Първоначално изпратено от dollarman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Това ли коронния брокерски номер бре шмекер , 10% отстъпка от цената за брокера , виждал съм случаи с доста повече горница от исканата от продавача цена, но това настрана ! Мани майтапа ама яко изчегъртване си трябва !Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2021, 22:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Според мен даже до милион няма нищо свястно. Даже всичко, което се продава е крап. Защото ако не беше крап нямаше да се продава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Защо ти е толкова трудно да разбереш, че обявите в сайт за недвижими имоти са твърде ненадежден източник на информация? Нужно ли е да си играя да ти вадя коптори с нееднократно увеличени цени, които си застояват в сайта. А има и такива, които се препубликуват с нова, по-висока цена.
Освен това през годината, винаги има нови обяви за строежи, на които им напредва актуването и цените се вдигат, което в случая е логично, а това променя и цените в твоята справка. Пак казвам, не съм чул за брокер, който изкуствено да сваля цени на имоти в справка. В сайта обаче няма как да видиш реалната цена, на която се сключва сделката, а брокера я вижда.
Не може да ме убедиш каквото и да кажеш, че справката в имот.бг е достоверен източник на информация.
Освен това написах, че става въпрос за ОФЕРТНА цена.. На колко реално се сключват сделките никой не знае / отстъпката/ освен брокерите, но това е друг въпрос и трябва да им вярваш на тях без да има на какво да стъпиш. Дори НСИ биха били по-достоверни защото пак цената на сделките е еднакво занижена и Януари като сега.
Иначе брокерите ако са писали статиите Септември както видя тогава са били 10-12%, но вече не са...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2021, 22:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
А кое е надежно - Регистъра с продажбите? дето не всеки записва реална цена?
Тия обяви дето ги визираш с по висока цена тая година ли се появиха или това се случва от години?
Ако един дефект го има през цялото време то той не променя крайният резултат съществено
Обявите с повишаване на цени, за да изглеждат по-атрактивни едва ли изкривяват пазара само сега, но при един последователен ръст на пазара или неочакван такъв след пандемията, е нормално продавачите да сложат по-висока от реалистичната за тях цена, пък ако се намери някой луд да им ги даде, още по-добре. Аз в случая това съм направил с обявата си от 2 месеца.
Ако голям брокер каже 10 % би трябвало да му се вярва, първо защото има интерес да лъже с цени нагоре, за да мотивира колебаещите се купувачи и второ, защото той има цялата информация, включително и за недекларираното разплащане със строители заради ДДС-то и със собственици, заради таксите по вписване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тая година ще а запомните, като годината, в която накавръка купи гараж
тоест година 1 от летоброенето на отстъпките
Последни се предават понижителите и след това по пързалката надолу
Апропо нещо ми се губят няколко свързани ника да не им изтече срока на годност ?
Коментар
-
Ей, кви гадни брокери, манипулират пазара с цени надолу, брей, брей какво доживяхме.
Понеже си правя един експеримент от два месеца да продавам апартамент, който ми е почти все едно дали ще го продам, мога да кажа, че досега не се е обадил един директен клиент, но ми счупиха телефона поне 30-тина брокера, от които резултатът е 3 огледа и 30 искания купувачът и аз да дадем комисионна на един и същи брокер. Няма смисъл да се коментира, че нито е етично, нито е в мой интерес, а на купувача сигурно още повече му бъркат там дет слънце не огрява.
Офертните цени ги знаем колко са реални. Именно затова и аз сложих цена от моя wish list. В обявите вече е коментирано, че висят апартаменти от години, на които само им вдигат цените, така че тея 19 % са толкова нереални, колкото каквото и да публикува който и да било брокер. Като добавим и ръста на цени, заради преминаване от един етап в друг на зеленото сторителство, тезата за 19 % издиша още повече.
Цялата работа на пазара е толкова измислена, че повече от това не може. Ми то няма един апртамент за 300 К евра тристаен, дето като го видиш да кажеш това е без забележки. Или отопление на ток или е в някакъв комплекс, дето никой на обява не пише колко е поддръжката или е пълен коптор, дето трябва да се влиза с багера вътре. Сега, ще ме извинявате ама за над половин милион да няма нищо свястно, това определено си е въздух под налягане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Та и тебе да те питам
Ако сега може да се договарят 10% отстъпки от офертна цена дали и миналата година по това време не е могло да се договарят пак такива отстъпки
Или миналата година никой не правеше отстъпки ама тая вече всички правят
тоест година 1 от летоброенето на отстъпкитепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Това ли коронния брокерски номер бре шмекер , 10% отстъпка от цената за брокера , виждал съм случаи с доста повече горница от исканата от продавача цена, но това настрана ! Мани майтапа ама яко изчегъртване си трябва !
