IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В коя банка си ,кажи поне да се знае или кредитна институция ?
    Всеки въпрос и коментар е свързан само кредити,вноски,заплати,кой колко взимал ,какъв му бил дохода ...?
    Не мислиш ли че все пака навлизаш прекалено в личните дела и възможности на всеки като информация и това не е възпитано да се коментира най малкото в такива детайли ..?
    Я стига лъга, цитирай кога и кого попитах каква му е заплатата, дохода, вноската. Май само ти и Евго дълбаете в лични въпроси - кой къде работел, на колко е години, кви каки аресвал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
      Понеже дискутирате цени на панели в гоцето.? В този ред на мисли каква би била цената за 4-стаен панел в Лозенец, 3 етаж, 2ра линия зад метростанция? Виждал съм обяви, но дали се купуват не знам? Любопитен съм да чуя какво мислите.
      160 000 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Щом си почнал 90-те, значи си спомняш как ИТ заплатите бяха много по-ниски, наемите също. Наистина не е нормално да взимаш същата заплата до пенсия, напротив, след 10 години ще взимаш доста повече, след 20 още повече. А вноската по кредита е все същата.

Ако верно си бил само под наем от 90-те години, значи много пари си спестил. Кажи за колко апартамента в Изток ти стигат?
        В коя банка си ,кажи поне да се знае или кредитна институция ?
        Всеки въпрос и коментар е свързан само кредити,вноски,заплати,кой колко взимал ,какъв му бил дохода ...?
        Не мислиш ли че все пака навлизаш прекалено в личните дела и възможности на всеки като информация и това не е възпитано да се коментира най малкото в такива детайли ..?

Коментар

• Понеже дискутирате цени на панели в гоцето.? В този ред на мисли каква би била цената за 4-стаен панел в Лозенец, 3 етаж, 2ра линия зад метростанция? Виждал съм обяви, но дали се купуват не знам? Любопитен съм да чуя какво мислите.

Коментар

• Първоначално изпратено от LipGallagher
            Четох, четох и ми завря канчето барабар с кафето. Според логиката на доста потребители тук по-добре е да ви дават направо договори за заеми вместо заплати, понеже инфлацията е лоша, много лоша.

В защита на почти набора ми nkavrakov1982 ще кажа, че той не ви казва никога да не теглите заеми, а малки и перспективни заеми. Очевидно в тази тема има много гладни имотни лешояди. Апропо аз съм ИТ, ама от тея вече дъртите ИТ-та, където 90-те почнаха да програмират преди бармани и сервитьори от разни академии да дойдат заради мангизите. Трудно ще ме изпързаляте като тези новите 25-30 годишни, които още си мислят, че 5 бона заплата е супер, ще я вземат до пенсия и могат да си позволят апартаменти по 300 хиляди марки. Много съм се "набутал" понеже не съм слушал хора да тегля заем за апартамент, вместо да живея под наем. Понеже според вашата логика защитата от инфлацията е да теглиш пари за апартаменти, които струват два пъти реалната си себестойност. Чудя се какъв ще е следващият съвет на хора с подобна логика - купи си крипто ?

Когато имаш ликвиден кеш никак не е лошо - не ти пука дали тока ти този месец ще е 100 или 200 лева, нито ти пука, че наема ти се е вдигнал със 100 лева, а покупвателната ти способност за сирене е намаляла с 6.5%. Но понеже българина много го е страх да не се мине е "инвестирал" "мъдро" всичките си спестявания и раздава акъл напред назад въпреки, че яде домати със сирене на вестник докато си гледа нотариалните актове на 2 апартамента
            Щом си почнал 90-те, значи си спомняш как ИТ заплатите бяха много по-ниски, наемите също. Наистина не е нормално да взимаш същата заплата до пенсия, напротив, след 10 години ще взимаш доста повече, след 20 още повече. А вноската по кредита е все същата.

Ако верно си бил само под наем от 90-те години, значи много пари си спестил. Кажи за колко апартамента в Изток ти стигат?

Коментар

• Първоначално изпратено от LipGallagher
              Четох, четох и ми завря канчето барабар с кафето. Според логиката на доста потребители тук по-добре е да ви дават направо договори за заеми вместо заплати, понеже инфлацията е лоша, много лоша.

В защита на почти набора ми nkavrakov1982 ще кажа, че той не ви казва никога да не теглите заеми, а малки и перспективни заеми. Очевидно в тази тема има много гладни имотни лешояди. Апропо аз съм ИТ, ама от тея вече дъртите ИТ-та, където 90-те почнаха да програмират преди бармани и сервитьори от разни академии да дойдат заради мангизите. Трудно ще ме изпързаляте като тези новите 25-30 годишни, които още си мислят, че 5 бона заплата е супер, ще я вземат до пенсия и могат да си позволят апартаменти по 300 хиляди марки. Много съм се "набутал" понеже не съм слушал хора да тегля заем за апартамент, вместо да живея под наем. Понеже според вашата логика защитата от инфлацията е да теглиш пари за апартаменти, които струват два пъти реалната си себестойност. Чудя се какъв ще е следващият съвет на хора с подобна логика - купи си крипто ?

