Първоначално изпратено от Yandox
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
надолу по пързалката тръгват само и единствено деЦките стаи, всичко друго (даже и брашното за мекичките) ще е яко нагоре. А имотите ако се покачат само с +30% ще са си живо надолу.
хихихих
само за порутеняците из банско собственост на 12 -13 човека и
старите каравани '92 не съм сигурен дали ще важи прогнозата ти
но мисля че ще дадат фира само те в целия този ръст
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Елитно училище няма. А и на никой не му пука кое училище си карал. При университетите също не е от значение самият университет. Предимството на западните университети е единствено, че имаш достъп до добри компании, в които да придобиеш начален опит и да се запознаеш с големи мениджъри. Ако си инженер например - едно е да работиш няколко семестъра паралелно в Даймлер по актуални проекти на компанията, друго е да си сервитьор на слънчака. Изпитите на запад също се вземат по-трудно. Учиш се на труд и не ходиш по чалготеки. Това е предимството на западното образование. Самостоятелен, далеч от родители, ставаш мъж на 18 и не чак на 30. И се учиш от най-добрите, не от разни мутри и чалгари. Поне по мое време беше така. Сега не знам как е.
За да пратиш дете в частно училище значи не просто да имаш излишни пари - те са без значение. Значи, че си напълно малоумен и дори е възможно на това дете да му създадеш някакви комплекси за в бъдеще. Частните училища са една 100%-ва измама, търсят най-големите балами, зада им вземат парите.
Има и една друга точка, по която със сигурност ще сме на различни мнения с теб обаче. А именно: детето става център на вселената за родители, баби, дядовци, лели, чичовци. За едно лигаво лайно се променя трайно начинът на живот - зарязваш си хобита, удоволствия, пътуваш по-малко, разкарваш го с колата като чувал с картофи до училище и градина... После какви дрешки, какъв костюм за бала, детето та детето. Човек ако на 30 стане баща, трябва реално да спре да живее. Това не е нормално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къв съм и що съм само за форума е важно. Същото се отнася и затва де живея. Може да е в Гоцето или пък в Стрелбище или Вазов, или пък на друго място. Писал съм само че харесвам тези места и защо....Единственото за което съм признал е Радомирско....Това не го крия....:-)
Съвкупност от няколко фактора за които съм писал преди. Практичният 73-то. То ти спестява 5-10 000 евро на година за частно училище...Също близостта до парка - в частта на Гоцето е много по-хубав/рехав отколкото при Вазов/Стрелбище защото има по-малко хора....За нашият стандарт това е доста, другият е че процента може да е по-голям от тези 2 места но като сума не е толкова голяма разликата щото Гоцето е по-евтино. А най-силният фактор е новото строителство. Схемата съм я описвал многократно в темата - идва нов проект тряска се 20-30% над средната цена за квартала и всички Гошовци с панелки почват да се равняват с нея. Добави и цените в Ливадите, които са само ново. Ми там има купища неща с 1500, че и 2000 цена, ако имам имот в устроен район като Гоцето как да го пусна на цена под тази в Ливадите ?!?!
Може би трябва да се настаня в Горна Баня за да сме близо до италианския лицей? Или той вече не е "елитен"?
Коментар
-
Елитно училище няма. А и на никой не му пука кое училище си карал. При университетите също не е от значение самият университет. Предимството на западните университети е единствено, че имаш достъп до добри компании, в които да придобиеш начален опит и да се запознаеш с големи мениджъри. Ако си инженер например - едно е да работиш няколко семестъра паралелно в Даймлер по актуални проекти на компанията, друго е да си сервитьор на слънчака. Изпитите на запад също се вземат по-трудно. Учиш се на труд и не ходиш по чалготеки. Това е предимството на западното образование. Самостоятелен, далеч от родители, ставаш мъж на 18 и не чак на 30. И се учиш от най-добрите, не от разни мутри и чалгари. Поне по мое време беше така. Сега не знам как е.
За да пратиш дете в частно училище значи не просто да имаш излишни пари - те са без значение. Значи, че си напълно малоумен и дори е възможно на това дете да му създадеш някакви комплекси за в бъдеще. Частните училища са една 100%-ва измама, търсят най-големите балами, зада им вземат парите.
Има и една друга точка, по която със сигурност ще сме на различни мнения с теб обаче. А именно: детето става център на вселената за родители, баби, дядовци, лели, чичовци. За едно лигаво лайно се променя трайно начинът на живот - зарязваш си хобита, удоволствия, пътуваш по-малко, разкарваш го с колата като чувал с картофи до училище и градина... После какви дрешки, какъв костюм за бала, детето та детето. Човек ако на 30 стане баща, трябва реално да спре да живее. Това не е нормално.
Не мога да го разбера това мислене. И като прекараш каквото си изкарал през правото черво, какво остава накрая?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеПреди се бях интересувал за имот в Холандия и там кор-а е голям.
Не е точно както ми го обясниха на мен, но тук може да придобиете малко представа:
https://www.iamexpat.nl/housing/real...ip-netherlands
В общи линии да намериш добър имот без да плащаш наем за земята е мисия невъзможна, освен ако не е на майната си.
Още по-голям е филма ако договора за наема изтича след 5-10 години, нямаш представа колко ще е новия. В линк-а са описали пък за ипотеките.
- 1 like
Коментар
-
Преди се бях интересувал за имот в Холандия и там кор-а е голям.
Не е точно както ми го обясниха на мен, но тук може да придобиете малко представа:
https://www.iamexpat.nl/housing/real...ip-netherlands
В общи линии да намериш добър имот без да плащаш наем за земята е мисия невъзможна, освен ако не е на майната си.
Още по-голям е филма ако договора за наема изтича след 5-10 години, нямаш представа колко ще е новия. В линк-а са описали пък за ипотеките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
още тази година имотите тръгват по пързалката надолу
най голямата грешка
е сега човек да закупи имот
още повече пък с ипотекаLast edited by the Judge; 07.07.2021, 01:02.
Коментар
-
Чудя се само дали тази тераса е наистина част от РЗП на сградата по документи или е поредната шашма на инвеститора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox;n3779023
[Bоще тази година имотите тръгват по пързалката надолу
най голямата грешка
е сега човек да закупи имот
още повече пък с ипотека[/B]
Last edited by RUBLA; 06.07.2021, 23:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power
Жони кво става бе човек?Не мога да те позная?Ба си мамата онемях тва се едно аз съм го писал..Тука има двама с големи претенции дето не са разбрали и никога няма да разберат че тъпунгера където и да го пратиш и който и ще да му преподава си остава тъпунгер....Тия с елитните училища и с болните родителски амбиции будят само присмех.Днес мои много близки роднини се убедиха в твоите думи....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
Човек, ти си мислиш, че всичко е тук мижим да те лажем.
Но пък за сметка на това много е чел как се прави тази работа даже е чел повече от колкото трябва
Коментар
Коментар