IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Абе да минават, ама да си плащат. В Хърватска за всеки 100км магистрала колите плащат 6 евро, и тук така да стане.
    добре, става.
    в противен случай кондорка ще гладува
    и ще я опече слънцето на тракия
    Last edited by ratten; 17.09.2024, 20:49.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

гастерския поток е най-добре изобщо да не минава през българия
      Абе да минават, ама да си плащат. В Хърватска за всеки 100км магистрала колите плащат 6 евро, и тук така да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хубу, че тогава не съм го чел.
        еми, ти не си чел, но някои четяха
        и още са по квартири и децки
        препоръка е

Коментар

Плодородна или не, няма държава, която се изхранва само със земеделие. А тва, че сме на кръстопът май е до време, Турция и Гърция вече обмислят как да ни заобиколят.
          Гърция и Турция търсят транспортен коридор, заобикалящ България

Страната ни беше порицана заради хаоса на границите

https://www.segabg.com/hot/category-...asht-bulgariya
          гастерския поток е най-добре изобщо да не минава през българия
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

На едно шише добавената стойност сигурно е под 1 цент, на един чип е няколко евро. Един човек във фабрика за шишета би произвел добавена стойност за 5,000 евро на месец, един човек във фабрика за чипове за 1 милион. Ако стойността на труда се вдигне с 1000 евро на човек заради осигуровки или нещо друго коя от двете компании ще затвори ?
            И като видя оня от КНСБ да иска пак по-високи заплати и ми прилошава.Заплатата трябва да следва производителността а не полюциите на някакъв селяк.Като затворят още няколко десетки завода и да си иска.Накрая ще дойдат ония със сопите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ай стига и ти. Преувеличаваш. Трябва да знаеш къде караш. Враца я виж къв град стана и как живна.
              Враца е уникален град, центъра са го оправили и е готина пешеходна зона със заведения. Като мръднеш обаче на 50 метра встрани и се сблъскваш с реалността, обстановката е ранен соц. Не помня кога точно последно минавах, беше преди 3-4 години по време на Ковида. Уникална природа - хем са ниски баирите, хем брутални отвеси и турове от най-високи категории има там - все едно си на Жорас. В реката има още пъстървички. Има една хижа "Вестителят", точно над града, стига се по едни алеи и стъпалца, идеално е за каки там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Six Sigma или Kaizen, няма значение в нашия случай, летвата не трябва да е толкова висока. Ние сме малка държава с 6 милиона население и няма как да се мерим с много други по отношение на високите технологии. Имаме плодородна земя и сме на кръстопът - това ни стига. Ще правим бартер зарзават за чипове и така.

За шишетата, колкото и смешно да звучи, оборота на един от най-големите ни производители е в млрд-но изражение. Нищо, че са под португалска шапка в момента. Дали ще е от бутилки или чипове, няма значение.

Тези които сме с мобилни/дистанционни професии (предполагам и ти си от тях), изобщо не ни бърка дали ще има инвеститори тук или не. На световния пазар има достатъчно място за всички.

Гледай по-оптимистично на нещата. А това, че се сблъскваш с корупция не е от вчера, нито пък утре ще е по-различно. Давай го по-айляк и ще видиш как леко се живее у нас.
                Плодородна или не, няма държава, която се изхранва само със земеделие. А тва, че сме на кръстопът май е до време, Турция и Гърция вече обмислят как да ни заобиколят.
                Гърция и Турция търсят транспортен коридор, заобикалящ България

Страната ни беше порицана заради хаоса на границите

https://www.segabg.com/hot/category-...asht-bulgariya

Коментар

• [QUOTE=bulgarian lev;n4210479]

Ай стига и ти. Преувеличаваш. Трябва да знаеш къде караш. Враца я виж къв град стана и как живна. [/QUOTE
                  Не знам какъв град е станал и как е живнал,като гледам само кафетата и магазините работят. Като затворят и завода за авточасти в Мездра,ще видим как ще се отрази и остава работата за доста хора от Враца в АЕЦА и заради това пишат,че в северозапада взимали добри заплати...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Six Sigma или Kaizen, няма значение в нашия случай, летвата не трябва да е толкова висока. Ние сме малка държава с 6 милиона население и няма как да се мерим с много други по отношение на високите технологии. Имаме плодородна земя и сме на кръстопът - това ни стига. Ще правим бартер зарзават за чипове и така.

За шишетата, колкото и смешно да звучи, оборота на един от най-големите ни производители е в млрд-но изражение. Нищо, че са под португалска шапка в момента. Дали ще е от бутилки или чипове, няма значение.

Тези които сме с мобилни/дистанционни професии (предполагам и ти си от тях), изобщо не ни бърка дали ще има инвеститори тук или не. На световния пазар има достатъчно място за всички.

