Първоначално изпратено от Три без коз
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеМила родна картинка ...
Обява - продава се парцел в централна градска част, средноетажно застрояване, с РУП. Обаждаш се ти, питаш, носят ти нотариални актове, заповед на кмета за одобрен РУП, картинки, схеми - всичко шест. Вадиш салфетката, смяташ - нещата х5 излизат. Набълбукваш се яко със заеми и отивате на сделка. Вече си горд собственик, който мечтае да забие там една шест етажна кооперацийка и да изкара пари за две поколения напред. И само няколко месеца по-късно, когато входираш инвестиционния проект разбираш, че всъщност този РУП е отменен от съда и ти имаш право на почти 1/3 по-малко РЗП. Хващаш се за главата, звъниш по телефона на стария собственик на парцела... никой. Щеш не щеш, правиш нов проект за РУП, който не е като този първоначалния, но по-добре нещо (х4), отколкото нищо. И идва комшията по парцел от ляво и ти казва - приятелю... това не ме устройва. Ще обжалвам този РУП както предния път. Но виж... с теб може да се разберем, да ти продам моя парцел, хем ще разшириш инвестицията. Вярно, цената няма да е пазарна, защото... продавачът е ексклузивен, а и само ти имаш интерес да купиш при тия условия. И нагълтваш още вода, купуваш съседния имот, не спиш добре нощем, но имаш надежда за около х2... Само докато кошията от дясно не е разбрал за изгодната сделка и решава да те пробва по същия начин...
Коментар
-
Мила родна картинка ...
Обява - продава се парцел в централна градска част, средноетажно застрояване, с РУП. Обаждаш се ти, питаш, носят ти нотариални актове, заповед на кмета за одобрен РУП, картинки, схеми - всичко шест. Вадиш салфетката, смяташ - нещата х5 излизат. Набълбукваш се яко със заеми и отивате на сделка. Вече си горд собственик, който мечтае да забие там една шест етажна кооперацийка и да изкара пари за две поколения напред. И само няколко месеца по-късно, когато входираш инвестиционния проект разбираш, че всъщност този РУП е отменен от съда и ти имаш право на почти 1/3 по-малко РЗП. Хващаш се за главата, звъниш по телефона на стария собственик на парцела... никой. Щеш не щеш, правиш нов проект за РУП, който не е като този първоначалния, но по-добре нещо (х4), отколкото нищо. И идва комшията по парцел от ляво и ти казва - приятелю... това не ме устройва. Ще обжалвам този РУП както предния път. Но виж... с теб може да се разберем, да ти продам моя парцел, хем ще разшириш инвестицията. Вярно, цената няма да е пазарна, защото... продавачът е ексклузивен, а и само ти имаш интерес да купиш при тия условия. И нагълтваш още вода, купуваш съседния имот, не спиш добре нощем, но имаш надежда за около х2... Само докато кошията от дясно не е разбрал за изгодната сделка и решава да те пробва по същия начин...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Купи си семки и почвай да люпиш и гледай сеир....:-) 2040-та не е толкова далеч :-) Макар, че и по-рано ще станат ясни нещата :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ние обсъждаме София тва селата са в друга тема.Шегувам сеТи ли беше фен на Света Троица?
Аз съм живял там малко на цар Симеон до парка. Добре е. И във Вазов съм живял между ст. Раковски и Витошка. И там е добре.
Има добри места.
И Младостите е по-добре. Там въздухът е по-чист.Last edited by Три без коз; 27.01.2022, 23:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеМладост си е най-добре. Нали колега! ( имам предвид плъхчо от УНСС )
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
То и в Иван Вазов е същото и Докторската градина е такова ама приказките само
Докторски е най-доброто място ако си в идеалния център (след Московска, Съборна и още няколко улици). За живеене не съм убеден.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Изгрев е една долнопробна дупка. Нищо елитно няма там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеКошмарна вест: Въвеждат режим на тока в лъскав столичен квартал
Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление
София, България 27 Ян. 2022, 20:24 37846 прочита 7 коментара Автор: БЛИЦ
Един от елитните столични квартали - „Изгрев” е отчел с 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо същия период на миналата година.
Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление, съобщи NOVA.
„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло”, заяви д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев”. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.
„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район „Изгрев” плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад” ще останат в един момент с тъмни подлези”, коментира Георгиев.
Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.
„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини”, заяви Георгиев.
По думите му ако през миналата година само за подлезите е плащано около 60 000 лева, то сега сметката е двойна.
Коментар
-
Кошмарна вест: Въвеждат режим на тока в лъскав столичен квартал
Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление
София, България 27 Ян. 2022, 20:24 37846 прочита 7 коментара Автор: БЛИЦ
Един от елитните столични квартали - „Изгрев” е отчел с 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо същия период на миналата година.
Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление, съобщи NOVA.
„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло”, заяви д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев”. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.
„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район „Изгрев” плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад” ще останат в един момент с тъмни подлези”, коментира Георгиев.
Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.
„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини”, заяви Георгиев.
По думите му ако през миналата година само за подлезите е плащано около 60 000 лева, то сега сметката е двойна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКупи си семки и почвай да люпиш и гледай сеир....:-) 2040-та не е толкова далеч :-) Макар, че и по-рано ще станат ясни нещата :-)
А аз си ценя времето!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЗапочват метрото до Левски, айде и там отекоха цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Не съм брокер, Жонка, споменавал съм го 10ина пъти.
Иначе мрънкачите никой не ги уважава, но може само във форума да си такъв (ако на живо не говориш много, може и да не те шамаросат)
Коментар
Коментар