Ако сега може да се договарят 10% отстъпки от офертна цена дали и миналата година по това време не е могло да се договарят пак такива отстъпки
Или миналата година никой не правеше отстъпки ама тая вече всички правят
Коментар
-
А кое е надежно - Регистъра с продажбите? дето не всеки записва реална цена?
Тия обяви дето ги визираш с по висока цена тая година ли се появиха или това се случва от години?
Ако един дефект го има през цялото време то той не променя крайният резултат съществено
Коментар
-
Добре извинявам се и на всички дето са очаквали 20% а те са само 19%
Още миналата година казах че пазара се откъсна от фундамента (доходите на хората) и че от тук на там не може да се търси логика в пазара и че имотите ще стават все по недостъпни
Същото важи и за следващата година нови 20% и още по недостъпни имоти
И да, достъпните източници са нормалното, от което човек да се информира. Все пак не съм брокер и не кисна по цял ден в сайтове и форуми за имоти. Не че да се прави извод по цените в имот.бг не е чисто хвърляне на боб.
Коментар
-
Защо ти е толкова трудно да разбереш, че обявите в сайт за недвижими имоти са твърде ненадежден източник на информация? Нужно ли е да си играя да ти вадя коптори с нееднократно увеличени цени, които си застояват в сайта. А има и такива, които се препубликуват с нова, по-висока цена.
Освен това през годината, винаги има нови обяви за строежи, на които им напредва актуването и цените се вдигат, което в случая е логично, а това променя и цените в твоята справка. Пак казвам, не съм чул за брокер, който изкуствено да сваля цени на имоти в справка. В сайта обаче няма как да видиш реалната цена, на която се сключва сделката, а брокера я вижда.
Не може да ме убедиш каквото и да кажеш, че справката в имот.бг е достоверен източник на информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
При мен няма теза. Пазя си статистика за нещата които ме интересуват. Ето за целият град как е:и всички видове апарти08.01.2021 1343 139786 Та офертните цени са били еднакво реални Януари и сега.. Ако тогава е имало пренадути то и сега има....21.11.2021 1608 171696
Относно твоят апарт ти си знаеш най-добре, но явно нещо не е наред . Било цена, било отстъпка, било комисионната за брокерите, било място/сграда и т.н. Тези 3 огледа дето си ги имал може и да не са били истински, а брокери под прикритие....По спомен винаги може да го продадеш с 10% отстъпка на брокерите нали така...Значи няма драма....Едва ли ще ти искат комисионна тогава, така че все едно си направил 7% отстъпка....Не е много...
Нямам опит като продавач, но като търся активно или съм се пробвал за някои неща не е имало такова което да се задържа повече от 1-2 месеца. Включително няколко неща лятото за последно. От 2-3 месеца не съм търсил нищо....Иначе има обяви които седят с години....
Иначе за да няма нищо добро за тези пари трябва да си наясно, че никой не е на зор да продава, а пък хубаво да подарява съвсем....
ПП А да и да не забравя, в една от сградите където имам нещо Април се продаде 1 апарт за 1-2 седмици. На 2500-2600 някъде беше. Левчо знае за какво става въпрос щото му го бях пуснал ако те интересува го питай да ти потвърди....
Коментар
-
Защо ти е толкова трудно да разбереш ? Ясно съм написал - не ми дреме какво са написали брокерите. Има сайт - имот.бг. Има си и справки в него. Записвам си ги и си пазя инфото и мога да сметна кое как се случва. Няма нужда да питам брокерите колко са се вдигнали или паднали цените след като го виждам с очите си на всеки 1-2 седмици.
Разбира се за 2 месеца след лятото цените дръпнаха много бързо може затва да са се заблудили за 10-те процента.... Били са някога толкова..... Ето ти и още 1 дата:6.9.2021 1485 154683
- 2 Харесвания
Коментар
-
265 евро на 1343 е без малко 20%. Затва написах 19 :-)
Ако ги смяташ през пари е повече да. Но това може да се дължи на повече по-големи апарти в нея / Ратко е изкупил маломерките :-))/ Така че не е коректно да се взима за база на поскъване.
От друга страна затова писах наскоро, че тази година е първата от много в която достъпността се влошава много. На колко процента от хората са им останали 32 000 евро за 11 месеца СЛЕД разходите ?! Аз мисля че са под 5% от всички у нас. И от тук става ясно кой ще може да купува за в бъдеще....
Още миналата година казах че пазара се откъсна от фундамента (доходите на хората) и че от тук на там не може да се търси логика в пазара и че имотите ще стават все по недостъпни
Същото важи и за следващата година нови 20% и още по недостъпни имоти
Коментар
Коментар