Гледай по-оптимистично на нещата. А това, че се сблъскваш с корупция не е от вчера, нито пък утре ще е по-различно. Давай го по-айляк и ще видиш как леко се живее у нас.
                    На едно шише добавената стойност сигурно е под 1 цент, на един чип е няколко евро. Един човек във фабрика за шишета би произвел добавена стойност за 5,000 евро на месец, един човек във фабрика за чипове за 1 милион. Ако стойността на труда се вдигне с 1000 евро на човек заради осигуровки или нещо друго коя от двете компании ще затвори ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Около 1000 или малко отгоре са работили в Леони. Спира се поетапно. Не всички са ги извозвали с рейсове, има и със собствен транспорт. Но знам и съм виждал надписите на автобусите на Леони.
                      Плевен загуби за 35 години промишленост за милиарди. Национално значими заводи и рафинерия. Целенасочено унищожение на работещи предприятия. По тази логика трябваше да е изчезнал. Но изчезна Ловеч. За всичко ходят в Плевен, даже магазини свестни и болница де факто няма този град.
                      Селата са напротив живи, онзи ден бях в Подем на гости на мой приятел. Оказа се че само аз имам трима познати които са си купили парцели и строят къщи там, нови. Защо, не знам. Аз не бих налял толкова пари за къща в селата. Което и село да е. Независимо че някои са много добри откъм тишина и спокойствие. Има път, железница, не е зле. Роми няма в няколко от селата и това ги прави добри, така да се каже. Но живота на село е за хора отишли или да почиват през част от времето, или пенсионери, но млади пенсионери. Училища и болници нема. Така че...всеки да си преценява.
                      Аз чух за 1700 директно наети и поне още 400-500 човека малки фирми , доставчици, превозвачи, и т.н. свързани с предприятието. В Плевен сигурно има 40-45,000 работещи. Сам преценете дали 2000 работещи е цифра от значение. Съкратените дори да са живели по селата или в Ловеч са работили в Плевен и сега си търсят работа пак в Плевен. Ако имаше работа по селата нямаше да работят в Плевен. Като имате предвид че предприятия не се затварят по случайност и най-вероятно и други са в трудно положение, излизането на няколко хиляди души на пазара ще свали заплатите в целия град. После някои хора ще осъзнаят че няма какво да чакат в Плевен и ще се преместят вероятно в София, Чехия или Германия, после пък ще има недостиг на работна ръка в Плевен, покачване на заплатите , после ще затвори още някой и пазара на работна ръка пак ще се охлади т.н. това е нормална цикличност, но посоката е ясна, нали ? Един път като се влезне в тази спирала много трудно се излиза. Може би Плевен е спирала надолу от много време щом е загубил промишленост за милиарди.

Коментар

Мисля че не се разбираме. Логистика не е да превозиш 2 тира обувки от Турция до Германия. Логистика е да осигуриш доставки на суровини, консумативи, машини, части , място за съхранение, работна ръка за да произведеш краен продукт и да го транспортираш до крайния клиент. Аз не съм много в час, но съм имал лекции за системи като six sigma и макар да не е ставало дума за детайли , бях потресен за какво ниво на синхрон става дума. В България , дори всички проблеми свързани с корупция , липса на работна ръка, пътища, железопътни превози и т.н. да бъдат решени факта че един товар може да прекара 3 дни докато мине шенгенска граница убива всичко. Затова произвеждаме фаянс и шишета. Ако можем да станем хъб за чипове ще е страхотно, но засега съм чувал само за една компания да е успяла да направи производство в България и те май се мъчат основно заради развойната дейност.

ПП Като казах никога няма да имаме външни инвеститори за чипове, не бях прав, имаме поне един, но една птичка пролет не прави. Мъчат се нещо , оплакват се точно от логистиката, но работят.

Коментар

Изпуснал си връо на цените на имотите.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В Плевенските села (където има останало нещо) са 100% римляни. Ситуацията в Северна България е вече тотално извън контрол. Караш през населените места и гледаш пълна разруха.
                            Ай стига и ти. Преувеличаваш. Трябва да знаеш къде караш. Враца я виж къв град стана и как живна.

Коментар

Тези хора дори да не са били наематели, сега ще излязат на пазара и ще свалят заплатите защото ще конкурират наемателите за работните им места. Доколкото разбрах Леони са наемали 4-5% от работната ръка в Плевен. Няма ли да се отрази на пазара ако изведнъж безработицата се увеличи от 8-10% на 13-15%? Отделно , че много ме съмнява че всички работещи са от селата. Вие давате ли си сметка как се превозват 1000-2000 души с рейсове всеки ден ? А и от години потока е от селата към големия град и от големия град към София. Съдейки по това че Плевен е намалял с поне 20% за последните 20 години, селата вероятно са на изчезване.
                              Около 1000 или малко отгоре са работили в Леони. Спира се поетапно. Не всички са ги извозвали с рейсове, има и със собствен транспорт. Но знам и съм виждал надписите на автобусите на Леони.
                              Плевен загуби за 35 години промишленост за милиарди. Национално значими заводи и рафинерия. Целенасочено унищожение на работещи предприятия. По тази логика трябваше да е изчезнал. Но изчезна Ловеч. За всичко ходят в Плевен, даже магазини свестни и болница де факто няма този град.
                              Селата са напротив живи, онзи ден бях в Подем на гости на мой приятел. Оказа се че само аз имам трима познати които са си купили парцели и строят къщи там, нови. Защо, не знам. Аз не бих налял толкова пари за къща в селата. Което и село да е. Независимо че някои са много добри откъм тишина и спокойствие. Има път, железница, не е зле. Роми няма в няколко от селата и това ги прави добри, така да се каже. Но живота на село е за хора отишли или да почиват през част от времето, или пенсионери, но млади пенсионери. Училища и болници нема. Така че...всеки да си преценява.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

от кога четеш форума, бетерчо?
                                тук големото мяу с дискаунтите го чакаме от 2017 ..поне

Коментар

Working...
                                X