IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Демек, убавите работи са станали по-недостъпни за богаташи като теб. Не вЕрвам ...соц. неравенството се увеличава според Стиглиц. ББД ще реши много проблеми, но единствено рентиерите ще имат частична свобода при new order..
    Богаташи са тези с годишни доходи над милион евро. Аз не съм богат, заможен съм - имам приличен доход, който при разумно харчене може да ми осигури нормално съществуване + премерен лукс и различни удоволствия, които не са задължителни по принцип.

Средният Софиянец със 2000-3000 лева бруто пък е беден като мишка и има най-лош стандарт на живот в целия ЕС (сравнен пак със средната класа в другите страни), само че се е хвърлил да тегли 30-годишни кредити като луд и да купува имоти. Подобен идиотизъм няма другаде по света.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

За 270К не са го продали години, а сега му искат 500К. Яко а ? Дали на собственика му пука кога ще се продаде как мислиш ? А как е направен на мен не ми харесва. ...., а за лукс е несериозно да се говори....
      За другите неща виждам правилно се ориентираш.... Имаше апарт обявен от сграда в която имам нещо ....няма как да го пусна тук . Продаваха го поради нужда от по-голям без да има проблеми по него, което е рядкост при вторичните продажби на ново....На мен ми беше скъп, питах Левчо и на него му беше скъп, и на съседите им беше скъп / първо там го обявиха/ . За него чаках 25% оф.... не за Диневи на булеварда.... Цената ти е ясно, че не е 2000 , а повече....
      На обява замина за нула време... лакти и опашки....Това е положението....На мен ми изглежда направо безнадеждно...
      Ти не гледай колко му искат а колко му дават. В същонст така се оценява функциониращия пазар - колко ти спреда. Спреда определено се влошава, и това застрашава банковата система. Ако имахме централна банка или някакъв надзор над пазара досега да за пуснали допълнителни обезценки за ипотеките.

Иначе не знам вие как сте ама аз като видя такъв интериор веднага почвам да смятам къртененето и редизайна колко ще ми излязат. А тая локация не ми е интересна по-принцип и ако нямам честа работа в офиси там не виждам какво за какво може да послужи. Предполагам само работещи в по-интерените обекти наоколо имат интерес.

Относно спекулацията колко яко било... До края на година еуфорията ще утихне много. След цяла година комуникация с мазни лъжливи и крадливи брокери много хора се измориха и предпочитат да са бездомни от колкото да си подарят трудно-изкраните пари на гадните търтеи. В Щатите и Англия излизат месечни справки за сделките, вече пикът на интерес мина от 2 месеца даже. И тук е така, само дето няма данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Прав си, сега прочетох целия текст- за 10 години е въпросния гпр 3.31. Явно им е подвеждаща рекламата Но пак е стъпка в правилната посока
        Хахахахахахахахахаха, Митьо ММ /маломерка до метро/ чак сега прочел клаузи по 2бр. ипотечни кредити

Коментар

Прав си, сега прочетох целия текст- за 10 години е въпросния гпр 3.31. Явно им е подвеждаща рекламата Но пак е стъпка в правилната посока
          Малко ли е да е фиксирана на 3.31 за 10 години, като тук ми обясняват как до месеци лихвите ще ги вдигнат до не знам колко си. Дали банката е толкова тъпа да дава такава фиксирана лихва и примерно след 5 години да дава 5% по депозити ?! А дано ама надали....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Колко (фалшиви брокерски) квадрата купува една заплата се омаловажава от факта, че по-високата заплата отива главно за покриването на скочилите разходи за основни нужди (или най-малкото за леко повишаване на жизнения стандарт):

- Ако бай Гошо е получавал 700 лева през 2008 година, а сега е скочил на 2000, то поне половината от тези 1300 разлика отиват към Топлофикация, Чез, Кауфланд и подобни заради по-високите цени. С останалите дребни стотинки бай Гошо все пак успява да консумира повече, т.е. от живот в тотална мизерия преминава към живот в бедност. Нито 2008, нито 2021 бай Гошо може да си позволи апартамент, така че сметката е излишна.

- Ако бай Тошо е получавал 2000 лева през 2008, а сега е скочил на 6000 лева, нещата изглеждат по различен начин. Лошото е, че Гошовците са над 90% от Българите. Другото лошо е, че банките раздават купища пари именно на тези Гошовци и същите влизат в сделки, които всъщност не могат изобщо да си позволят. Ако 2008 да вземеш кредит от 150к-200к се е изисквал наистина сериозен доход, в момента най-големите сульовци получават такива пари на тепсия.

