IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Браво, колега! Хубаво е да се затвори цикъла само с познати. Къде ти е къщата?
    Вилна зона Фиш-Фиш, на пешеходно разстояние от плажа долу и още малко до Албена. Със 180 градуса гледка към морето, Албена и Златните чак.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Как вървят в момента оценките? Имаше ли нужда да говорите с оценителя да завиши оценката? Ако не е тайна каква оценка му направиха и на каква лихва изтегли ипотека?
      От Уникредит ни дадоха 3.200 на кв. сега се борим за 3.500 от ОББ, защото миналата седмица са дали такива пак за Белия квартал. Иначе разбира се, че има нужда да се говори с оценителя, но и не трябва да се прекалява ако работиш с външен, защото от самата банка ще ти го преразгледат оценяването и на пук някой път дават занижена оценка, а някои хора това много ги бърка, защото нямат да извадят кеш и горят с капаро, като се развали сделката. Лихвата е 2.18, а ГПР-то е 2.21 но без застраховка живот, която е още 230 лв на месец и ще я плащам задължително. В ОББ са най-добрите условия в момента, ако гледаме ГПР-то, че в Уникредит набъбва до 3% с всичките му чудесии.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten

унимуни е недоклатен бот
        Commercial Property Stress Forces Blackstone Mortgage REIT to Cut Dividend
        • BXMT to repurchase $150 million shares to blunt dividend news
        • Muddy Waters’ Carson Block shorted the trust in December
        https://www.bloomberg.com/news/artic...omepage-europe

Deutsche Bank Real Estate Woes Spoil Party for European Lenders
        • Lender says it was too optimistic about commercial real estate
        • Santander, UniCredit lift revenue goal after beating estimates
        https://www.bloomberg.com/news/artic...omepage-europe
        Last edited by unimog; 24.07.2024, 21:52.

Коментар

Правим по-висока оценка, за да изтеглим по-голям кредит и да стигне за ремонта, като със собственика/строителя сме се разбрали за което. Иначе себе участието си е 10% от 350к евро плюс 4% за нотариалната такса и данъка. По-добре излиза отколкото потребителски и обслужваш един общ кредит. След година като го ремонтираме, ще го рефинансирам на по-добри условия в банката, която ме спечели. Относно вноските- месечните си ги делим, като преждевременното погасяване ще идва от мен основно, освен ако жената не изскочи с нещо по-голямо, но продаване на имоти или ипотекиране, за да се купи пасивен актив като апартамент за живеене, не си заслужава.
          Как вървят в момента оценките? Имаше ли нужда да говорите с оценителя да завиши оценката? Ако не е тайна каква оценка му направиха и на каква лихва изтегли ипотека?

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Ако си на 30 е така, но на 60 за кога да отлагаш?
            При положение, че за един отложен сезон, може да си позволи целия друг да не пипва работа, защо не. Ама той доктора не е от тия, където ще стоят без работа и ще люпят семки по цял ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Е, що да не изкарва и пари от сезона, а и той сам да ползва. С него сме работещи хора, не е нужно или по-скоро не му е дошло времето да сме в целия сезон по морето. Аз лично засега бях 9 дни, за целия сезон може да не съм повече от 20.
              Аз самия ще почивам чак Август месец и то една седмица за цялото лято. И като отида във Варна няма да изкарам някой от наемателите да спя в апартаментите, а ще си отида на къщата на село или на хотел ако решим да драсне на някъде.

Коментар

Отложеното удоволствие е най-сладко
                Ако си на 30 е така, но на 60 за кога да отлагаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

да разбирам ли, че мечтаната почивка в собствена къща на морето се отлага и някой друг ще се радва

лев,
                  ти нали си търесеше 'къще' за тебе? ... айде пак хан... за три бона (или 9000 все тази) ли си?
                  Отложеното удоволствие е най-сладко

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да ми честитят момците с дисагите...къщата ми на морето вече е заета на 100% от днес до 26ти Август, без да съм обявявал даже в публичното пространство. Даже малко ме е яд, защото имах две посещения планувани аз лично за по ден-два. Но ще спя при съседа Таралежа ако се наложи. Но...по 600 кинта на ден за първите които изпълват всяко легло и после са 6 човека по 100 лв на спалня (300 лв на нощувка) - да смятат кибиците що си взех къща на брега на океана.
                    Браво, колега! Хубаво е да се затвори цикъла само с познати. Къде ти е къщата?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ако ще ги изплащате тези 350к Еуро за 6 години, идва вноска от около и над 5000 Евро месечно според лихвата. С нейните 3000 лева как ли ще плаща наравно с теб?

Освен това ти сподели, че всичко сделката е за 300к. Как така хем самоучастие, хем и 350к кредит? Да не би да си ипотекирал и някой друг, твой имот?
                      Правим по-висока оценка, за да изтеглим по-голям кредит и да стигне за ремонта, като със собственика/строителя сме се разбрали за което. Иначе себе участието си е 10% от 350к евро плюс 4% за нотариалната такса и данъка. По-добре излиза отколкото потребителски и обслужваш един общ кредит. След година като го ремонтираме, ще го рефинансирам на по-добри условия в банката, която ме спечели. Относно вноските- месечните си ги делим, като преждевременното погасяване ще идва от мен основно, освен ако жената не изскочи с нещо по-голямо, но продаване на имоти или ипотекиране, за да се купи пасивен актив като апартамент за живеене, не си заслужава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

Тези детайли малко променят картинката. Както и да е, успех в начинанията.

ПС: Ако пожелаеш ще ти споделя едно видео за една подобна история на твоята, която не приключва добре. Не казвам, че натам си тръгнал и на никого не го пожелавам, но е хубаво да знае човек какво се случва по света и какво може да очаква.
                        Отворен съм за всякакви съвети! Прати, може да науча нещо ново.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

да разбирам ли, че мечтаната почивка в собствена къща на морето се отлага и някой друг ще се радва

лев,
                          ти нали си търесеше 'къще' за тебе? ... айде пак хан... за три бона (или 9000 все тази) ли си?
                          Е, що да не изкарва и пари от сезона, а и той сам да ползва. С него сме работещи хора, не е нужно или по-скоро не му е дошло времето да сме в целия сезон по морето. Аз лично засега бях 9 дни, за целия сезон може да не съм повече от 20.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

така се започва - първо ще излязат за малко , а после - изобщо

не може да се движи икономика чрез препродаване

колкото по- бързо се осъзнае , толкова по- добре , а банките трябва да спрат кредитиране на вторичния пазар , като начало
                            А, когато ви образовахме с Дюри и таралежа, че хубавите оферти, ще ви ги издърпат с килимчето изпод крачетата, не вярвахте нали...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n4197730[/ATTACH]
                              А, как се радваше фауната от перона доскоро, като имаше спадове под 1800

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да ми честитят момците с дисагите...къщата ми на морето вече е заета на 100% от днес до 26ти Август, без да съм обявявал даже в публичното пространство. Даже малко ме е яд, защото имах две посещения планувани аз лично за по ден-два. Но ще спя при съседа Таралежа ако се наложи. Но...по 600 кинта на ден за първите които изпълват всяко легло и после са 6 човека по 100 лв на спалня (300 лв на нощувка) - да смятат кибиците що си взех къща на брега на океана.

лев,
                                Last edited by bertram; 24.07.2024, 20:48.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X