Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пак ще се ходи до Одрин ,и района до границата,цените са с десет години назад,както беше у нас тогава.Избиваш всички разходи,качество,хубава храна и се разхождаш отделно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Кавръков, напълно съм съгласен, че лихвите ще натиснат търсенето надолу. Но има още няколко други за нагоре, вкл. твоят пример за инфлацията, която вдигна себестойността на строителството. Къде ще са равновесните нива, не знам.
Искам да предупредя хората от групата за една порочна практика, която за съжаление ще става все по-често срещана в идните месеци: Желанието на строителите да индексират цените на жилищните проекти на зелено без това да е заложено въобще в договорите.
Доста се говореше за това, но ето че сега дойде и на моята главаВъпросният строител е компанията Green Life. За договори сключени преди 2 години се иска по доста безпардонен начин "индексация на цените на проектите заради инфлацията на материалите". Не само това, ами и отлагат завършването на проекта за след 6, че даже 8 месеца след крайния срок по договора.
Най-интересното е, че компанията сама казва, че няма проблем да си завърши сградите, но просто "сметката не излиза както трябвало да бъде", съответно става идея за увеличаване на печалбата, далеч не за предпазване от фалит. И то говорим за сгради с отдавна взет акт 14 и завършен груб строеж.
Тактиката им очевидно е да звънят на хората един по един и ги привикват на среща, на която отношението е безкомпромисно и когато се повдигне въпросът за неустойки казват "че може и да ви върнем парите без неустойката".
Очевидно е, че това е абсурдно и незаконово поведение и аз лично нямам намерение да го оставя просто така. На всички ни е ясно, че когато започваш един проект си поемаш икономическия риск и че ако материалите бяха паднали с 20% никой нямаше да ни възстанови разликата в парите
Надявам се този пост да се види от повече хора и да имате едно на ум и с вашите строители, защото това е практика, която тепърва започва (имам информация и за познати от други проекти).
Подобно поведение заслужава и съдебно дело и популяризиране в медиите, като аз съм напълно решен да направя и двете.
От инвеститорска група е...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
От твоите уста в божийте уши. Дано поскъпне двойно житото, дано вдигнат и акцизите яко, дано се запази и дори увеличи цената на тока на борсите. Това са все прекрасни за България тенденции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Що не видите как турците в КРИЗА и ИНФЛАЦИЯ нямат пари да си купят МЕСО, не да плащат ипотеки.
Що си мислите че ще сте извънземни и вас ЗЕМНА криза не ви лови.
Да ви казвам ли какво стана 97г? Баща ми вземаше заплата от 27 хляба.
Ние внасяме 90% от суровините и изнасяме продукция. А помислете кво става с нас при 3-5 ПЪТИ увеличение цената на суровините. Спрат ли да раздават на запад хеликоптерни пари с които да купуват това което преработваме ще се окъкаме ЗВЕРСКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Турците живеят по-зле от преди, но ипотеките си ги плащат по-лесно. През последните 12 месеца делът на лошите кредити е спаднал от 4% на 3.2%
- 1 like
Коментар
-
В БГ банките има скътани 100млрд и кво?
Ние сме по зле от Турция, тя е за сравнение.
Догодина житото ще е по 2 и хляба също, тока не виждам как ще е под 30ст, ако не и 50, горивата по 2 също ако вкарат новия акциз, данъците също по 2 МИНИМУМ
- 1 like
Коментар
-
Що не видите как турците в КРИЗА и ИНФЛАЦИЯ нямат пари да си купят МЕСО, не да плащат ипотеки.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
Стига си писал и ти глупости. Под дюшеците на турците има скатано 5000 тона злато на стойност $280 млрд.
Освен това, благодарение на слабата лира, Турция изнася все повече. Големи европейски и японски компании обявиха преместване на свои производства от Азия в Турция.
