IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз ако имах свободни пари в момента бих взел това. Зона Б5 до мол София, до парк Възраждане и до метростанция
    https://m.imot.bg/details/1a163640383641126

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7ihqgg&f1=1

Ето на това спокойно можеш да му направиш над 7%
      Цената е добра, ама много "бразилци" в тоя Ботунец... а и 5- ти етаж без асансьор ще рече че във входа не обичат да си плащат сметките( щом не работи асансьора) не знам кой наемател ще се навие да живее там.....

Коментар

• Ето ти още едно

И преди да почнеш да ми ревеш че било в Бутонец ми покажи коя акция може да ти носи над 7% че и да натрупа капиталова

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
          Мога, но на тези цени за да се вържат нещата на последния му правих 4 месеца ремонт 90% сам преди да стане годен за пускане под наем. Пробвай с обявата(само копирай линка тук), поне на мен ще ми е интересно да видя какво според теб би било заслужаваща си покупка.

Ето на това спокойно можеш да му направиш над 7%

Коментар

Ти на твоите не можеш ли да докараш 5% ???
            Мога, но на тези цени за да се вържат нещата на последния му правих 4 месеца ремонт 90% сам преди да стане годен за пускане под наем. Пробвай с обявата(само копирай линка тук), поне на мен ще ми е интересно да видя какво според теб би било заслужаваща си покупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
              Не искам да ви се намесвам в споровете, но по темата за имотите и акциите ще кажа, че сравнявате различни класове активи с различни рискови профили.
              Повтаряй им го по честичко някой ден може и да разберат за какво става въпрос

Имам лошото усещане обаче че този ден ще бъде в края на тази година

Коментар

• Не искам да ви се намесвам в споровете, но по темата за имотите и акциите ще кажа, че сравнявате различни класове активи с различни рискови профили.

Коментар

Това единствено ти гарантира че няма да си продал под цена иначе си е пълна щуротия

След 2 години си взел повече пари но за тия пари пак можеш да купиш същото което си могъл да купиш преди 2г с по малкото пари - Упражнение за играчи на форекс с имоти с отрицателна полза
                  Да, само че не си продал под цена. Това са образи продаващи само на дребно със спекулативна цел вероятно. Този с апарта на Парк Заимов беше Кнежански гражданин. Но беше джелезен.
                  Но неговата ,,спекулация" беше да не пие студена вода...купил го е скъпо преди 2008 и искаше да го лъзне да не загуби. И такива има. Но извади късмет.
                  Last edited by bulgarian lev; 04.01.2022, 23:43.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Точно така. Давах пример преди време с един апарт на Я. Сакъзов и Априлов. Беше леко надценен и вися 2 години и когато пазара достигна нивата го отнесоха. Това е прийом...не сваляш от цената, бетон е, даже леко повдигаш и после сваляш...по 50ина евро на квадрат...в един момент се оказваш леко под пазарната цена и го отнасят.
                    Това единствено ти гарантира че няма да си продал под цена иначе си е пълна щуротия

След 2 години си взел повече пари но за тия пари пак можеш да купиш същото което си могъл да купиш преди 2г с по малкото пари - Упражнение за играчи на форекс с имоти с отрицателна полза

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Повишителите сте все така - все давате по-малко от исканото, но иначе имотите не били надценени изобщо. Е, кое е вярно тогава?
                      Дай пример с обява, където според теб имотът не е надценен.
                      Когато имах време аз отнесох 2 имота с преценката че са за купуване и цената е или нормална или леко надолу. Но...сега е трудно, Джони, а и аз съм в джаза с медицината и то на високо ниво с молекулярната патология и онкология и фармакодиагностика...чета непрекъснато и нямам време да търся подценени имоти. Но и инвестициите ми са там. Разбира се не смея да набутам кинти свята пара, страхлив съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Да го пуска под наем с " минимум" 5% доходност и да бие снп 500 дългосрочно

Пс. майтапа настрана интересно ми стана- можеш ли да публикуваш тук поне една РЕАЛНА обява от който имотен сайт си избереш за която да кажеш че след плащането на данъци, такси, ремонт и т.н. ще ти носи 5% доходност годишно?
                        И да мога не бих си губил времето да го правя

Какъв е смисълът след като веднага ще кажете че на тия пари няма как да се отдаде под наем и че вероятно обявата е фалшива или имота е с проблемни документи и тн.

