IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...bade-prekraten
    Карл Айкън: Време е купонът да бъде прекратен

Карл Айкън, председател на БД на Icahn Enterprises

18:00 | 17 февруари 2022

Преводач:

Проблемът е в това, че ако искате да направя прогноза, бих казал нещо, което не е кой знае колко конструктивно, но през следващите 3 – 4 години или може би и по-скоро ще видим как всичко това се срива по един или друг начин и резултатът няма да е добър.

Прогнозата на Карл Айкън срещу тази на Бонка

Залога е голям ,а моята прогнооза е за лятото на 2022 година ,есента най-късно

Коментар

• новини от Германия

https://www.bild.de/politik/2022/pol...3746.bild.html

ЕКСПЛОДИРАЩА ИНФЛАЦИЯ
      Вината за мизерията? Според много икономически експерти Кристин Лагард (66), ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ), също го носи. Защото задачата на централната банка е да осигури стабилност на цените, тоест да предотврати скъп шок.

На Билд съм им писал да не ги ставят намира ,поне няколко писма от главния редактор до цялата медия

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...bazisni-punkta

Федералният резерв обмисля повишаване на лихвения процент на заседанието си през март, което може да достигне до 0,5%. Не е имало толкова високо увеличение на лихвите след срива на дотком компаниите през 2000 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Онзи ден бях на теренче. Продадено беше. Това с апарта не изключва теренче и къще. Ти подценяваш ли ме?
          Еми действай.
          Колежка вдигнаха едноетажна на 40 000 лева Само че почнаха 2020 на по ниските цени за материали,сега колко да ти излезе 60000,70000 не повече лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ти виж някое малко теренче,и едно къще на един етаж с две спални ще ти легне по малко пари даже.
            Тия цени от 2008 на ги минахме вече..
            Онзи ден бях на теренче. Продадено беше. Това с апарта не изключва теренче и къще. Ти подценяваш ли ме?
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И аз се насочвам към друг обект. Все пак с ТЕЦ и нисък етаж търся. Или ново ще ровя, или нещо на 20ина години, но от високия етаж се отказвам, цената е изгодна за 90 кв, толкоз даже бил, не 84...но не поемам риска със стари асансьори, макар от големите. Това е основния мотив.
              А за прогнозата - моята е по-обезсърчаваща. Ще видим цени от 2008 на Докторски съвсем скоро които Съни припомни, а аз добре помня лично. И не само там.
              Ти виж някое малко теренче,и едно къще на един етаж с две спални ще ти легне по малко пари даже.
              Тия цени от 2008 на ги минахме вече..

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Такава беше прогнозата на Купата, не моята :-)
                Моята е , че ще стане много изгодно през 2039
                И аз се насочвам към друг обект. Все пак с ТЕЦ и нисък етаж търся. Или ново ще ровя, или нещо на 20ина години, но от високия етаж се отказвам, цената е изгодна за 90 кв, толкоз даже бил, не 84...но не поемам риска със стари асансьори, макар от големите. Това е основния мотив.
                А за прогнозата - моята е по-обезсърчаваща. Ще видим цени от 2008 на Докторски съвсем скоро които Съни припомни, а аз добре помня лично. И не само там.
                Last edited by bulgarian lev; 18.02.2022, 22:58.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Няма голяма разлика с имотите. Когато инвеститорите се отдръпнат - цените падат. Който мисли, че на мажо не му пука се лъже. Моите не бяха съкращавали никога. През 2008-ма при падането на цената на акциите съкратиха. Не че работата беше по-малко. Просто за някой болен мозък, който гледа счетоводния баланс, служителите са разход. Намалява разхода. Печалбата същата с намалени разходи. Инвеститорите се завръщат. Гадост!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Каврък, тези единици са безнадеждни случаи. Не се опитвай да им обясняваш. Все едно говориш на стената.
                    Горният коментар е...не знам как човешки мозък може да сътвори толкова много идиотизми в няколко изречения.
                    И аз това ти казах преди....има ситуации в които нивото е толкова далече,че ти реално няма как да участваш и да искаш в дискусия.В примера не искам да обиждам никой,но по скоро той тълкува нещата през БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Участваш грънци. След IPO и набирането на капитал, акциите са просто спекула, да има компании които плащат дивидент, но ти по никакъв начин не участваш в бизнеса на компанията и последващо увеличаване на капитала и. Естесвено говорим за толкова любимите ви индекси, а не ако притежаваш 5, 10, 50 процента от компания, това са съвсем различни ситуации.

