Първоначално изпратено от VAZ21011
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
В едно съм сигурен, че и по география съм по-начетен от теб.
Нищо че си географ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VAZ21011 Разгледай мнениеЧета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
Това сме го писали и аз, и Песимиста, а и други потребители.
Понеже тук е пълно с комплексари, не смеят дума да отронят нека аз да кажа: а именно - аз съм както казваш ти ,,шефове", доктори...към момента имотите за мен са недостъпни. 6К лева ми е нетния чист доход по трудов договор, така е договорен, съвсем легален,осигурен съм на макс осигурителен доход от 3000 лв, след данъци, всичко - толкоз. Умишлено не искам засега повече кинти. Аз знам защо. Но...по темата - на 50 г. и малко отгоре с този доход аз се смятам аут за кредит ако бих кандидатствал и то за апарт от 250К€ какъвто би бил на прилична локация и площ за живеене. Така че си прав - 60% наематели, средната класа отдавна е роб по света в кредити за жилища в големи градове. Там не бива да се купува. Купува се в малкото населено място дом и се гради семейство. В столица се живее под наем. За това кинтите стигат.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Оттогава ли ти стана интересна, ами давай, купи и ти, поне палатка
Нищо че си географ.
Коментар
-
Темата ми стана забавна, след като такива като теб започнаха да купуват 2021 г. двустайни тухлени в центъра на Бургас за 35 000 евро.
И то с кредит! Пропуснах да отбележа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
изобщо не си в позиция да ми казваш
какво да запомня
тъй като ти нищо дефакто не казваш
Коментар
-
надежда е супер гадна локация
по гадна е и от люлин
само брокер може да каже че
покупката в надежда си заслужава
Когато съм в БГ., често ходя на гости в Надежда 1 и мнението ми е такова. Съотношение цена-качество на новото строителство поне до миналата година не изглеждаше никак зле за млади хора и първо жилище. Правилно попитах коя локация вижда семейството за хубава защото от това много зависи и отговора на въпроса.
Коментар
-
Глупости, само ти не си разбрал къде и какво...ама простено ти е, по време на покупката, вероятно не си бил жив, а откри темата за имоти, че съществува преди няколко месеца
ПП Не е лошо да дадеш пример за гредоред в краен квартал на Курило...лошото е, че само си чувал за Курило
И то с кредит! Пропуснах да отбележа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Много зависи от локацията която ви се струва добра защото според мен Надежда не е никак гадна локация. В Надежда има доста ново строителство и много млади семейства, наистина не знам как е с у-щата там.
Финансовата полза е ,че при наем винаги "хвърляш" тези пари докато при заем добавяш към собствеността на жилището.
10 % са малко, постарайте се за по-голямо самоучастие.
по гадна е и от люлин
само брокер може да каже че
покупката в надежда си заслужава
Коментар
-
Първоначално изпратено от VAZ21011 Разгледай мнениеЧета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
Финансовата полза е ,че при наем винаги "хвърляш" тези пари докато при заем добавяш към собствеността на жилището.
10 % са малко, постарайте се за по-голямо самоучастие.
Коментар
-
Много ясно как. Посочих за определена сума какво е струвало преди 18г. и какво купува тази сума сега. Това, ако не е показателно как са се променили цените за тези години, твоя непрестанен спам ли ще е по темата?
Не внимаваш в картинката цццццц, хахахаха, голяма доза вероятност е да си пълен палячо
ПП Запомни нещо: Кое е по темата изобщо не решаваш ти, който си с най-много изтрити мнения, които......не са по темата
какво да запомня
тъй като ти нищо дефакто не казваш
палячото в случая си ти а като прибавим
и че говориш за покупки на апартаменти в Бургас
в момента за 35 К - направо си ставаш клоун
ПС
Запомни нещо: Кое е по темата изобщо не решаваш ти, който си с най-много изтрити мнения, от десетките никове с които си писал и продължаваш да спамиш и да ни занимаваш с разказчета за личните си имоти - от под шипковия храст
хихихи
Коментар
-
Ъх, гредоред в краен квартал на Курило.
Ма моля ти се! Те и сега си струват толкова по гетата.
ПП Не е лошо да дадеш пример за гредоред в краен квартал на Курило...лошото е, че само си чувал за Курило
Коментар
-
Ми ти кажи, за тая цена купихме преди 18г. двуетажна къща в София..ако си бил жив преди 18г. де....
Ма моля ти се! Те и сега си струват толкова по гетата.
Коментар
-
Ясно, двустайните в Бургас и то тухла са по 35. 000 еврака. Ми то без пари, бе Адреналинчо!
За какво поскъпване говорим изобщо.
Коментар
-
съфорумеца redcretin
не е казал че сумата е голяма
ти пак не четеш внимателно
предположи че не си я виждал и е
непосилна за теб в което
има голяма доза вероятност
още повече личните ти разкази
ИЗОБЩО НЕ СА ПО ТЕМАТА
Не внимаваш в картинката цццццц, хахахаха, голяма доза вероятност е да си пълен палячо
ПП Запомни нещо: Кое е по темата изобщо не решаваш ти, който си с най-много изтрити мнения, които......не са по тематаLast edited by 13ADROL; 23.08.2021, 16:34.
- 1 like
Коментар
Коментар