днес, чувам от приятел, който търси да си купи ново. Не продават, само и единствено срещу 100% финансиране напред. Не искат с кредит не искат разсрочена схема, защото ги е страх за цените на материалите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Преди година 2300 ви се виждаше балон у докторската. Сега 2300 са ви йовтино. Свикване, свикване, свикване...
Ще осъзнаеш много скоро, че закопа кеша в бетон необратимо. Друг кеш няма и няма да имаLast edited by X_Y; 29.11.2021, 16:54.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеДойде ми реклама в диаманта - 2300€, че то по йофтино от ливадите
Така като е тръгнало доста навалица ще си остане да обитава стаите за деца при родителите си и помещенията за компютърна апаратура.
пп. модератор Х-У, надявам се сега речника да отговаря на изискванията ви и да не ви дразни.
Last edited by bulgarian lev; 29.11.2021, 12:39.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеДойде ми реклама в диаманта - 2300€, че то по йофтино от ливадите
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Обаче, явно хората купуват там, виждат някакви предимства повече от недостатъците. Имам близки, които живеят там и са щастливи. Струва ми се, че не е лесно вървенето пеша из квартала и си вечен заложник на колата.
А отдолу водите буквално извират, подземните гаражи се пълнят, навсякъде мирише на кенеф заради сгради, на които лайната се изливат буквално на улицата...
Трябва да си със сериозни психични отклонения, за да се чувстваш добре на такова място.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеBTW, вчера минах през Кръстова вада, за да избягам от чернопетъчнито-уикенд опашки пред мола. Не бях минавал от две или повече години по преките пътеки из квартала. Ми там имаше мега количество сгради, които не бях виждал, а това е супер абсурден квартал за мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тая година ще а запомните, като годината, в която накавръка купи гараж
тоест година 1 от летоброенето на отстъпките
Last edited by keep_calm; 29.11.2021, 09:44. Причина: Престанете да се заяждате с други потребители. Предупреждение за бан!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Щом и ти вече говориш за гърмене на балона, значи нещата са плачевни.
А нещата са плачевни за хора, като тебе. За останалите хора като мен това просто е поредната криза която дава нови възможности
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Щях да се съглася с твоята теза ако пазара стагнираше като брой продажби а офертните цени се вдигаха
Но при пазар който по обем бие всички рекорди включително и пиковите нива от предишната криза да казваш че обявените цени не са релевантни е меко казано несериозно
По между другото горното е поредният индикатор че следващата година ще гръмне балона
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Да поговорим за покачването на цените ...То се говори тук че има едно 20к празни жилища дето спират цените, ако трябва и 40 хиляди ще станат за да може да са 'достъпни'. А банките печатат ли печатат...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Според мен даже до милион няма нищо свястно. Даже всичко, което се продава е крап. Защото ако не беше крап нямаше да се продава.. В София да дадеш милион за апарт трябва да не те слуша главата
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да поговорим за покачването на цените ...То се говори тук че има едно 20к празни жилища дето спират цените, ако трябва и 40 хиляди ще станат за да може да са 'достъпни'. А банките печатат ли печатат...
Преди 30г почти 95% сигурно имаха собствени жилища
Преди 20г около 90%
преди десетина 85%
А сега май отиват към 80%
Цифрите си ги измислих но вероятно са близки до истината и показват на къде вървят нещата
Аз отдавам под наем от 2004-та и да ти кажа в момента е в пъти по добре от гледна точка на търсенето
Преди 17 години търсех наемателите със свещ сега си ги подбирам
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Те печатат, ама не и левове и монетарното влияние не е като в еврозоната, поне не 1:1. Да, пада лихвата по кредитите, ама като си накупи наемателя собствен НИ, на мен за какво ми е да купувам още едно жилище? А като имам 5 апартамента, дето не ми носят доходоност, къде ми е ползата? Еинствено замяната на старо с по-ново или продажба на по-кофти имот щото и магаретата летят в момента обосновава нова покупка след продажба на коптора.
Аз определено клоня повече към акциите.Last edited by ledosvetlenie; 29.11.2021, 00:29.
Коментар
Коментар