Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся накакво приемливо решение.
Първо виж какво продават ,отиди в Бриколаж,Практикер ,вземи си размери ,събери информация какви материали да използваж при монтажа ,и след като си се подготвил се хвани и си ги сложи .
Както каза и Евго като изключиш тока и ел ,инсталацията всичко останало не е чак толкова сложно,аз съм циклил 8 квадрата плюс хол около 24 квадрата дюшеме сам ,със едни шкурки на ръка /машина беше минала но не ми хареса и лака беше разреден дето платихме/,после си купих и фуга ,всичко ,лакове и сам си го направих за чудо и приказ и то за няколко дни .
Не си давай парите на вятъра
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
На един приятел му искаха 6000 -7000 лева за плочките в един коридор ,познай дали им даде .
Намери си други за нормални цени .
Те те преценяват ,виждат какво си купил,къде и си казват ,тоя го удря парата здраво и се почва ,отделно зависи и към кой си се обърнал ,ако е фирма ще те засилят здраво,намери си някой който работи на черни и си ок, пък и в крайна сметка едни первази и сам можеш да си ги сложиш
Затова се казва че има балон на пазара ,защото наема не може да избие разходите и за покупка и за ремонти и за каквото се сетиш,наемите няма как да станат двойни защото икономиката не генерира такива доходи .
Мисля че отиваме в стагфлация ,нисък растеж и висока инфлация ,догодина може да преминем и в стагнация
Да лепи тапети и да боядисва.
Коментар
-
вътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся някакво приемливо решение.Last edited by pepe1234; 15.12.2021, 13:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеСкоро наистина нови жилища за под наем няма да има. Днес за первази на прозорците за около 4квадрата ми искаха 2800+1500 лв. Това е лудост. Вероятно и нови жилища няма да има, ако цените и на двете не станат двойни.
Намери си други за нормални цени .
Те те преценяват ,виждат какво си купил,къде и си казват ,тоя го удря парата здраво и се почва ,отделно зависи и към кой си се обърнал ,ако е фирма ще те засилят здраво,намери си някой който работи на черни и си ок, пък и в крайна сметка едни первази и сам можеш да си ги сложиш
Затова се казва че има балон на пазара ,защото наема не може да избие разходите и за покупка и за ремонти и за каквото се сетиш,наемите няма как да станат двойни защото икономиката не генерира такива доходи .
Мисля че отиваме в стагфлация ,нисък растеж и висока инфлация ,догодина може да преминем и в стагнация
Last edited by nkavrakov1982; 15.12.2021, 13:23.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеСкоро наистина нови жилища за под наем няма да има. Днес за первази на прозорците за около 4квадрата ми искаха 2800+1500 лв. Това е лудост. Вероятно и нови жилища няма да има, ако цените и на двете не станат двойни.
защо не ги е сложил строителяпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТова прави финансирането на покупка на жилище по-достъпно от всякога дори и при тенденция на поскъпване на имотите.
https://www.capital.bg/biznes/finans...hniia_dlujnik/
ЕЦБ то ще бъде притисната до стената ,защото ЕС е фрагментиран и колкото и да лъжат и мажат много страни ще скочат срещу мазната им политика на ниски лихви .
Виж зад окена какво става
https://www.capital.bg/politika_i_ik..._under_article
Икономисти очакват Фед да прекрати програмата за купуване на облигации през март
Следващата стъпка е покачване на лихвите в САЩ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТова прави финансирането на покупка на жилище по-достъпно от всякога дори и при тенденция на поскъпване на имотите.
През последните 2-3 години имотите скочиха с над 50%
Освен това, горният сценарии важи само ако се заробиш с кредит за цял живот. Тогава лихвите са сериозен стимул. Ако планът е да погасиш преждевременно (след максимум 2-3 години да си погасил всичко), ниските лихви са нищожен фактор, които по никакъв начин не компенсират високата цена.
Ако пък сравниш цените на истинския светъл квадрат и съпоставиш лихвите и доходите, ще видиш как достъпността в София е най-ниската за почти всички Европейски столици и как всички статистики и статии за достъпността на имотите в София са откровени лъжи. С една средна заплата в София може да се финансира най-малко светла площ.Last edited by ejonny2376; 15.12.2021, 12:58.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Това прави финансирането на покупка на жилище по-достъпно от всякога дори и при тенденция на поскъпване на имотите.
- 1 like
Коментар
-
След границата от 60 години много малко хора имат същата енергия и жизненост като процент от масата .
От там нататък ако ще и 100 имота да имаш ,какво ще занесеш 2 метра под земята ?
Едно нищо .
Човешкия живот е кратък ,и угасва така както пускаш и гасиш лампата .
За съжаление мозъка на хората е устроен така че човека никога не осъзнава реално че на него може да му се случи ,дори и да виждаш около себе си как умират хора без време и млади,психологически отхвърляш собствената си ранна смърт .
Казвам го защото около мен масово си заминаха много хора и то в ниска възрастова граница .
Бабето беше жизнено, у тях беше модерно и ремонтирано и си показа тоалетите и бижутата,
Каза, че била минала през много бури и изпитания, но винаги като излиза от къщи си слага усмивката на лицето, колкото и да й е тъжно отвътре.
- 1 like
Коментар
-
След границата от 60 години много малко хора имат същата енергия и жизненост като процент от масата .
От там нататък ако ще и 100 имота да имаш ,какво ще занесеш 2 метра под земята ?
Едно нищо .
За съжаление мозъка на хората е устроен така че човека никога не осъзнава реално че на него може да му се случи ,дори и да виждаш около себе си как умират хора без време и млади,психологически отхвърляш собствената си ранна смърт .
Казвам го защото около мен масово си заминаха много хора и то в ниска възрастова граница .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
По принцип си прав, но някой хора живеят до 80 г и до 90 г. Което прави доста години след пенсия и ако тя е висока, си живеят много добре като в топла златна есен.
Едно нищо .
- 1 like
Коментар
-
Не знам как ги правите тия сметки с десетки години напред все едно сте на по 20 години и ще живеете като костенурките ,след 10 години ще ти е все тая и за имоти и лихви .
По принцип си прав, но някой хора живеят до 80 г и до 90 г. Което прави доста години след пенсия и ако тя е висока, си живеят много добре като в топла златна есен.
- 1 like
Коментар
Коментар