малко.
- 1 like
Коментар
Коментар