Понеже знам, че ти е трудно ще ти го обясня така.
                      Кавръков АД емитира акции за да набере капитал от 1 милион - и прави IPO на 1 милион акции по 1лв. Акциите се продават и компанията набира нужния капитал. Минават 10 години, акциите са на свободния пазар и вече струват 10лв за акция. Ти как точно си инвестирал в капитала на компанията като си купил акция на свободния пазар за 5лв и си я продал за 7? Никак не инвестираш, взел на следващия балама парите. Целия стоков пазар е една измислица за лесни пари и ограничаване на риска, света може и ще продължи да съществува и без него, но без дом и покрив над главата няма да стане.
                      Каврък, тези единици са безнадеждни случаи. Не се опитвай да им обясняваш. Все едно говориш на стената.
                      Горният коментар е...не знам как човешки мозък може да сътвори толкова много идиотизми в няколко изречения.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

При покупка на акции ти участваш в бизнеса на компанията.Реално ти си част от този бизнес и растеш с него.Държейки акциите дългосрочно ти растеш с този бизнес,и парите ти се увеличават,НО и риска е огромен ако бизнеса се провали.
                        Затова хората са създали ETF.
                        Множество компании,една,две,три да паднат,другите компенсират.Ти наливаш пари в кошницата.Както е SP 500 .Това е Америка.500 те най големи компании в USA
                        Бъфет казва ,че това е най чистата форма на натрупване,еквивалент на пасивното инвестиране в имоти.
                        Участваш грънци. След IPO и набирането на капитал, акциите са просто спекула, да има компании които плащат дивидент, но ти по никакъв начин не участваш в бизнеса на компанията и последващо увеличаване на капитала и. Естесвено говорим за толкова любимите ви индекси, а не ако притежаваш 5, 10, 50 процента от компания, това са съвсем различни ситуации.

Понеже знам, че ти е трудно ще ти го обясня така.
                        Кавръков АД емитира акции за да набере капитал от 1 милион - и прави IPO на 1 милион акции по 1лв. Акциите се продават и компанията набира нужния капитал. Минават 10 години, акциите са на свободния пазар и вече струват 10лв за акция. Ти как точно си инвестирал в капитала на компанията като си купил акция на свободния пазар за 5лв и си я продал за 7? Никак не инвестираш, взел на следващия балама парите. Целия стоков пазар е една измислица за лесни пари и ограничаване на риска, света може и ще продължи да съществува и без него, но без дом и покрив над главата няма да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Как точно покупката на една акция е ивестиция, а не е спекула? В какво точно инвестираш? Купуваш си една акция от някого после я продаваш на друг с печалба, къде точно е инвестицията, че не я виждам? Как точно го създаваш това БВП - с препродажба, т.е спекула, т.е. реално свършена работа зеро, т.е паразитираш.
                          При покупка на акции ти участваш в бизнеса на компанията.Реално ти си част от този бизнес и растеш с него.Държейки акциите дългосрочно ти растеш с този бизнес,и парите ти се увеличават,НО и риска е огромен ако бизнеса се провали.
                          Затова хората са създали ETF.
                          Множество компании,една,две,три да паднат,другите компенсират.Ти наливаш пари в кошницата.Както е SP 500 .Това е Америка.500 те най големи компании в USA
                          Бъфет казва ,че това е най чистата форма на натрупване,еквивалент на пасивното инвестиране в имоти.

Коментар

не, чакам да ми обясниш, ето аз дадох собственото си виждане по въпроса.
                            Не можеш да си даваш собственото виждане за нещо,което е строго определено в закона и на международните пазари.Това е точна материя,както математиката,и от там нататък можеш да си играеш с нея според правилата .

Акцията е единица от собствеността на една компания. Компаниите продават акции, за да набират Капитал. От своя страна акционерите може да печелят Дивиденти, разпределение на печалби за своите акции и възвращаемост на своята инвестиция, ако цената на акциите се повиши.

Това е.
                            Точно и ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ти акция знаеш ли изобщо какво е?
                              не, чакам да ми обясниш, ето аз дадох собственото си виждане по въпроса. Да минем и едно ниво нататък, като купуваш и продаваш деривати спекулант ли си, паразитираш ли? Колко процента от дериватите достигат до реално изпълнение?
                              Last edited by pepe1234; 18.02.2022, 21:03.

Коментар

Как точно акцията е ивестиция, а не е спекула? В какво точно инвестираш? Купуваш си една акция от някого после я продаваш на друг с печалба, къде точно е инвестицията, че не я виждам?
                                Ти акция знаеш ли изобщо какво е?

Коментар

Working...
                                X