Ако един имот е с очевадни 5% то той ще изчезне от пазара бързо, освен това ако е с очевадни дори за вас 5% то значи могат да се постигнат 6-7%

Ти на твоите не можеш ли да докараш 5% ???

Коментар

Ако имаха зор да продадат по бързо да са го почистили - явно нямат зор

Берти 1000е е много относително понятие, ако апарт на 14-ти етаж за тотален ремонт ти се струва ОК за тези пари никой не те спира

Щом виси толкова време на пазара явно не му е добра цената и явно не са на зор

ЕПК на 14-ти етаж ще ти коства да го ремонтираш повече от ЕПК на 2-ри етаж и за капак ще го отдадеш за по малко пари

Ако няма сериозен дискаунт в цената кажи ми една причина някой да го купи това ?
                          Точно така. Давах пример преди време с един апарт на Я. Сакъзов и Априлов. Беше леко надценен и вися 2 години и когато пазара достигна нивата го отнесоха. Това е прийом...не сваляш от цената, бетон е, даже леко повдигаш и после сваляш...по 50ина евро на квадрат...в един момент се оказваш леко под пазарната цена и го отнасят.

Коментар

Ако няма сериозен дискаунт в цената кажи ми една причина някой да го купи това ?
                            Да го пуска под наем с " минимум" 5% доходност и да бие снп 500 дългосрочно

Пс. майтапа настрана интересно ми стана- можеш ли да публикуваш тук поне една РЕАЛНА обява от който имотен сайт си избереш за която да кажеш че след плащането на данъци, такси, ремонт и т.н. ще ти носи 5% доходност годишно?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

То не се знае и дали няма някакви документални проблеми примерно / по Берти наследници, възбрани от неплатено парно и т.н./
                              Друг е въпроса, че и аз никога не бих дал подобни пари.
                              Стана ми интересно защо наема на по-нисък етаж е по-висок от този на високият етаж ? Питам щото при мен всичко е ново и там няма неща над 9-ти етаж....
                              То не се знае дали не е продадено и това да е поредната неактуална обява оставана за зарибяване

Има хора които ги е страх от високо, има хора които са по трудно подвижни и при спиране на асансьора е невъзможно да се качат на 14-ти етаж има хора ги е страх от земетресения
                              99% от хората при сходна цена на наема биха предпочели нисък етаж пред висок

Всичко това води до по малко желаещи за високите етажи и от там по ниски наеми

Сигурно има и луксозни пентхауси където най високото е най скъпо ама Люлин едва ли попада в тази графа

Коментар

Ако имаха зор да продадат по бързо да са го почистили - явно нямат зор

Берти 1000е е много относително понятие, ако апарт на 14-ти етаж за тотален ремонт ти се струва ОК за тези пари никой не те спира

Щом виси толкова време на пазара явно не му е добра цената и явно не са на зор

ЕПК на 14-ти етаж ще ти коства да го ремонтираш повече от ЕПК на 2-ри етаж и за капак ще го отдадеш за по малко пари

То не се знае и дали няма някакви документални проблеми примерно / по Берти наследници, възбрани от неплатено парно и т.н./
                                Друг е въпроса, че и аз никога не бих дал подобни пари.
                                Стана ми интересно защо наема на по-нисък етаж е по-висок от този на високият етаж ? Питам щото при мен всичко е ново и там няма неща над 9-ти етаж....

Коментар

Working...
                                X