Когато имаш ликвиден кеш никак не е лошо - не ти пука дали тока ти този месец ще е 100 или 200 лева, нито ти пука, че наема ти се е вдигнал със 100 лева, а покупвателната ти способност за сирене е намаляла с 6.5%. Но понеже българина много го е страх да не се мине е "инвестирал" "мъдро" всичките си спестявания и раздава акъл напред назад въпреки, че яде домати със сирене на вестник докато си гледа нотариалните актове на 2 апартамента
              Вероятно си набор 1975 и си започнал да пограмираш на старите езици - Фортран, Паскал и т.н. през 90-те години,

Коментар

• Всеки ден са продавани средно по 637 жилища през 2021 г., което е с около 20% повече от сделките през 2020 г. Миналата година за бранша на недвижими имоти беше без аналог за последните 10 г. и като обем сделки, и като търсене, обяви Добромир Ганев, шеф на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ), пред БТА.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...na-den-1190258

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не толкова, още преди 1-2 години имаше панелки там на по 2000 обявени. И тук сме пускали линковете. Нямам идея дали са продадени и ако да на колко.
                  Не твърдя дали това е нормална цена, а че има такива обяви и при това не са рядкост, а последният месец за София цените са 5% нагоре....Просто няма какво да се купи. Това го твърдя защото от няколко месеца започнах да търся по-сериозно.... и няма
                  За панел всичко над 350Е са пари хвърлени на вятъра !

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Около Докторски Паметник цените се позадържаха. Средна офертна около 3000.

За сметка на това Гоцето бие всички рекорди - 2300 за панел:
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...khc&f1=1&fe7=1

Това, което аз лично наблюдавам е:

- Съществува една горна граница, която трудно може да бъде прекрачена, просто защото никой не може да си позволи такива цени
                    - Поради липса на предлагане във всички сегменти, цените на боклуците също наближават тази горна граница. Липсва вече всякаква сегментация
                    - Купува се безразборно каквото дойде, само и само да се купи нещо
                    - Същевременно бай Гошо иска да удари джакпота и да вземе за панелката толкова, колкото за тухла във Вазов

Няма как този модел да продължи вечно, това е балон по всички показатели.
                    Тихо да те не чуе дури че тя само сегментация и в главата. И накрая и за котур и за супер люкс все 2к искат
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Доста е странно това за Гоцето, може този просто да се е изхвърлил, каква е средната цена?
                      Не толкова, още преди 1-2 години имаше панелки там на по 2000 обявени. И тук сме пускали линковете. Нямам идея дали са продадени и ако да на колко.
                      Не твърдя дали това е нормална цена, а че има такива обяви и при това не са рядкост, а последният месец за София цените са 5% нагоре....Просто няма какво да се купи. Това го твърдя защото от няколко месеца започнах да търся по-сериозно.... и няма
                      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.01.2022, 13:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Това което си написал е вярно но би трябвало да те накара да се замислиш

Ако само 2-3% от обявите са на реални цени това означава че всъщност предлагането е нищожно на фона на търсенето

И това не е от вчера - 2017-та читавите обяви са били 5-10% ако беше мисли рационално а не емоционално да си купил и да си забравил

Вместо това се мъчеше с постове във форуми да буташ цената - Как ще буташ цената при положение че читавите оферти са супер малко а желаещите да купят супер много

Ако ме беше слушал мене да си с поне 60% капиталова ти реши да слушаш Берти и си с толкова на минус
                        Берти носи грях, но най-виновна е мама, че не го изгонила преди 15-20 години та да си вземе живота в ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Ако само 2-3% от обявите са на реални цени това означава че всъщност предлагането е нищожно на фона на търсенето

И това не е от вчера - 2017-та читавите обяви са били 5-10% ако беше мисли рационално а не емоционално да си купил и да си забравил

Вместо това се мъчеше с постове във форуми да буташ цената - Как ще буташ цената при положение че читавите оферти са супер малко а желаещите да купят супер много

Ако ме беше слушал мене да си с поне 60% капиталова ти реши да слушаш Берти и си с толкова на минус
                          Кавръчето слуша само себе си.
                          Аз никога не съм бил фен да държането на суха пара в банка(на лихва под инфлацията), защото много се печати.
                          алтернативите на НИ, които съм споделял тук за покупка след 2017-та края са били имотите като капиталова, а като ликвидност няма база за сравнение даже.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Специално имаше пример точно за този квартал от брокер в едно интервю,човека каза че сделки се правят до 100 000 евро ,за панелите специално ,и казва може да видите и обяви за 160 000 евро които си стоят,стоят и в един момент се махат защото няма кой да купи на тези цени ,после обясни че от 20 обяви за София само около 2 или 3 процентно от тази бройка са на що годе някакви реални цени

Коментар

Специално имаше пример точно за този квартал от брокер в едно интервю,човека каза че сделки се правят до 100 000 евро ,за панелите специално ,и казва може да видите и обяви за 160 000 евро които си стоят,стоят и в един момент се махат защото няма кой да купи на тези цени ,после обясни че от 20 обяви за София само около 2 или 3 процентно от тази бройка са на що годе някакви реални цени
                              100 000 евро не са малко пари и трудно се събират в България с тези заплати.

Вероятно ремонтиран тристаен панелен струва 100 000 евро, а преди бяха по 80 000 евро, имаше период, в който бяха и по 65 000 евро за ремонтиран тристаен панален, а съм виждал и обява за 42 000 евро за неремонтиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Доста е странно това за Гоцето, може този просто да се е изхвърлил, каква е средната цена?

Коментар

Working...
                                X