При средна нетна от 1500 излиза, че смятат квадрата по 900 Евро. Дори да приемем 2000 за средна, пак идва около 1200 средната за квадрат.

В рейнджа 900-1200 не може да се намери нищо друго освен боклук в момента. Тоест боклукът е станал по-достъпен. Голф-тройките също са по-достъпни от 2008, но мен това какво ме боли, след като искам новата X5-ца?

2008 не беше още така застроено и можеше да се намери добро жилище в хубав район, макар и по-недостъпно според горната сметка. Така че, въпросът е:
            - По-достъпен Боклук
            или
            - Далеч по-недостъпно качествено жилище (в момента с цени над 2500 Евро на квадрат)
            Демек, убавите работи са станали по-недостъпни за богаташи като теб. Не вЕрвам ...соц. неравенството се увеличава според Стиглиц. ББД ще реши много проблеми, но единствено рентиерите ще имат частична свобода при new order..

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ти сериозно ли мислиш че доходността за 10г и за 30г е една и съща?

https://www.postbank.bg/Mortgage-Loa...edRateMortgage

Цитат: ГПР е 3.31%, 120 броя мес. вноски, мес. вноска е 489.59 евро, общата дължима сума е 58 728.69 евро. Необходима е застраховка на ипотекираното имущество, сключване на договор за застрахователен пакет "Живот“. Разходите за застраховките не са включени в ГПР.

Това е за 10 години!

Със застраховка имущество и живот добави още 2% към това.

За 30-годишна лихва са ти написали 4.99% лихва, към 6% ГПР и пак 2-3% засраховки.

Застрахователните вноски и другите услуги които си задължен да ползваш между другото са инфлационно-обвързани.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Пак потайности.
                Както и да е, ето нещо, което принципно би ме заинтересувало (ако не беше на Берлинска цена) - макар и мястото да не е най-доброто за моя любим район.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...l06&f1=1&fe7=1

За твоите любими - Стрелбище и Гоцето вече гледам как бай Гошо си е обявил панелката на първи етаж за 1800, така че цени над 2000 за нова тухла не биха ме изненадали, макар и да са абсурдни.
                За 270К не са го продали години, а сега му искат 500К. Яко а ? Дали на собственика му пука кога ще се продаде как мислиш ? А как е направен на мен не ми харесва. ...., а за лукс е несериозно да се говори....
                За другите неща виждам правилно се ориентираш.... Имаше апарт обявен от сграда в която имам нещо ....няма как да го пусна тук . Продаваха го поради нужда от по-голям без да има проблеми по него, което е рядкост при вторичните продажби на ново....На мен ми беше скъп, питах Левчо и на него му беше скъп, и на съседите им беше скъп / първо там го обявиха/ . За него чаках 25% оф.... не за Диневи на булеварда.... Цената ти е ясно, че не е 2000 , а повече....
                На обява замина за нула време... лакти и опашки....Това е положението....На мен ми изглежда направо безнадеждно...
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.05.2021, 22:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                  коефициентът на достъпност (колко средни заплати са нужни, за да се купи 1 кв. м жилище) намалява и за София възлиза на 1,2. Оказва се, че жилищата в момента са близо три пъти по-достъпни спрямо 2008 г., когато за покупката на 1 кв. м са били необходими 3,43 средни заплати.
                  Колко (фалшиви брокерски) квадрата купува една заплата се омаловажава от факта, че по-високата заплата отива главно за покриването на скочилите разходи за основни нужди (или най-малкото за леко повишаване на жизнения стандарт):

- Ако бай Гошо е получавал 700 лева през 2008 година, а сега е скочил на 2000, то поне половината от тези 1300 разлика отиват към Топлофикация, Чез, Кауфланд и подобни заради по-високите цени. С останалите дребни стотинки бай Гошо все пак успява да консумира повече, т.е. от живот в тотална мизерия преминава към живот в бедност. Нито 2008, нито 2021 бай Гошо може да си позволи апартамент, така че сметката е излишна.

- Ако бай Тошо е получавал 2000 лева през 2008, а сега е скочил на 6000 лева, нещата изглеждат по различен начин. Лошото е, че Гошовците са над 90% от Българите. Другото лошо е, че банките раздават купища пари именно на тези Гошовци и същите влизат в сделки, които всъщност не могат изобщо да си позволят. Ако 2008 да вземеш кредит от 150к-200к се е изисквал наистина сериозен доход, в момента най-големите сульовци получават такива пари на тепсия.

При средна нетна от 1500 излиза, че смятат квадрата по 900 Евро. Дори да приемем 2000 за средна, пак идва около 1200 средната за квадрат.

В рейнджа 900-1200 не може да се намери нищо друго освен боклук в момента. Тоест боклукът е станал по-достъпен. Голф-тройките също са по-достъпни от 2008, но мен това какво ме боли, след като искам новата X5-ца?

2008 не беше още така застроено и можеше да се намери добро жилище в хубав район, макар и по-недостъпно според горната сметка. Така че, въпросът е:
                  - По-достъпен Боклук
                  или
                  - Далеч по-недостъпно качествено жилище (в момента с цени над 2500 Евро на квадрат)
                  Last edited by ejonny2376; 21.05.2021, 22:36.

Коментар

Напиши в гугъл или ютюб fractional- banking system, има и клипчета с картинки
                    Знам ги тея филмчета. В тях пишат 1 лев от едната страна на баланса, пишат 100 лева от другата страна и забравят че има цял апартамент който стои като залог при това на 120% оценка заради самоучастието. И също пропускат че тоя апарт се е построил с вложения от инвеститори раздаващи заплати и консумиращи ограничени ресурси.

Коментар

Не си много запознат как банките отпускат кредити, колко лева могат да отпуснат за 1 лев депозит при тях, на каква лихва се финансират банките, застрахивка на кредитите......цяла наука си е. Сега проверих гпр- то по посочения кредит с фиксирана лихва за 30 години- 3.31%. Както казай при очакваната инфлация- безплатни пари...
                      сподели какво е отношението ... лев за колко и само това ли е условието .. депозит?
                      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Обясни стъпка по стъпка как парите на ботича достигат до ипотекарите и ще ти покажа точно къде грешиш.
                        Напиши в гугъл или ютюб fractional- banking system, има и клипчета с картинки

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Тук частично позна, но си закъснял с тази схема....имам реален пример от съвсем скоро на какви цени се продават такива и за колко време. Няма да пиша цифрите , че ще се шокираш
                          Пак потайности.
                          Както и да е, ето нещо, което принципно би ме заинтересувало (ако не беше на Берлинска цена) - макар и мястото да не е най-доброто за моя любим район.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...l06&f1=1&fe7=1

За твоите любими - Стрелбище и Гоцето вече гледам как бай Гошо си е обявил панелката на първи етаж за 1800, така че цени над 2000 за нова тухла не биха ме изненадали, макар и да са абсурдни.

Коментар

Виж какво пише на сайта на пощенска за срока на кредита, можеш да отвориш и да прочетеш ГПР 3.31% срок от 10 до 30 години. Ето ти цитат: ** За жилищни кредити с фиксиран лихвен процент за целия срок на договора, потребителят може да избере срок на кредита само измежду една от следните опции: срок 10 г. (120 месеца); срок 15 г. (180 месеца); срок 20 г. (240 месеца), срок 25 г. (300 месеца), срок 30 г. (360 месеца
                            Ти сериозно ли мислиш че доходността за 10г и за 30г е една и съща?

https://www.postbank.bg/Mortgage-Loa...edRateMortgage

Цитат: ГПР е 3.31%, 120 броя мес. вноски, мес. вноска е 489.59 евро, общата дължима сума е 58 728.69 евро. Необходима е застраховка на ипотекираното имущество, сключване на договор за застрахователен пакет "Живот“. Разходите за застраховките не са включени в ГПР.

Това е за 10 години!

Със застраховка имущество и живот добави още 2% към това.

За 30-годишна лихва са ти написали 4.99% лихва, към 6% ГПР и пак 2-3% засраховки.

Застрахователните вноски и другите услуги които си задължен да ползваш между другото са инфлационно-обвързани.
                            Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 21.05.2021, 22:12.

Коментар

От години има фискирана лихва ама тя се ползва за пране на пари. Главно "с гаранция депозит" беше преди, сега по договорка. И лихвата е 6-7% поне за 30 години, не го слушай митко, той гледа лихва за 10 години с по-голямо самоучастие.
                              Виж какво пише на сайта на пощенска за срока на кредита, можеш да отвориш и да прочетеш ГПР 3.31% срок от 10 до 30 години. Ето ти цитат: ** За жилищни кредити с фиксиран лихвен процент за целия срок на договора, потребителят може да избере срок на кредита само измежду една от следните опции: срок 10 г. (120 месеца); срок 15 г. (180 месеца); срок 20 г. (240 месеца), срок 25 г. (300 месеца), срок 30 г. (360 месеца

Коментар

• коефициентът на достъпност (колко средни заплати са нужни, за да се купи 1 кв. м жилище) намалява и за София възлиза на 1,2. Оказва се, че жилищата в момента са близо три пъти по-достъпни спрямо 2008 г., когато за покупката на 1 кв. м са били необходими 3,43 средни заплати.

Коментар

Working...
                                X