Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Да ле бизнесмен значи строител на сгради, ти нещо съвсем превъртя ! Малкия бизнес пътник ли е ти нямаш правилно функциониране на държавата а олигопол със всички подследствия от това. Какво работиш ако не е тайна,сподели ?
ПП 1000лв нараснал доход от заплатка е изяден вече !
Такава е системата на управление у нас и в развитият свят. Законите се поръчват и обслужват големите. Малки нишови специализирани бизнеси ще останат, но като цяло останалите нямат шанс да оцелеят. Има десетки и стотици примери и така и ще бъде. Веки малък бизнес който е станал успешен, ако не се превърне в голям след 10-15 макс 20 години приключва. Идва конкурент с несъразмерно по-голям капитал и пазарен дял от друго място от там коста е по-нисък, може да работи с по-ниски маржове и т.н. Разбира се видна е и подкрепата на правителството по време на кризата - кой е получил помощ , колко микропредприятия са взели нещо и колко....несравними неща....
ПП Не знам как реши че 1000 лева са изядени.. Това може да е така само в семейство с месечни разходи 9-10К преди година
ако приемем на база на доходите че едно семейство в София харчи 3000 лева месечно 10-15% инфлация са 300-400 лева ежстра....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато имаш жилище, а и да нямаш..имота никога не е сега или никога ..още повече,че говорим за нормални имоти за широката публика...жилищни,които се произвеждат постоянно.
само споко ..както пее Ицо ХазартаАйде мишлета скачайте в ипотека ,защото е сега или никога
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Щото исках да карам без ипотечки както досега. Обаче ситуацията се развива много по-бързо от очакванията ми и стана горе долу сега или никога....
Да уточня, че вече не става въпрос за тъмно зелено , а за неща в строеж на компромисни места...нещо като нощният влак......На тъмно зелено и на желаните места цените са ми недостъпни вече....
само споко ..както пее Ицо Хазартатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Щото исках да карам без ипотечки както досега. Обаче ситуацията се развива много по-бързо от очакванията ми и стана горе долу сега или никога....
Да уточня, че вече не става въпрос за тъмно зелено , а за неща в строеж на компромисни места...нещо като нощният влак......На тъмно зелено и на желаните места цените са ми недостъпни вече....
Коментар
-
защо чак сега?!?
защо не си отигравате позициите овреме..
Коментар
-
защо чак сега?!?
защо не си отигравате позициите овреме..
Коментар
-
Тези с по 1000 нараснал доход са купувачите. Бизнесмените ако са наистина такива ще строят или купуват цели сгради....
Малкият бизнес е пътник, но това не е изненада. Същото е и с малките купувачи - не могат да се класират и ще могат само да наемат. Както и тези с малкият бизнес ще започнат да работят за заплата на тези с големият които са ги фалирали....
ПП 1000лв нараснал доход от заплатка е изяден вече !Last edited by pa4anga; 10.07.2021, 19:48.
Коментар
-
Стойкова е на мнение, че тази година ще бъде отбелязан сериозен ръст в продажбите.
"Те се връщат на нивата от 2019 г., дори и по-високи. Смятам, че пазарът се връща към възходящия цикъл от преди пандемията. При апартаментите търсенето е основно двустайно и тристайно жилище, ново строителство в големите градове. Това не се е променило. Вече се търсят малко по-големи площи
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...-u-nas-1103078
Коментар
-
Тя не дава, затва ипотечка....Като казах планираната цифра поприпаднаха..... Ще е нещо като ол ин :-)))) ако има какво да се вземе след месец като се прибера....
защо не си отигравате позициите овреме..това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
А де, а бой де! А тъщата какво мисли по въпроса? :-)) Нея питал ли си?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 10.07.2021, 19:32.
Коментар
-
Това може да го каже само заплатаджия , разхода се вдига с доста и не , не си прав . Тия на заплатските на които им се дига дохода с 1000 не са показател в статистиката на имотите .
ПП Ако ценообразуваш нагоре пада прихода а разхода е нарастнал двойно . И не не ми говори за качество, въпроса е принципен и е смърт за малък бизнес, средния и големия виждаме всички как се финансира . Изключенията потвърждават правилото .
Малкият бизнес е пътник, но това не е изненада. Същото е и с малките купувачи - не могат да се класират и ще могат само да наемат. Както и тези с малкият бизнес ще започнат да работят за заплата на тези с големият които са ги фалирали....
Коментар
-
За масовият средностатистически човек си прав. Вдигнали му заплатата с 10%, а инфлацията 15%. Най-вероятно ще пести номинално колкото преди , но това е по-малко от поскъпването на имотите = по-недостъпни стават..
Виж за тези с по-големият доход нещата са различни - разхода се вдига с 200 лева на месец, а дохода с 1000 и има повече за имоти...
И идваме до 60/40....
ПП Ако ценообразуваш нагоре пада прихода а разхода е нарастнал двойно . И не не ми говори за качество, въпроса е принципен и е смърт за малък бизнес, средния и големия виждаме всички как се финансира . Изключенията потвърждават правилото .
- 2 Харесвания
Коментар
-
200 евро на квадрат качиха, а сградата е на финалната права. Т.е. е от алчност, а не от разходи...
ПП В разговор с банки съм за ипотчка....и докато се пазаря с тях цените фърчат...
Коментар
-
лошото е ,че покупателната сила на хората намалява а не се увеличава. тоест лекото актуализиране на заплатки и прочие е изядено вече , не стига за ипотечка ,щото тряя папу и следователно сети се тренда накъде ще е . ако включиш и лихва която неминуемо ще дойде ако ситуацията продължи то става забавно .
Виж за тези с по-големият доход нещата са различни - разхода се вдига с 200 лева на месец, а дохода с 1000 и има повече за имоти...
И идваме до 60/40....
Коментар
Коментар