От друга страна, мярката по гарантиране на влогове в лири, увеличението с 50% на минималната заплата, както и с 30% на заплатите на държавните служители, в това число лекари и учители не е проблем, защото в Турция могат да си печатат пари.
Къде сме ние в цялата картинка, та ревна за Турция?
Ние сме по зле от Турция, тя е за сравнение.
Догодина житото ще е по 2 и хляба също, тока не виждам как ще е под 30ст, ако не и 50, горивата по 2 също ако вкарат новия акциз, данъците също по 2 МИНИМУМLast edited by bota156; 06.02.2022, 15:45.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
Стига си писал и ти глупости. Под дюшеците на турците има скатано 5000 тона злато на стойност $280 млрд.
Освен това, благодарение на слабата лира, Турция изнася все повече. Големи европейски и японски компании обявиха преместване на свои производства от Азия в Турция.
От друга страна, мярката по гарантиране на влогове в лири, увеличението с 50% на минималната заплата, както и с 30% на заплатите на държавните служители, в това число лекари и учители не е проблем, защото в Турция могат да си печатат пари.
средностатистическия турски гражданин живее под огромен стресс в момента.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ние внасяме 90% от суровините и изнасяме продукция. А помислете кво става с нас при 3-5 ПЪТИ увеличение цената на суровините. Спрат ли да раздават на запад хеликоптерни пари с които да купуват това което преработваме ще се окъкаме ЗВЕРСКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тия 300 лева увеличение са заминали в още 100 посоки защото удара с цените е от клечките за зъби до ипотечната вноска.Тази ситуация винаги е налице ,когато има такава инфлация съчетана с планове за поскъпване на кредитите.
Ние внасяме 90% от суровините и изнасяме продукция. А помислете кво става с нас при 3-5 ПЪТИ увеличение цената на суровините. Спрат ли да раздават на запад хеликоптерни пари с които да купуват това което преработваме ще се окъкаме ЗВЕРСКИНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Дъри, изумен съм от подкрепата на мнението на Заплатата. Явно има доста хора, които мислят, че е неморално да купиш евтино. Представям си ги тези хора, обажда им се някой и им казва, има гараж. Отиват те на оглед и знаят, че средната цена е 15,000 евро в района.
Жената казва: - искам 10,000 евро.
Купувача вика: - не може, 15,000 ти давам.
Бабата се запъва: - ама как, аз искам 10,000!
Ама слушай бабче, това е ниска цена, за да не те ощетя, дамвам ти 15,000!
- Ама баби, аз съм го купила някога за 10,000 лв, искам 10000 евро сега!
- Не може бабче, не е морално да ти дам само 10000!
- Ама момче, грях ми на душата ако ти взема 15,000 евро, 10,000 искам и край!!!
По-скоро тези хора ще купят гаража с усмивка, радост и няма да се замислят а в същото време във форума порицават другите, които са го направили. Ще си спестя квалификациите за тях.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Кавръков, напълно съм съгласен, че лихвите ще натиснат търсенето надолу. Но има още няколко други за нагоре, вкл. твоят пример за инфлацията, която вдигна себестойността на строителството. Къде ще са равновесните нива, не знам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.24chasa.bg/amp/10801304
Асен Македонов доскоршния председател на Световната Федерация на недвижимите имоти...
Въпрос на време е балона при имотите да се спука...
Четете коректно и безпрощистрастно мнение на специалист.Засяга темата и за района на Докторски паметник,и за всичко с пазара
Много коретно мнение на човека.
жилищен имот, който има наемател е вероятно да носи доходност и в тежки условия - вероятно по-ниска, но все пак доходност.
празен имот, който в момента не носи дохдо е слабо вероятно да носи доход по време на по-трудни времена.
удари ли ликвидна криза - забравете за тухлените депозити. или ще се продават на цени, които ще са силно неприятно за продавачите или няма да се продават и ще са еквивалент на замразен капитал за N-години напред.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар