IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Баси смешника за 50 лева. После ще стоели на празни прозорци... 20000 лева заплата. Хахахахах
    смешно ви е ама така се става милионер - като пестиш всяка стотинка, както всеки лев, както всеки милион.
    на борсата за кво играеш - за 3 пипса баси скъперниците. А ако направиш фигура и дигаш банкет за чужда сметка естествено.
    Само по това разбирам какви сте дрисльовци. Може милиони да минават през ръцете ви ама НЯМАТЕ един лев излишен. Вижте колко съм велик, всичкото през гъза изфуквам
    Last edited by bota156; 04.02.2022, 22:29.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Не разбрах. Местиш се често, за да не плащаш сметки ли?
      Не можеш разбра тактиките на инвеститорите-мЕлионери в този форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Аз плащам около хиляда лева наем. 50 лева са 5%. При такова реване за 5% инфлация недоумявам защо не получавам повече съчувствие от брокитата. Освен това аз се местя често за не плащам сметки. Но ако някои хазяин или съсед ме дразни естествено се махам веднага. Аз съм в силната позиция особено през ковид и особено зимата. И пак повратям, ако го бях купил това представяш ли си какво щеше да стане?

Аз имам една теория че половината психични проблеми в българия са от съседски вражди и други местни тарикати/мениджъри/домоуправители. През години съм виждал входове в много обтегнати отношения и до един се ненавиждат взаимно обаче не могат да се преместят.
        Не разбрах. Местиш се често, за да не плащаш сметки ли?

Коментар

Баси смешника за 50 лева. После ще стоели на празни прозорци... 20000 лева заплата. Хахахахах
          Аз плащам около хиляда лева наем. 50 лева са 5%. При такова реване за 5% инфлация недоумявам защо не получавам повече съчувствие от брокитата. Освен това аз се местя често за не плащам сметки. Но ако някои хазяин или съсед ме дразни естествено се махам веднага. Аз съм в силната позиция особено през ковид и особено зимата. И пак повратям, ако го бях купил това представяш ли си какво щеше да стане?

Аз имам една теория че половината психични проблеми в българия са от съседски вражди и други местни тарикати/мениджъри/домоуправители. През години съм виждал входове в много обтегнати отношения и до един се ненавиждат взаимно обаче не могат да се преместят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ама ти виж какви квартири обитава. панеляци с демонтирани радиатори.
            всеобхватна вселенска мъка!
            Хахаха, мани бегай... Мъка, мъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Е ама иска да си купи за без пари приличен апартамент в добър квартал. Само да им свали цените във форума и е готов.
              ще купи, той нема дим у гъзо, да си наеме квартира с парно
              щял да купи
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

Е ама иска да си купи за без пари приличен апартамент в добър квартал. Само да им свали цените във форума и е готов.

Коментар

препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

На тебе кога последно ти платиха наемателите последната сметка за тока?
                    Освен това като си под наем ако сметките излизат много големи, биеш му шута на хазяина и го караш да си поема извънредните сметки. Примерно аз се махнах от предната заради сметка за прекъснато парно (само транзитни тръби) която стигна към 50 лева, някакво прираняване или някой уж крал парно във входа. Казах му да плати, той отказа. Вдигам си чуковете и го оставям да си плаща, той се съгласи накрая но тогава вече се бях разбрал със един стар хазяин който както казах не е вдигал цени от 2018 поне и сметките за тока са ниски.

Ако го бях купил това, сега щях да съм изгърмял. Няма местене.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                      Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Само обзавеждането, амортизация, ДДС, данъци и ток забрави. Знам че не си цениш времето много, но всички тия часове в търсене и разправии едва ли е нула. От тука вече почва и голямото дране със битовите сметки. Ще видиме ток и газ скоро.
                      Това последното като го платиш, така или иначе+ наем ли е по-добре да ги платиш, или наемателя да ги плати + наема, ако си хазяин ?
                      На тебе кога последно ти платиха наемателите последната сметка за тока?
                      Освен това като си под наем ако сметките излизат много големи, биеш му шута на хазяина и го караш да си поема извънредните сметки. Примерно аз се махнах от предната заради сметка за прекъснато парно (само транзитни тръби) която стигна към 50 лева, някакво прираняване или някой уж крал парно във входа. Казах му да плати, той отказа. Вдигам си чуковете и го оставям да си плаща, той се съгласи накрая но тогава вече се бях разбрал със един стар хазяин който както казах не е вдигал цени от 2018 поне и сметките за тока са ниски.

Ако го бях купил това, сега щях да съм изгърмял. Няма местене.

Коментар

• [QUOTE=20000леваЗАПЛАТА;n3867426]

Само обзавеждането, амортизация, ДДС, данъци и ток забрави. Знам че не си цениш времето много, но всички тия часове в търсене и разправии едва ли е нула. От тука вече почва и голямото дране със битовите сметки. Ще видиме ток и газ скоро.[/QUOTE]

Това последното като го платиш, така или иначе+ наем ли е по-добре да ги платиш, или наемателя да ги плати + наема, ако си хазяин ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ха, до вчера са му искали 850+100 наем, сега свалят на 750+100. Наемчето пада с над 10%, щото нема ора. Предплагам, че ще опищят света ако поискам да свалят от 330к на 300к цената (а аз повече от 200к няма как да им предложа така или иначе).
                          Предлагането е на най-високото си ниво исторически, няма на къде другаде да ходи. В центъра е още по зле. За зимата много еърбнб-та вече дори не се предлагат защото ПМ само ги цакат с такси а собствениците не са в града и няма смисъл. В София като потърсиш еърбнб в момента сигурно са само 1/3 от бройката през лятото. Доколкоото виждам не ги отдават на дългосрочен наем а просто са тъмни.

Коментар

Ахаааа. Дойдохме си на думата. Аз питам същото доста отдавна.

Следователно - средният тристаен апартамент е:

- Напълно недостижим за 90% от работещите
                            - За първите 10% е достижим, но неизгоден - има по-добри алтернативи да си задоволиш жилищните нужди без поемане на риск
                            - За първите 1% са достижими апартаментите с топ-локации, но проблемът с изгодността и риска остава
                            - За първите 0.1% всичко е достижимо и изгодно, защото с крадени милиони се купува лесно и рискът е без значение, изгодността също
                            Именно. Купува който може и има и това не го притеснява и не го разбива финансово. Дългосрочно този апарт или жилище носи капиталова. Наеми също, сега към момента може да не излиза сметката, но не винаги ще е така.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не, махнали са гаража и е като опция.
                              Не си наясно все още с брокерските трикове :-)
                              Напротив, обявата я следя отдавна. Беше 850 с допълнителни 100 за парокмястото. Сега е 750+100.

Ето още един на същото място - 800+150 за идентична квадратура и кофти етаж:
                              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...vni&f1=1&fe7=1
                              Last edited by ejonny2376; 04.02.2022, 18:37.

Коментар

Ха, до вчера са му искали 850+100 наем, сега свалят на 750+100. Наемчето пада с над 10%, щото нема ора. Предплагам, че ще опищят света ако поискам да свалят от 330к на 300к цената (а аз повече от 200к няма как да им предложа така или иначе).
                                Не, махнали са гаража и е като опция.
                                Не си наясно все още с брокерските трикове :-)

Коментар

Working...
                                X