Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Абсолютно си прав.
1 кв.м. жилищна площ в читав квартал на София - 1000 хляба
месечен наем на двустаен апартамент в читав квартал на София - 400 хляба
и преди съм казвал - 50 000 евро на квадрат в София не е изключено, лошото е че хлябът тогава ще е 50 евро.
И се надявам това да стане много далеч в бъдещето, а не в идните години.
Па вие се карайте ша има ли 10-20-30-50-100 % увеличение или намаление 2029 или няма да има....
А сега обясни на колегите любители на БДЖ какво ще се случи с цената на хляба, живота и света около нас ако се изпълни мечтата им цените да станат по 500 евро на паветата ....:-) И че никой от тях няма да е останал сух така че да може да си купи на тези заветни 500 евро :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ами оказал е, защото поскъпването на имотите в града където е този от линка е над 30% за тази година. Има търсене, няма предлагане и цените са в небесата.. Ако имаше 30% повишение на цените в Банско
" съдийския" хотел отдавна да са го отнесли като куцо пиле домат.Факта, че седи толкова време непродаден говори красноречиво. В София има 10- 15% повишение на офертните цени, но това обезмисля още повече покупката защото наемите са по- ниски отпреди ковид епидемията и сега ако "инвестираш" получаваш 15% по- висока цена и същевременно 10% по- нисък наем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОбщите философски разсъждения не помагат много срещу реалността.
Всеки локдаун = гмуркане на цените, а ние сме се запътили баш към такъв.
Нищо не приветствам, но ако сте слепи накъде вървим или отказвате да признаете съществуването му - не знам кой може да ви помогне. И ако си мислиш, че тренда ме радва - много грешиш, защото за хубаво или лошо всички сме в една лодка.
Коментар
-
Гмуркането на цените не беше ли предвидено и за предишния локдаун. Пък то се оказа, че точно локдауна изстреля цените с +30%. Сега различно ли ще бъде?
Със сигурност за първи път от 2007-8 година това поскъпване е НАД нормалното за икономическите резултати на страната. Обаче това не означава , че утре ще коригира , за да влезе в релси. Най-малкото защото ужасното балонно поскъпване предните 5 години всъщност беше с МНОГО ПОД нормалното за икономическата обстановка в страната тогава. Та има откъде ''инерционно'' да се движат цените още нагоре...
Колко и до кога ми е трудно да преценя, но да речем, че в близките 5 години мисля, че е по-вероятно цените да са 50% нагоре от 20% надолЕ....Съвсем случайно взети цифри, а не прогноза , за да покажа какви са ми очакванията за посоката .....:-)
Поне мисля, че спор не може да има че тази година ръста е много над нормалният за подобни времена...., ама това не помага....:–)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.10.2021, 17:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнениеОбщо взето , впечатленията с които си останал , и от лична гледна точка и формирани на база стаден форумен сентимент , са грешни .
1 кв.м. жилищна площ в читав квартал на София - 1000 хляба
месечен наем на двустаен апартамент в читав квартал на София - 400 хляба
и преди съм казвал - 50 000 евро на квадрат в София не е изключено, лошото е че хлябът тогава ще е 50 евро.
И се надявам това да стане много далеч в бъдещето, а не в идните години.
Па вие се карайте ша има ли 10-20-30-50-100 % увеличение или намаление 2029 или няма да има....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Нито отдаването под наем , нито наемането дава предимство и правота при изказването на мнение . Защо го поставяш като условие , познавам хора под наем , които ще сложат в джоба си целия форум ( финансово ) , и обратното - човек , отдаващ доста имоти , но не бих взел от него съвет за абсолютно нищо . Дори и разговор е трудно да се води .
От моя гледна точка , гледайки предлагането - наемите не са възстановили въобще нивата от преди кризата , а сега зимата, ги чакат още 10% надолу .
Общо взето , впечатленията с които си останал , и от лична гледна точка и формирани на база стаден форумен сентимент , са грешни .
какво е дългогодишният опит в сравнение с изказване базирано на авто пожелания?
еднин форумно-стаден сентимент
това кондорчо ли трябва да е. той отдава 13 обекта.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
останал съм с такова впечатление
добре, отдаваш ли въобще нещо под наем или съдиш за наемите, като квартирант?
по мое мнение, наемите паднаха при първия локдаун миналата година, но за по-малко от 1 година си върнаха нивата.
от моя гледна точка споделям.
От моя гледна точка , гледайки предлагането - наемите не са възстановили въобще нивата от преди кризата , а сега зимата, ги чакат още 10% надолу .
Общо взето , впечатленията с които си останал , и от лична гледна точка и формирани на база стаден форумен сентимент , са грешни .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Гмуркането на цените не беше ли предвидено и за предишния локдаун. Пък то се оказа, че точно локдауна изстреля цените с +30%. Сега различно ли ще бъде?
мяу - според последни арменски тълкувания означава свито предлагане
гмуркане, дискаунт и тн - 30-40% ъп на цените - по информация от пазара
използваме понятия а не знаем какво означават, излагаме се с една думапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Нямам 13 обекта под наем , а е ясно , че сериозен дебат можеш да водиш до втория пост. Този вече ти е третия . Както искаш , нямам проблем и аз да превключа , но ще е малко по късно .
добре, отдаваш ли въобще нещо под наем или съдиш за наемите, като квартирант?
по мое мнение, наемите паднаха при първия локдаун миналата година, но за по-малко от 1 година си върнаха нивата.
от моя гледна точка споделям.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нямам 13 обекта под наем , а е ясно , че сериозен дебат можеш да водиш до втория пост. Този вече ти е третия . Както искаш , нямам проблем и аз да превключа , но ще е малко по късно .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТая новина да не би да я пропусна?
https://www.investor.bg/bylgariia/45...miiata-336157/
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеГмуркането на цените не беше ли предвидено и за предишния локдаун. Пък то се оказа, че точно локдауна изстреля цените с +30%. Сега различно ли ще бъде?
https://www.investor.bg/bylgariia/45...miiata-336157/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
добре, остави тогавам моята маломерка, кажи ти
как се движат твоите 13 обекта, които отдаваш под наем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОбщите философски разсъждения не помагат много срещу реалността.
Всеки локдаун = гмуркане на цените, а ние сме се запътили баш към такъв.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар