If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това няма абсолютно никакво значение. Как в Стокхолм купуват имотите според теб? Как в Китай има милиони празни апартаменти? Имотите са актив. Има хора/организации, които имат неограничено финансиране. Купуват ВСИЧКО. Иначе трябва да си палят камината с пари. Фокусирали сте се в имотите, но с всички активи е така. Ако парите растяха по дърветата, щяха да са далеч по-трудно достъпни отколкото са сега.
ма как ша има значение, те такива като Цецо с асансьора са милиони... простете френския ми
Понеже при наемите не става на кредит - и картинката е реална, оттам през доходността стават ясни и цените.
Освен за двойкаджии по математика, каквито сте повечето тук
Kостолани го е казал: "Цялата борса зависи от това дали акциите са повече от идиотите ,или обратно". За БГ да се разбира пазара на имоти,защото ние борса нямаме.
Хората с по 5000 лева заплата само си мислят, че могат да купят нещо, понеже банката им налива пари. Така точно тази група става дойна крава за банки, брокери и строители. Работодателят, който плаща тези 5000 лева също се финансира с кредит и снежната топка се уголемява все повече и повече. Не знам на какво се радват толкова повишителите - доходите се били качвали. В икономика, която не произвежда нищо, от която чуждестранните инвеститори бягат с 200. И заплати, и имоти и цени - всичко расте, защото се финансира с нови и нови дългове - реален ръст няма. Това цялото нещо ще изгърми по същия начин, както изгърмяха пирамидите навремето. Самата държава България е една пирамида - шепа измамници обират за пореден път целия народ.
Пак ще го кажа - нямаш ли кеша на 100% или доходи, с които да изплатиш ипотеката за максимум 2-3 години, значи си пълен идиот, ако теглиш кредит и купиш жилище. Ако пък покупката е с цел "инвестиция", трябва да бъдеш затворен в Карлуково като вреден за това общество психопат.
А па Германия е ного убава с 300-400% дълг от БВП...., ако не е и вече повече.
Тва като пишем за гърмене и пирамиди.
Кой луд ги купува тез имоти?
"Не знам дали си давате сметка, че ИТ-та с по 5-8000+ лв/м заплата не могат да си позволят да си купят жилище в София.
Какво остава за хора с 1500-2000 лв?
Станахме като Сингапур, Лондон, Франкфурт.
Е толкова е зле положението."
Хората с по 5000 лева заплата само си мислят, че могат да купят нещо, понеже банката им налива пари. Така точно тази група става дойна крава за банки, брокери и строители. Работодателят, който плаща тези 5000 лева също се финансира с кредит и снежната топка се уголемява все повече и повече. Не знам на какво се радват толкова повишителите - доходите се били качвали. В икономика, която не произвежда нищо, от която чуждестранните инвеститори бягат с 200. И заплати, и имоти и цени - всичко расте, защото се финансира с нови и нови дългове - реален ръст няма. Това цялото нещо ще изгърми по същия начин, както изгърмяха пирамидите навремето. Самата държава България е една пирамида - шепа измамници обират за пореден път целия народ.
Пак ще го кажа - нямаш ли кеша на 100% или доходи, с които да изплатиш ипотеката за максимум 2-3 години, значи си пълен идиот, ако теглиш кредит и купиш жилище. Ако пък покупката е с цел "инвестиция", трябва да бъдеш затворен в Карлуково като вреден за това общество психопат.
Наемите ще стават все по-изгодни спрямо доходите. Има над сто хиляди празни апартаменти. Голямата част са прекалено мизерни и не представляват интерес за хората с пари, собствениците им пък нямат финансов ресурс, за да ги ремонтират. Нямаме и скоро няма да имаме Воновиа, които да монополизират пазара на наеми.
"Не знам дали си давате сметка, че ИТ-та с по 5-8000+ лв/м заплата не могат да си позволят да си купят жилище в София.
Но за наеми има. И наемите изгодни...засега.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Това няма абсолютно никакво значение. Как в Стокхолм купуват имотите според теб? Как в Китай има милиони празни апартаменти? Имотите са актив. Има хора/организации, които имат неограничено финансиране. Купуват ВСИЧКО. Иначе трябва да си палят камината с пари. Фокусирали сте се в имотите, но с всички активи е така. Ако парите растяха по дърветата, щяха да са далеч по-трудно достъпни отколкото са сега.
Ако го беше давал и под наем щеше да е още по доволно
Аз щях, но така се развиха събитията че другия апарт и студиото ми станаха първи готови, както и магазина мавзолей. Досега празно нямам. И този щеше да замине пръв, но си ми харесва и реших да си го ползвам аз лично и близките ми. Ще му дойде реда и на него.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар